Lovely Quinces održala prvi solo koncert u Tvornici kulture | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 0

Lovely Quinces održala prvi solo koncert u Tvornici kulture

Lovely Quinces održala prvi solo koncert u Tvornici kulture
1

U Americi sam uspjela Eskimu prodat snijeg, mislim američki folk u Americi, još na engleskom i da, bili su začuđeni, kazala je Lovely Quinces o turneji po SAD-u

VIDEO

Sada već itekako zvučno ime Lovely Quinces, iza kojeg se skriva mlada splitska kantautorica Dunja Ercegović, na domaćoj je sceni prvim EP-em izazvala velik interes. Iako je pred svoj prvi samostalni koncert u malom pogonu Tvornice kulture umirala od nervoze, podrška mnogobrojne publike Dunju je istodobno zbunila i dovela do suza, ali i ushitila te pomogla da odradi odličan nastup.

- Ludim, eto. Osjećam se super jer je prvi samostalni koncert, pa me zanima što će večer donjeti, ali da, uglavnom nervozno za sada - kazala je Dunja.

Iako istodobno otkačena i sramežljiva, Dunja je u nastupu maksimalno emotivna i energična. Njezin prvi EP »No Room For Us« domaći su kritičari obasuli hvalospjevima. Iako Dunja pjeva na engleskom, zvuči potpuno autentično i iskreno, pa je s jednakom iskrenošću s nama podijelila i svoj doživljaj prvog nastupa u Rijeci.

- Pa bilo je to da sam ja glupa i da su meni pukle tri žice na gitari ali jedna po jedna, jedna za svaku pjesmu. Kad je prva pukla rekla sam ajde mogu ja to nekako isfurat, onda druga žica, ok već me malo straši, onda treća pa ajde sve u....ajde zamisli kakav je to bio šok. Ali nije bio problem to što su pukle žice nego to što ja moram reć publici da ja ne znam promijenit žice na gitari, to je bila najveća sramota od svega. Sva sreća neki momak mi je donio gitaru pa sam mogla dovršit koncert. Eto to je Rijeka 2013. - dodala je. 

Trenutni EP sadrži samo pet pjesama koje je nakon 15 nastupa u Hrvatskoj predstavila i na scenama van naših granica, u Beču, Cagliariju, New Yorku, Torontu i Chicagu. Njen melankoličan folk možda nije novost američkoj sceni, no kako sama kaže prošla je njihov test. 

- U Americi sam uspjela Eskimu prodat snijeg, mislim američki folk u Americi, još na engleskom i da, bili su začuđeni, vidi mala iz ex Jugoslavije dolazi ovamo svirat, ali lijepo im je bilo i rekli su da sam prošla test autentičnosti što se tiče engleskog jezika tako da je to jedina potvrda koju sam trebala na tom putu - ističe Lovely Quinces.

Rad na LP trenutno ne planira, želi da sve bude spontano i da na kraju krajeva napravi dovoljan opus pjesama iz kojih će moći izabrati one najbolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu