Obavijesti

Show

Komentari 62

Love story: Unatoč aferama njihova ljubav traje 15 godina

Love story: Unatoč aferama njihova ljubav traje 15 godina
3

Bivši tenisač manekenku je prvi put ugledao na naslovnici jednog časopisa. Zaručili su se godinu dana poslije toga u Dubaiju te se vjenčali 2009. godine u SAD-u

VIDEO

Ako ikad odluče napisati “Dnevnik jedne ljubavi”, Goran Ivanišević i Tatjana Dragović mogli bi ispisati stotine stranica o tome kako oprost može spasiti vezu i brak unatoč svađama, preljubu, prevari, pa čak i odvojenom životu. Mnogo puta oboje su hodali po tankoj liniji iskušavajući strpljenje partnera, ali nakon svake krize ostali su zajedno i još čvršće se vezali. Bivša manekenka i bivši tenisač s vimbldonskom titulom zbog toga su, koliko god se trudili zadržati privatnost, mnogo puta morali javno objašnjavati svoje postupke, demantirati glasine i iznova dokazivati da ih ništa na svijetu ne može rastaviti. Upoznali su se 1998. godine kad je Tatjani bilo 20, a Goranu 27 godina. U to vrijeme Tatjana je, iako vrlo mlada, već bila slavna.

Već sa 13 godina nosila je revije u Parizu     

Karijeru manekenke počela je u djetinjstvu i odmah dospjela u sam vrh. Već kao 13-godišnja djevojčica u Parizu je nosila Diorovu reviju, a na modnoj pisti pojavila se držeći za ruku talijansku divu Carlu Bruni. Kao i većina uspješnih hrvatskih modela, počela je u agenciji Midikenn, a onda su zaredali mnogobrojni angažmani jer su o njoj vodili brigu njujorški, pariški i milanski Elite. Snimala je reklamne kampanje za Gianfranca Ferrèa, MaxMaru, D&G-a, nosila revije glasovitih modnih dizajnera i kuća kao što su Christian Dior, Oscar de la Renta, Chanel, Roberto Cavalli, Romeo Gigli, Sonia Rykiel...

Prvi susret nije bio bajkovit, Tatjana nije impresionirao

Goranova biografija ne razlikuje se mnogo od Tatjanine kad je riječ o žrtvama koje mladi ljudi moraju podnijeti ako žele uspjeh. I njegov život svodio se na naporne treninge i život u kampovima, hotelima, avionima i vječno s putnom torbom preko ramena. Pobjedom nad Peteom Samprasom na turniru u Manchesteru 1991. najavio je da mu je mjesto među najvećima. A onda je počeo vezu s ondašnjom Kraljicom svijeta – tri godine starijom Danijelom Mihalić. Sve se činilo kao da će veza završiti i brakom jer su počeli zajedno i živjeti u Goranovu stanu u Monte Carlu, ali to se nije dogodilo. Danijela se vratila u Hrvatsku te kasnije prohodala i udala se za nogometnog trenera Nenada Gračana, a Goran je nastavio zacrtani put prema vrhu. A onda 1998. godine na jednom putovanju u ruke mu je došlo američko izdanje magazina Cosmopolitan na čijoj se naslovnici smiješilo lice Tatjane Dragović. Te godine Goran je bio već prilično samouvjeren jer je počeo osvajati turnire i zarađivati milijunske iznose. Tanja mu se toliko svidjela da je odmah krenuo u potragu za njom. Iskoristio je sve svoje veze i poznanstva i bio toliko uporan da je konačno dobio njezin broj telefona, pronašao ju u New Yorku i pozvao na večeru. Prvi susret nije bio kao iz bajke, dapače, Goran nije previše impresionirao mladu Tanju. Ona se tad već kretala u društvu američkih zvijezda kao što je glumac Leonardo DiCaprio i slavni iluzionist David Blain. I dok je za glumca tvrdila da joj je samo dobar prijatelj, s Davidom Blainom je bila i u vezi. No Goranu nije sasvim zatvorila vrata, pa su se našli još nekoliko puta, a on se potrudio šarmirati je i osvojiti. Bližila se nova 1999., a Goran je predložio Tatjani da je dočekaju u Dubaiju. Novogodišnja želja bila mu je zauvijek vezati Tatjanu uz sebe, pa joj je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima darovao i zaručnički prsten.

Nakon zaruka nastavili su s uspješnim karijerama

Tako je počeo njihov zajednički život u stanu na zagrebačkom Gornjem Prekrižju. Prvih godina veze zbrajali su uspjehe. Tatjana je i dalje radila kao model, ali je sad birala angažmane budući da joj je važnije bilo vrijeme provoditi s Goranom. A on je i nastavio putovati svijetom i igrati turnire, no najvažniji pothvat na profesionalnom planu tek je bio pred njim.

Približavao mu se 30. rođendan i neki su ga već počeli otpisivati jer je te 2001. bio tek na 125. mjestu ATP liste. A onda je došao takozvani wild card, poziv organizatora Grand Slama iz Wimbledona, na kojem je Goran bio autsajder. Već tad pažljivi promatrači primijetili su da nešto u vezi s Tatjanom ne štima. Na jedan od najjačih teniskih turnira na svijetu Goran je doputovao bez zaručnice. Iz kola u kolo nizao je pobjede i neočekivano dospio do finala. Ali ona ni tad nije doputovala u London. Najvažniju titulu u životu Goran je osvojio nakon neizvjesnog meča protiv Australca Patricka Raftera, ali umjesto s Tatjanom, proslavio ju je u društvu druge ljepotice. Bila je to Monika Jakišić, ondašnja Miss dijaspore, koja ga je tijekom cijelog meča bodrila. Ali nije bila jedina koja je u Londonu privlačila Goranovu pozornost.

Nakon osvajanja Wimbledona Tatjana ga dočekala u Splitu

Tamošnji tabloid The Sun tih je dana objavio fotografije na kojima je Goran u društvu Luciane Morad, brazilske ljepotice, koja je svojedobno ljubovala s Mickom Jaggerom i Rodom Stewartom. Sve to zaboravilo se istog trena kad je Goran sletio u rodni Split, gdje ga je na Rivi čekalo tridesetak tisuća oduševljenih sugrađana. Među njima bila je i Tatjana Dragović, i tako su prvi put uspješno prebrodili krizu. Goran se ostavio reketa 2004. godine. U međuvremenu mnogo puta je morao odgovarati na pitanje zašto još on i Tatjana nisu u braku. A onda se iste te godine doznalo da je Tatjana u drugom stanju i da očekuje djevojčicu. Amber Mariju rodila je carskim rezom u minhenskoj klinici Grosshadern 2004. godine i ona je bila najbolji dokaz da par namjerava ostatak života provesti zajedno bez obzira na bračno prstenje. Iduće tri godine o njihovu obiteljskom životu nije se previše pisalo jer su živjeli skladno, a Goran je u međuvremenu s ocem Srđanom odlučio zaradu stečenu igranjem tenisa investirati u gradnju stanova i kuća u Hrvatskoj. No već potkraj 2006. njihova idila počela se urušavati. Glasine o tome da je Tatjana Dragović previše bliska sa suvlasnikom Cityexpressa Borisom Vidićem, a Goran s ondašnjom voditeljicom RTL-a Vanjom Halilović, sve su više nagrizale imidž para. Čak i kad su se svi raspisali da je Tatjana otišla iz doma u Dalmatinskoj ulici i da neće provesti zajedno ljetovanje, oni su s malom Amber već nekoliko tjedana kasnije plovili zajedno Jadranom na njegovoj jahti Veselki, a ona je poručila da su to sve izmišljotine visokopozicionirane osobe koja im želi nanijeti zlo. Konačno, potkraj iste godine i Goran je uvjeravao javnost da je njihova veza stabilnija nego ikad prije. Tad još nije ni znao da je na putu još jedna prinova.

Oglasila se i Vanja Halilović, koja je na rubu suza tvrdila da nema pojma tko to šalje Tatjani prijeteće poruke i potpisuje se njezinim imenom, da će zbog svega angažirati policiju i da je umorna od optužbi da ljubuje s Ivaniševićem jer da nikad ne bi bila u vezi sa zauzetim muškarcem, predstavljajući sebe žrtvom nečije zločestoće.Već na proljeće svi su primijetili da je Tatjana ponovno u drugom stanju i ubrzo se saznalo da su ponovno posjetili München, gdje im je rečeno da ovaj put čekaju sina. U listopadu 2007. rodila je Emanuela, čiji je dolazak na svijet još jednom bio dokaz vjernosti i postojanosti. Da ipak ima istine u glasinama o Goranovoj vezi s Vanjom Halilović, naslutilo se u siječnju 2008. kad je Tatjana Dragović dobila poziv s RTL-a da sjedi u žiriju TV showa “Hrvatski top model”. Ulogu voditeljice dobila je, kao za peh, Vanja Rupena.

Goranovu prevaru otkrili su na Valentinovo

Svoj izostanak Tatjana je opravdala činjenicom da emisija nema licenciju, a upućeni su iskopali pravi razlog: Tatjana ne želi surađivati s ljubavnicom nevjenčanog supruga. Dokaza za to, naravno, još nije bilo. A onda za Valentinovo 2008. sve se urušilo neočekivanim otkrićem – Goran vara Tatjanu s Vanjom Halilović. Razotkrila ga je novinarska “sačekuša” u večernjim satima na Dan zaljubljenih. Tog popodneva Goran je, kao i obično, uzeo sportsku torbu i otišao na rekreaciju. Sjeo je u terenac u Dalmatinskoj ulici, a poslije ga je parkirao nedaleko od Marulićeva trga, koji je od njegove kuće udaljen tristotinjak metara. Iz auta se uputio do obližnjeg ulaza. Dva sata poslije iz kućne veže na broju 8 prvo je izašla Vanja Halilović, a nekoliko minuta nakon nje i Goran s kapuljačom na glavi. Goran se vratio kući te izveo Tatjanu na večeru darujući joj buket cvijeća. Prije no što su novine s inkriminirajućim fotografijama osvanule na kioscima, Tatjana je već imala informaciju s čime će se suočiti.

Istu večer između nje i Gorana buknula je žestoka svađa i još istu večer Goran je napustio stan s kovčezima.

Dva tjedna trajalo je zatišje. Goran je putovao i stanovao u hotelu, a Tatjana je dane kratila družeći se s prijateljicom, bivšim modelom Kristinom Bradač. Ironično je izjavljivala da vrijeme provodi čitanjem knjige bivše ljubavi – iluzionista Davida Blaina. U međuvremenu tenisač je zaradio i policijsku prijavu jer je ispred kuće, kad ga je Tatjana izbacila iz stana, golf-palicom broj 9 smrvio fotoaparat paparazzu koji ga je pokušao snimiti. Kad je ohladio glavu, shvatio je da je preljubom učinio štetu i sebi, i djeci, i obitelji. I dok su svi očekivali konačan kraj, on je otvoreno progovorio koliko mu nedostaju djeca i Tatjana. Najprije joj je napisao otvoreno pismo isprike.

“Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih. Ovim putem se ispričavam svojoj supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj život i nadam se da će mi jednoga dana moći oprostiti”, napisao je. Vanji je neizravno poručio da je u zabranjenoj vezi sudjelovala svjesno, svojevoljno i dobro znajući što radi, pa tako sama odgovara za svoje postupke, a monolog je završio dodajući joj sol na ranu: “Svaki čovjek tvorac je vlastitih zabluda”. Kad ni to nije bilo dovoljno, dao je intervju portalu index.hr, u kojem je pored ostalog rekao:

- Svi pišu o nekakve dvije godine, te dvije godine s Vanjom Halilović ne postoje. Ja sam čovjek od krvi i mesa, svi griješimo, malo sam se previše zanio i to je izmaknulo kontroli. Nisam mislio, lako je sad pričati. Nisam očekivao ovakav medijski bum. Ja sam kriv, s tim ću se nositi cijeli život, pogriješio sam, desilo se. Smeta mi i što sad pišu da sam prisilno u vezi s Tatjanom. Ja sam u toj vezi 11 godina, imamo uspona i padova, smetaju me neistine. Ja sam s Tatjanom jer želim biti s njom. Ona mi nije oprostila i ne znam hoće li mi oprostiti. Ja se iskreno nadam da hoće, ja ću se potruditi da mi oprosti. Ali zasad sam slobodan čovjek i mogu raditi što me volja, mogu biti s kim god hoću. Ja sam izabrao i ja želim biti jedino s Tatjanom. Ona i moja djeca jedini su tu povrijeđeni, osramotio sam je pred cijelom nacijom - izjavio je tad.

Oprostila mu preljub pa su se vjenčali u Americi

Nedugo nakon toga Tatjana i Goran s djecom su napustili Hrvatsku. Pola godine živjeli su u Los Angelesu i obnavljali obiteljsku harmoniju. Tatjana je i ovaj put oprostila, ali je izašla kao pobjednica. I dok je Vanja nosila teret otimačice tuđeg muškarca i proživljavala najteže trenutke u životu, jer je ostala i bez Gorana i bez angažmana na RTL-u, Ivanišević i Tatjana bili su pred još jednim obiteljskim uzletom. Nakon deset godina veze, 18. svibnja 2009., vjenčali su se u kalifornijskom gradiću San Pedru. Ono što je svatko primijetio jest da se na vjenčanju među 30-ak uzvanika nije pojavio nitko od Goranovih. Ni otac Srđan ni njegova supruga. Potvrdilo je to priču da Ivaniševići nikad nisu bili presretni Goranovim odabirom, na koji nisu mogli utjecati. U majci Goranove djece gledali su konkurenciju i osobu koja će, u slučaju razvoda, uzeti pola bračne stečevine. No usprkos svemu, Goran je odlučio zadržati Tatjanu, pa je zbog nje nakon preljuba kupio i kuću na Beverly Hillsu, gdje su odlučili provoditi po pola godine, a stan u Dalmatinskoj koji bi ih podsjećao na nemile događaje, zamijeniti penthouseom u Radničkoj ulici u Zagrebu.

Iako je sve djelovalo idilično, mir je trajao tri godine, a onda je na potezu bila Tatjana. Lani u lipnju paparazzi su je jedne večeri snimili prisnu u automobilu s deset godina mlađim nogometašem Markom Šimićem. Tatjana i Marko snimljeni su godinu dana nakon što su se upoznali u zagrebačkom klubu Pepermint. Goran je odmah stao uz Tatjanu. Zajedno su, prema kuloarskim pričama, otišli u redakciju Storyja stopirati objavu materijala zbog njihove djece. Nije im pošlo za rukom, a dan kasnije tjednik Gloria objavio je cijeli niz zajedničkih fotografija Tanje i Marka Šimića u proteklih nekoliko mjeseci - na rolanju, u šopingu, ispred njegova stana... Tatjana je već idući dan sve opovrgnula. Tvrdila je da afera ne postoji, da su Marko i ona prijatelji i da se nemaju razloga skrivati. Čak je nagovorila supruga Gorana, svog brata Igora i Marka Šimića da zajedno sjednu na kavu, gdje su ih snimili fotografi. Goran se nije htio izjašnjavati da “ne dolijeva ulje na vatru”, kako je rekao, a Tatjana je javnosti poručila kako neće dopustiti da im itko nameće monogamiju kao jedini prihvatljiv obrazac ponašanja. Ima potpuno pravo. Svatko u svom domu može raditi što hoće. Ako su se partneri tako dogovorili.

‘Prijateljstvo nam je spasilo brak’

Prije tri godine Valentinovo su proveli na Maldivima. Samo oni znaju jesu li tamo slavili Dan zaljubljenih ili godišnjicu preljuba. Ove godine Goran je oko tog datuma ponovio da su Tatjana i on najbolji prijatelji i da im je baš to prijateljstvo spasilo brak, u kojem podižu dvoje djece. A njegova avantura je već zaboravljena priča čak i za Vanju Halilović. Od lani ona dijeli sreću drugima izvlačeći brojeve Lota 7/39 i nakon prekida s Goranovim najboljim prijateljem Franom Barbierijem traži novu ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane