Show

Komentari 0

Mač Lukea Skywalkera prodaju na dražbi za 1,3 milijuna kuna

Mač Lukea Skywalkera prodaju na dražbi za 1,3 milijuna kuna

Filmovi iz serijala 'Ratova zvijezda' zaradili su milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama, pa tako i predmeti i kostimi iz filmova postižu visoke cijene na aukcijama...

Laserski mač Lukea Skywalkera iz prvog filma serijala 'Ratova zvijezda', jedno od najpoznatijih oružja u povijesti kinematografije, idući će se tjedan ponuditi na dražbi u Los Angelesu i mogao bi biti prodan za više od 200.000 dolara (oko 1,3 milijuna kuna). 

Aukcijska kuća Profiles in History objavila je da će još 25 predmeta iz 'Ratova zvijezda', uključujući i originalnu crnu kacigu pilota Carstva, biti na dražbi od 11. do 14. prosinca. 

Filmovi iz serijala 'Ratova zvijezda' zaradili su milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama, pa tako i predmeti i kostimi iz filmova postižu visoke cijene na aukcijama. 

Droid R2-D2 korišten u prvom filmu 1977. prodan je prošle godine za 2,76 milijuna dolara, a jedan drugi laserski mač Lukea Skywalkera za 450 tisuća dolara. 

Mač koji će na dražbu idući tjedan koristio je 'mladi Luke Skywalker' u prvom filmu 'Ratovi zvijezda: Nova nada'. Dizajnirao ga je oskarovac Roger Christian.

Najčitaniji članci