Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

"Maestro Vjeko Šutej će pobijediti opaku bolest"

Prijatelji Vjekoslava Šuteja mole se za zdravlje maestra, koji u Seattleu već prima kemoterapiju. Tamo ga je uputio pjevač i prijatelj Jose Carreras

R.Anić
Foto: R.Anić
3 komentara

Dok je bio na odmoru sa suprugom Ivanom (32) i obitelji, maestro Vjekoslav Šutej (57) dobio je temperaturu i osjećao malaksalost. Otišao je liječniku, koji mu je nakon detaljnih pretraga dijagnosticirao akutnu leukemiju. Naš najpoznatiji dirigent nazvao je prijatelja Josea Carrerasa, koji mu je savjetovao liječenje u američkom Seattleu, gdje se i operni pjevač liječio od te opake bolesti. Carrerasu su leukemiju dijagosticirali prije dvadeset godina i nakon dugotrajnog liječenja bolest mu se više nije vratila. Kako je rekao ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, Šutej je sa suprugom otputovao u u Seattle na kemoterapiju.
- Često razgovaram s Vjekoslavom i on je dobro. Snažan je i vjerujemo da će pobijediti tu opaku bolest. Svi se molimo za njega - rekao je Puljić, koji se za prijatelja otišao pomoliti u Međugorje.
Od poznatih osoba protiv leukemije su se uspješno borili naš operni pjevač Krunoslav Cigoj te Jose Carreras. Carrerasu je bolest je dijagnosticirana 1987. godine. Nakon dugotrajnog liječenja bolest je već godinama "u mirovanju".
 Suosnivač Microsofta Paul Allen 1983. godine obolio je od tumora limfnih žlijezda, tj. Hodgkinovog limfoma. Nakon liječenja bolest se nije vratila

Naši partneri pišu
Message