Obavijesti

Show

Komentari 288

Majin Bloom pokrenuo raspravu o imenima, a pamtimo i Leeloo, Zoe, Si, Oluju, Medvjeda, Kišu...

Majin Bloom pokrenuo raspravu o imenima, a pamtimo i Leeloo, Zoe, Si, Oluju, Medvjeda, Kišu...

Društvene mreže i medije preplavile su reakcije na ime sinčića Maje Šuput. No mali Bloom neće nositi ime koje je puno egzotičnije od imena djece drugih osoba iz javnog života. Slavni jednostavno vole neobično

VIDEO

Nakon što je Maja Šuput (41) objavila ime sina, obožavatelji, ali i dežurni dušobrižnici nisu gubili vrijeme i odmah su počeli istraživati porijeklo neobičnog imena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maja Šuput 00:57

Pa tako pišu o tome da se Bloom generalno smatra ženskim imenom, označava cvijet, a mnogi ovo ime povezuju i s crtićem Winx Club, popularnim uglavnom među ženskom dječjom publikom, u kojem jedan od glavnih likova nosi to ime. U komentarima na društvenim mrežama brojni su priznali i to da ih je ime asociralo na glumca Orlanda Blooma.

 

No ono što je svima, namjerno ili ne, promaknulo jest tumačenje Cambridgeovog rječnika u kojem, između ostalog, stoji i to da riječ bloom označava - zdravlje, energiju i naočitost te stranice Names.org koja kaže da ime Bloom znači 'Zlatno Srce' ('Heart of Gold'), 'Zmajev plamen' ('Dragon Flame'). U svojem ga je imenu nosila i Heba, kći boga Zeusa i njegove žene Here, koju su nazivali boginjom mladosti, a riječ bi se mogla protumačiti i kao 'ustajanje'. Na kraju treba dodati i to da bloom osim cvijeća, označava i čelik. 

Bilo kako bilo, mora se priznati da je ime neuobičajeno. No mali Bloom u tome bar neće biti usamljen. Neobična dječja imena su  nešto što slavnima nije strano. Kako u svijetu, tako i kod nas. 

Si, kći Borisa Novkovića i Iris Volf koja će uskoro navršiti godinu dana, u svojem imenu od dva slova nosi izvedenicu imena svojih roditelja. Za malo slova odlučio se i Matija Dedić (48), koji je svoju kćer nazvao Lu, dok se kći Maksima Mrvice (45) zove Lee Loo. Glumci Bojana Gregorić (49) i Enes Vejzović (43) također su odabrali kratka imena i za naše podneblje neobična imena. Kćer im se zove Zoe, a sin Raul

Producentica Jelena Veljača (39) i glumac Dražen Čuček (50), s druge strane, nisu škrtarili na slovima. Dapače, svojoj kćeri su nadjenuli čak tri imena, pa se malena zove Lena Miša Kristijana.

Veljaču je ipak neupitno nadmašio Darko Rundek (65) koji je sina nazvao David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest. Sin pjevača Damira Urbana (52) zove se Malik, a TV voditelj Tomislav Jelinčić (41) kćer je nazvao Buga, imenom poznatim tijekom naseljavanja Hrvata.

Ipak, holivudske zvijezde daleko su kreativnije u odabiru imena. 

Pravi primjer toga je klan Kardashian. Kim (40), Khloe (36), Kylie (23) i Kourtney (41) koje kao da igraju igru “smisli ime koje još nitko nije imao”. Kim je kćer nazvala North i dodala joj suprugovo prezime pa je tako malena postala strana svijeta, i to - sjeverozapad. Khloe je nazvala kćer True jer joj je Lie, vjerojatno, bilo malčice prekratko, a Kylie je svojoj dala ime Stormi, tj. Oluja. Kourtney je, pak sina nazvala - Mason, što u prijevodu znači - zidar.

Pjevačica Christina Aguilera (41) i Matt Rutler (36) kćer su nazvali Summer Rain, odnosno ljetna kiša, a umirovljeni nogometaš David (45) i Victoria Beckham (46) nisu imali inspiracije pa su sina nazvali po lokaciji gdje su ga po pričama začeli - Brooklyn. Glumica Gwyneth Paltrow (48) i bivši muž Chris Martin (44) držali su se Biblije. Djevojčicu su nazvali Jabuka, a sina Mojsije

Glumica Kate Winslet (45) sina je nazvala Bear odnosno Medvjed, a pjevački par Beyonce (39) i Jay Z (51) prvu kćer nazvali su Blue Ivy, što u prijevodu znači plavi bršljan.

U moru ovih čudnovatih imena, mali Bloom se sigurno neće imati čega sramiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu