Obavijesti

Show

Komentari 14

Majka mu je preminula nakon plastične operacije, a Kanye je baš njoj posvetio novi hit album

Majka mu je preminula nakon plastične operacije, a Kanye je baš njoj posvetio novi hit album
5

Samohrana majka i sveučilišna profesorica Donda West slavnom je reperu bila najveća podrška. Preminula u 58. godini nakon liposukcije i tada je u SAD-u donesen tzv. 'Dondin zakon' za plastične kirurge

VIDEO

Starleta Kim Kardashian (40) je prošle godine progovorila psihičkim problemima svog tadašnjeg supruga, repera Kanye Westa (44). Otkrila se kako se West i dalje bori s bolnim gubitkom majke Donde, kojoj je bio jako privržen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kanye se oglasio po pitanju razvoda 01:07

Kanyeovi roditelji su se rastali kada je imao tri godine, te se s majkom preselio iz Georgije u Chicago. Donda West je bila sveučilišna profesorica, te se sedam godina kasnije s Kanyeom odselila u Nanjing u Kini, gdje je predavala na programu razmjene.

West je kao dijete bio kreativan i pisao pjesme, a mama je podržavala njegovu ljubav prema umjetnosti. Počeo je repati sa samo 13 godina a Donda mu je tada platila termin u glazbenom studiju u kojem je snimio svoju prvu samostalnu rap pjesmu 'Green Eggs and Ham'.

2005 BILLBOARD MUSIC AWARDS, LAS VEGAS, AMERICA - 06 DEC 2005

Reper je uspio naljutiti svoju brižnu majku tek kad je odustao od fakulteta - istog onog na kojem je ona predavala.  Njezino je razočaranje nestalo tek kada je Kanye 2004. godine objavio svoj debi album ironičnog naziva 'The College Dropout'. Westov prvijenac je priznat kao jedan od albuma godine, a samo u SAD-u je prodan u više od 3,4 milijuna primjeraka.

- U glavi mi je bilo jedino da je fakultet ulaznica za dobar život... ali neki ciljevi u karijeri ne zahtijevaju fakultet. Da bi Kanye snimio album 'The College Dropout' trebalo mu je više hrabrosti nego nekome tko slijedi put koje mu je zacrtalo društvo - kasnije je napisala Donda u svojoj knjizi 'Raising Kanye' ('Odgajanje Kanyea').

Recording artist Kanye West performs during the closing ceremony for the 2015 Pan Am Games at Pan Am Ceremonies Venue in Toronto

Do 2007. Kanye je postao jedna od najvećih rap zvijezda i objavio je svoj treći album 'Graduation'. Iako je njegova slava rasla, Kanyeova odnos s majkom ostao je snažan kao i uvijek. Pomagala mu je u karijeri i bila je njegova pratnja na brojnim dodjelama nagrada. 

Iste godine Donda se podvrgnula liposukciji, uvlačenju trbuha i smanjenju dojki, a sutradan je umrla kod kuće zbog komplikacija nakon operacije. Obdukcija je otkrila da je prethodno stanje njezinog srca vjerojatno dovelo do njezine postoperativne smrti.

Screenshot/Fox

Zakon donesen nakon njezine smrti, nazvan 'Dondin zakon', zahtijeva od plastičnih kirurga da osiguraju da su pacijenti prošli fizički pregled, što liječnik primarne zdravstvene zaštite mora odobriti prije nego što se podvrgnu kozmetičkim zahvatima.

Kanye se vratio na pozornicu samo 12 dana nakon majčine smrti, boreći se sa suzama dok joj je izvodio svoju pjesmu 'Hey Mama', posvećenu Dondi.  U godinama koje su slijedile javno se borio sa tugom zbog majčine smrti - ponekad na zabrinjavajući način.

U emotivnom intervjuu za magazin Q iz 2015. Kanye je otkrio da za majčinu smrt krivi sebe. Nakon što su ga pitali što je žrtvovao na putu do slave, kratko je odgovorio - 'svoju mamu'. 

2018. reper je imao još jedno bizarno priznanje. U za TMZ je ispričao da je razvio ovisnost o opioidima dok se oporavljao od vlastitog postupka liposukcije.

PIXSELL

- Išao sam na liposukciju jer nisam htio da me svi zovete debelim, kao što ste to činili Robu Kardashianu na mom vjenčanju. Natjerali ga da odleti kući prije nego što smo se ja i Kim vjenčali - rekao je tada West. Iste godine šokirao je obožavatelje izjavom da će za naslovnicu svog sljedećeg albuma upotrijebiti fotografiju liječnika koji je majci izvršio kobnu operaciju.

- Ovo je omot mog albuma. Ovo je plastični kirurg Jan Adams. Osoba koja je izvela posljednju operaciju moje mame. Imate li ideju za naslov? - napisao je na Twitteru. Međutim, to se nije dogodilo i na naslovnici albuma 'Ye' osvanuo je natpis 'Mrzim biti bipolaran. To je super'.

Kanye je varao Kim za vrijeme braka? Otkrio detalje o svemu na svom novom albumu 'Donda'
Kanye je varao Kim za vrijeme braka? Otkrio detalje o svemu na svom novom albumu 'Donda'

Dvije godine nakon počeo je raditi na desetom studijskom albumu 'Donda' nazvanom po njegovoj majci. Album je nakon više mjeseci odgađanja izašao 29. kolovoza ove godine. Na albumu je čak 27 pjesama, koje zajedno traju gotovo dva sata. Odmah po izlasku 'Donda' je oborila rekord na najpopularnijem glazbenom steaming servisu 'Spotify' i postao album koji je u 2021. poslušan najviše puta u jednom danu. 

Međutim, reperu su mnogi zamjerili neke od glazbenih suradnji na albumu. Uz velika imena poput Jay Z-ja, Kid Cudija i The Weeknda našla su se i dva kontroverzna. U pjesmi 'Jail' se može čuti glas Marilyna Mansona, koji se nedavno našao na meti optužbi za psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje žena. Kanye je surađivao i s reperom DaBabyjem, poznatom po homofobnim izjavama.

- Ovaj album je posveta Westovoj mami prepuna ljudi koji mrze žene - komentirala je Kanyeov album glazbena kritičarka za 'Daily Beast'.

Fashion Group International Night of Stars 2019 - New York
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao