Show

Komentari 9

Marinine stihove su otpjevali Mišo, Oliver, Severina i mnogi drugi: Koji hit vam je najdraži?

Marinine stihove su otpjevali Mišo, Oliver, Severina i mnogi drugi: Koji hit vam je najdraži?

Oliverova 'Što to bješe ljubav', Mišina 'Svi pjevaju, ja ne čujem' i 'Kuda idu izgubljene djevojke' Borisa Novkovića samo su neki od hitova s potpisom Marine Tucaković, koja je u nedjelju izgubila bitku s karcinomom

U nedjelju je nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 67. godini preminula poznata autorica glazbenih tekstova Marina Tucaković.  Marina će ostati zapamćena po brojnim hitovima koje su otpjevali neki od najvećih balkanskih glazbenika.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminula je Marina Tucaković

Pjesmu 'Dodirni mi kolena' Tucaković je napisala je na samom početku karijere. Otpjevala ju je srpska pjevačica Zana Nimani, koja se prije 25 godina odselila u Kanadu. Zana se nikada više nije vratila u Srbiju, no njezina pjesma s i dalje se često može čuti na zabavama.

Legendarna autorica godinama je surađivala s našom pjevačicom Severinom te je za nju napisala pjesme  'Silikoni', 'Mrtav bez mene', 'Gade', 'Gas, gas' , 'Tridesete' , 'Unaprijed gotovo' i mnoge druge.

- Ova pjesma nije pisana za mene, ali ona je mene čekala. Tekst je napisala moja mila Marina, koja svojim talentom i tekstovima uvijek nadmaši samu sebe, a nama nikad ne promaši srčanu aortu - rekla je Severina o pjesmi 'Unaprijed gotovo'.

Marina je surađivala i s glazbenom legendom Mišom Kovačem te je napisala tekst njegovih popularnih pjesama 'Svi pjevaju, ja ne čujem' i 'Malo mi je jedan život s tobom'.

Jednu od najpoznatijih pjesama Olivera Dragojevića 'Što to bješe ljubav' Marina je napisala sa suprugom Futom. Kantautor Tonči Huljić tražio ih je da pjesmu daju Oliveru iako je u stvari bila namijenjena Zdravku Čoliću.

Za Magazin je Tucaković napisala poznati hit 'Tri sam ti zime šaptala ime'.

Mnogi će je pamtiti i po suradnji sa Zlatkom Pejakovićem na albumu 'Bezobrazno zelene'. Za njega je napisala pjesme 'Dajte neku lošu', 'Pola vino, pola voda' i 'Bezobrazno zelene'.

S Borisom Novkovićem je surađivala 1986. na albumu 'Kuda idu izgubljene djevojke'. Marina potpisuje i tekstove pjesama 'Glumim da te ne volim' i 'Ne zovi me njegovim imenom'.

Napisala je i tekstove pjesama  'Prsten i zlatni lanac' i 'Sedamnaest ti je godina' Harija Mata Harija.

Marina je surađivala i s Nedom Ukraden, za koju je napisala pjesmu 'Šumi šumi javore'. U Nedinoj poznatoj pjesmi 'Zora je' Tucaković je napisala samo jedan stih - 'Suza je iz oka kanula' te zaradila 100 tisuća eura.

Marinini stihovi osvojili su srca publike diljem regije i zasigurno će ih se još dugo pjevati i pamtiti.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU SHOWA TKO JE TU LUD!?: 

Najčitaniji članci