Obavijesti

Show

Komentari 9

Marinine stihove su otpjevali Mišo, Oliver, Severina i mnogi drugi: Koji hit vam je najdraži?

Marinine stihove su otpjevali Mišo, Oliver, Severina i mnogi drugi: Koji hit vam je najdraži?
1

Oliverova 'Što to bješe ljubav', Mišina 'Svi pjevaju, ja ne čujem' i 'Kuda idu izgubljene djevojke' Borisa Novkovića samo su neki od hitova s potpisom Marine Tucaković, koja je u nedjelju izgubila bitku s karcinomom

VIDEO

U nedjelju je nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 67. godini preminula poznata autorica glazbenih tekstova Marina Tucaković.  Marina će ostati zapamćena po brojnim hitovima koje su otpjevali neki od najvećih balkanskih glazbenika.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminula je Marina Tucaković

Pokretanje videa...

Preminula Marina Tucaković VIDEO

Pjesmu 'Dodirni mi kolena' Tucaković je napisala je na samom početku karijere. Otpjevala ju je srpska pjevačica Zana Nimani, koja se prije 25 godina odselila u Kanadu. Zana se nikada više nije vratila u Srbiju, no njezina pjesma s i dalje se često može čuti na zabavama.

Legendarna autorica godinama je surađivala s našom pjevačicom Severinom te je za nju napisala pjesme  'Silikoni', 'Mrtav bez mene', 'Gade', 'Gas, gas' , 'Tridesete' , 'Unaprijed gotovo' i mnoge druge.

- Ova pjesma nije pisana za mene, ali ona je mene čekala. Tekst je napisala moja mila Marina, koja svojim talentom i tekstovima uvijek nadmaši samu sebe, a nama nikad ne promaši srčanu aortu - rekla je Severina o pjesmi 'Unaprijed gotovo'.

Marina je surađivala i s glazbenom legendom Mišom Kovačem te je napisala tekst njegovih popularnih pjesama 'Svi pjevaju, ja ne čujem' i 'Malo mi je jedan život s tobom'.

Jednu od najpoznatijih pjesama Olivera Dragojevića 'Što to bješe ljubav' Marina je napisala sa suprugom Futom. Kantautor Tonči Huljić tražio ih je da pjesmu daju Oliveru iako je u stvari bila namijenjena Zdravku Čoliću.

Za Magazin je Tucaković napisala poznati hit 'Tri sam ti zime šaptala ime'.

Mnogi će je pamtiti i po suradnji sa Zlatkom Pejakovićem na albumu 'Bezobrazno zelene'. Za njega je napisala pjesme 'Dajte neku lošu', 'Pola vino, pola voda' i 'Bezobrazno zelene'.

S Borisom Novkovićem je surađivala 1986. na albumu 'Kuda idu izgubljene djevojke'. Marina potpisuje i tekstove pjesama 'Glumim da te ne volim' i 'Ne zovi me njegovim imenom'.

Napisala je i tekstove pjesama  'Prsten i zlatni lanac' i 'Sedamnaest ti je godina' Harija Mata Harija.

Marina je surađivala i s Nedom Ukraden, za koju je napisala pjesmu 'Šumi šumi javore'. U Nedinoj poznatoj pjesmi 'Zora je' Tucaković je napisala samo jedan stih - 'Suza je iz oka kanula' te zaradila 100 tisuća eura.

Marinini stihovi osvojili su srca publike diljem regije i zasigurno će ih se još dugo pjevati i pamtiti.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU SHOWA TKO JE TU LUD!?: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja