Obavijesti

Show

Komentari 21

Marinković: Kad glumim, svake večeri postajem druga osoba...

Marinković: Kad glumim, svake večeri postajem druga osoba...
5

Glumica Ksenija puno snima, igra u kazalištu, a slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji. Njezinim stopama krenula je i kći Korana. Marinković kaže da je prepoznala kćerine želje te je podržala

VIDEO

Ne očekujem nominacije niti priznanja pa sam ugodno iznenađena. Kad nešto radim, ne idem za tim da dobijem nagradu, nego samo gledam da me određena uloga veseli i intrigira. Ne radim razliku nagrada od publike ili struke, i jedne i druge me silno vesele, priznala je Ksenija Marinković (51).

Posljednjih nekoliko godina Ksenija je postala jedna od najzastupljenijih domaćih glumica - filmski redatelji je obožavaju, rado je viđen lik u serijama, a prije nešto više od dvije godine ansambl ZKM-a zamijenila je stalnim angažmanom u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ksenija Marinković je za smak svijeta s djecom otišla u Pariz
Ksenija Marinković je za smak svijeta s djecom otišla u Pariz

Iako iza sebe ima niz izvanrednih uloga, ovogodišnju nominaciju za Večernjakovu ružu zaradila je zahvaljujući i više nego impresivnim ostvarenjima u nagrađivanom filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”, ali i u HRT-ovoj seriji “Ko te šiša”, koja se trenutačno emitira na malim ekranima.

Robert Anić/Pixsell

- Snimanje filma pamtim po pedantnosti, veselju i predanosti kojom smo pristupili poslu. Svima nam je bilo stalo da sve bude besprijekorno - rekla je Ksenija. Glumica je jako predana poslu i odgovorna, a jedan od najvećih strahova joj je da neće razumjeti što se od nje traži u poslu i da će pogriješiti u interpretaciji nečijeg karaktera.

Gledamo je i u HRT-ovoj seriji “Ko te šiša”. Ulozi Božice Režek, vlasnice uniseks frizerskog salona, privukla ju je njezina oštroumnost, duhovita zadrtost te inzistiranje na tome da je u svemu najbolja i da je ona baš uvijek u pravu.

Ksenija Marinković zbog nove uloge izgubila 10 kila
Ksenija Marinković zbog nove uloge izgubila 10 kila

- Poznajem puno sličnih ljudi! Nije joj teško započeti svađu i to je divan materijal za humorističnu seriju - priča Ksenija koja voli gledati informativne emisije i domaće serije.

Jurica Galoić/PIXSELL

- Pogledam obavezno barem jednu, dvije epizode domaćih serija. Koliko stignem, a to, s obzirom na moje obaveze, nije baš puno. Emisija ‘A-strana’ mi se svidjela.

Ksenija puno snima, igra u kazalištu, a slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji. Njezinim stopama krenula je i kći Korana. Ksenija kaže da je prepoznala kćerine želje te je podržala.

- Važno mi je bilo samo to da ona izabere ono što želi raditi u životu. Prepoznala sam da joj je gluma istinska želja - rekla je Ksenija.

Dodala je da je u njezinu izboru profesije presudila ljubav prema kazalištu.

Boris Scitar/PIXSELL

- To je svijet u kojem nikad nije monotono, a svaku večer možeš biti netko drugi - rekla je Ksenija. Pričala je i o svojim najvećim strahovima, a jedan je bio da će je svrstati samo u kazalište ili samo u film. Pokazalo se da se toga nije morala bojati...

- Jedan od mojih najvećih strahova bio je da neću razumjeti što se od mene traži u nekom poslu i da ću pogriješiti u interpretaciji nekog karaktera. Zatim da će me svrstati u određeni tip glumice i da ću raditi samo jednu vrstu uloga. A zatim i da će me svrstati samo u kazalište ili samo u film. Mene su oduvijek zanimali svi mediji i htjela sam se okušati u svakom od njih - otkrila nam je Marinković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu