Obavijesti

Show

Komentari 3

Marko Kutlić dobio nagradu za najbolju pjesmu: 'Neočekivano'

Marko Kutlić dobio nagradu za najbolju pjesmu: 'Neočekivano'
11

Hvala vam puno, ne znam što bih rekao. Stvarno ste me iznenadili. Uvijek kažem da nagrade nisu bitne, ali je lijep osjećaj kad u svom Zagrebu primim nagradu za najbolju pjesmu, rekao je Marko Kutlić

VIDEO

U dvorani Kornati u Plaza centru u Zagrebu u petak navečer bio je 67. po redu Zagrebački festival. Voditelji su bili Jelena Lešić i Ivan Vukušić. Mnoge glazbene zvijezde pjevale su svoje hitove, dok je u pozadini svirao orkestar glazbenog producenta Nikše Bratoša. Nagrada za najbolju pjesmu po odabiru žirija je pripala Marku Kutliću (24) za pjesmu 'Samo nek ona sretna je'. 

- Moram priznati da nije bilo očekivano. Hvala vam puno, ne znam što bih rekao. Stvarno ste me iznenadili. Uvijek kažem da nagrade nisu bitne, ali je lijep osjećaj kad u svom Zagrebu primim nagradu za najbolju pjesmu - rekao je Marko Kutlić, kojemu je nagradu uručio Neno Belan (57).

Među onima koji su nastupali bio je Hari Rončević (56).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Većini glazbenika Zagrebfest puno znači, 70 posto nas reći će da ima težinu, da festivali uopćeno imaju smisla. Ja sam svakako među njima. Mislim da je svaki festival, pa i Zagrebfest, odlična prilika za promociju pjesme. Večeras sam izveo "Ja noćas odlazim za njom" i vjerujem da će pjesma biti primijećena - rekao je Hari koji nije bio opterećen pobjedom.

- Ona nije imperativ. Naravno, lijepo je pobijediti, ali dovoljno mi je i predstaviti pjesmu na takvom festivalu. Ima se što za vidjeti - rekao je Hari. 

Finalna večer 59. Festivala zabavne glazbe Split 2019.

I Pero Galić (49) iz 'Opće opasnosti' smatra da festivali naprave dobru priču oko promocije pjesme.

- Osim toga, to su i prilike za poznata festivalska druženja. Sretneš kolege, pa se ispričaš i o pobjedama, porazima, svemu što se događa. Ovo nam je treći put da smo na Zagrebfestu. Prvi put smo pobijedili s pjesmom "Tragovi" - rekao je Pero koji je predstavio novu pjesmu 'Vrati se'. 

Tedi Spalato (66) kaže da je Zagrebački festival tradicionalni festival zabavne glazbe i da je uvijek lijepo biti na njemu. 

- Raduje me suradnja s grupom Pavel, imamo jednu lijepu retro pjesmu 'Ne daj na nas', i mislim da će se svidjeti publici. Najveći uspjeh je kad je čovjek zadovoljan pjesmom i suradnjom. Pa što bude. Važno je da pjesma zaživi, da pronađe put do publike - rekao je Tedi. 

Ivica Propadalo (69) sentimentalno je, kaže, vezan uz Zagrebački festival.

- Još kao dijete, zaljubljenik u gitaru, sam ga pratio. Bio nam je to 60-ih prozor u svijet, gledali smo kako je tko odjeven, kakvu ima gitaru, kakvo pojačalo. Zagrebački festival bio je putokaz kako ozbiljno krenuti u svijet glazbe. Danas je on veoma respektabilan, i produkcijski i po izboru pjesama. Sve pjesme koje se na njemu predstave budu vrćene, mnoge od njih postanu hitovi - kaže Ivica.

Alki Vuici (58) je ovo prvi put da pjeva na ovom festivalu, a pjevala je pjesmu "Kuća iz žurnala". S njom na pozornici bio je Zoran Šerbedžija.

- Pjesma je punk rock. Veseli me malo biti punkerica, to sam uvijek htjela. Festival mi puno znači jer sam uz njega odrasla, kao i uz Splitski festival i San Remo festival. Vidim da se prati i u Bosni i Hercegovini te Srbiji jer su mi stizale poruke 'razvali večeras' - rekla je Alka. 

Na 67. Zagrebačkom festivalu nastupili su: Alka Vuica, Ana Opačak, Bang Bang, Elis Lovrić, Hari Rončević, Ida Prester, Leteći odred, Lorena, Maja Posavec, Marin Jurić-Ćivro i Nina Kraljić, Marko Kutlić, Meri Andraković, Mia Negovetić, Miki Solus, Nikola Marjanović, Opća opasnost, Pavel i Tedi Spalato, Petar Dragojević, Stijepo Gleđ Markos, Tadej, Teška industrija.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju