Obavijesti

Show

Komentari 6

Matanić: Snimit ću film prema detaljima Mirjaninog života...

Matanić: Snimit ću film prema detaljima Mirjaninog života...
3

ODLAZAK DIVE Mirjana Rogina o svojim je bolestima i nevoljama rijetko govorila. Bila je optimistična i voljela se šaliti na svoj račun. Za glumicom tuguju kolege koje je kao djecu učila zanatu

VIDEO

Redatelj filma “Blagajnica hoće ići na more”, u kojemu je igrala i Mirjana, glumicu i dramsku pedagoginju pamti kao ženu izuzetno pozitivna i vedra duha.

- Snimit ću film prema detaljima života Mirjane Rogine. To je najmanje što za nju mogu napraviti - rekao je Dalibor Matanić (42).

Rogina je preminula u 56. godini u zagrebačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti. Nije bila u braku niti je imala djece, a iza sebe je ostavila ožalošćenu sestru.

- Jedan sam od privilegiranih koji je znao što je sve prošla u životu. Uvijek je davala najbolje od sebe, a malo je ljudi znalo kolike nevolje i bolesti trpi. Nikad je ništa nije spriječilo da se nesebično daje drugima. I kao glumica i kao prijateljica - rekao nam je Matanić.

Kolege iz glumačkih krugova su neutješni jer su Mirjanu svi voljeli. O bolestima s kojima se glumica borila rijetko je govorila. Nikad nije poznanike i prijatelje opterećivala problemima. Glumci kažu kako je životne izazove voljela okrenuti na šalu.

- Mada je i kao glumica bila izuzetna, draga i simpatična, pamtit ću je kao prijateljicu, dobru osobu koju su krasile sve ljudske vrline - rekla je Snježana Tribuson (60), koja je s Mirjanom snimila dva filma.

Svi su je voljeli

Umjetnički krugovi s tugom se je prisjećaju. Kažu da je bila posebna glumica koja nije ni završila Akademiju dramskih umjetnosti. Radila je 13 godina u dječjem vrtiću kao odgojiteljica i tad se specijalizirala za dramski odgoj u predškolskoj dobi. Kao dramski pedagog radila je u ZKM-u i Maloj sceni s predškolskom djecom, s filmom se prvi put susrela 90-ih, a baš 1990. počela je raditi na televiziji kao voditeljica vlastite emisiju “Mirčin lonac”. Glumila je i u seriji za djecu “Zlatko i detektivi”.

- Znao sam da je loše, ali ne i da je toliko loše. Pamtit ću je kao divno, pozitivno biće kakvo svijećom treba tražiti. Puno mi je pomogla kad sam preuzeo vođenje ‘Krušaka i jabuka’. Bila je jako prijateljski raspoložena, u sve me uputila. Velika osoba s velikom dušom - rekao je Duško Ćurlić. Voditelj je s Roginom vodio kulinarski show “Kruške i jabuke”.

Boris Sćitar/Pixsell

- Pamtit ću je po nevjerojatnom šarmu i duhovitosti te golemoj dobroti. Kad bi pred kamerom izrekla tri rečenice, do suza bismo plakali koliko je bila duhovita. Žao mi je da sam malo puta s njom dijelila scenu - rekla je Urša Raukar (57).

Glumičin iznenadni odlazak dirnuo je mlađeg joj kolegu Mislava Čavajdu, koji joj se zahvalio na sretnom djetinjstvu, igri, smijehu i ljubavi, što je sve od nje primao.

Unosila je vedrinu i veselje

- Draga Mirča, hvala ti na razgovorima o glumi, životu, Beckettu i Ionescu, akademiji, glumcima, ZKM-u, na bućkanjima na omiškim plažama, smijanjima u Grožnjanu, pričama o receptima, psima, ljubavi, prijateljima, Stanislavskom, ručku na Malešnici, smijanjima, smijanjima, smijanjima... - rekla je Ana Majhenić.

Redatelj Matko Raguž (61) kaže da je Mirjana unosila vedrinu i veselje gdje god bi se pojavila.

- Pamtit ću je po šarmu, duhovitosti... Ne znam postoji li itko u glumačkim krugovima tko je znao tako nasmijati ljude - rekao je Matko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri