Obavijesti

Show

Komentari 12

Medicinski tehničar Josip koji je skrbio o Kušecu: 'Unatoč boli, bio je nezahtjevan i skroman'

Medicinski tehničar Josip koji je skrbio o Kušecu: 'Unatoč  boli, bio je nezahtjevan i skroman'
12

Otišao je velik, kako je i cijeli svoj život živio - mareći za druge i vodeći računa da se zahvali na pažnji koju je dobio kada mu je bila najpotrebnija. U ovom slučaju sudbina se poigrala da sam to bio ja, ispričao nam je

VIDEO

Kad sam skrbio o njemu, na prvu ga nisam prepoznao, ali me se iznimno dojmio kao pacijent koji je, iako u svojoj boli, bio nezahtjevan i skroman, riječi su Josipa Stevića (35), medicinskog tehničara, kojemu je genijalni Mladen Kušec bio pacijent.

Legendarni radijski i televizijski novinar, pjesnik, književnik i pripovjedač za djecu preminuo je u ponedjeljak u Zagrebu.

- Pročitavši u jednom trenutku ime i prezime, obrazac njegova ponašanja i toplina kao pacijenta, potkrijepilo je sve ono što sam u sebi imao o njemu izgrađeno. Gesta zahvale u obliku knjige s posvetom dirnula me je, jer kao zdravstveni djelatnik to ne očekujem - rekao nam je Stević.

Napisao je kako mu je ubrzo nakon što su ga otpustili kući u bolnicu došla nepoznata žena. Bila je to Kušecova kći Mihaela Kušec Schwerer. Ona mu je donijela knjigu 'Sredina! Pomaknite se naprijed!'.

- Odabirom knjige pogodio je točno u srž moje osobnosti, kao da me je puno dulje poznavao. To je samo potvrdilo njegovu veličinu i na kraju, kao posljednja posveta koju je ikome napisao, svemu dalo neku neslućenu dimenziju - rekao je Stević.

Za Kušeca je najveća nagrada bila dječji osmijeh, a tijekom života uvijek je bio dobre volje
Za Kušeca je najveća nagrada bila dječji osmijeh, a tijekom života uvijek je bio dobre volje

Posebno mu je bilo drago što se mogao zahvaliti na daru.

- Bio sam neizmjerno sretan što imam priliku osobno se zahvaliti na poklonu i iskazati svoje oduševljenje. Nasmijao se iskreno i bilo je jasno da je njegov cjeloživotni motiv da druge učini sretnima - rekao je.

Kaže da je vijest o njegovoj smrti čuo na radiju, dok se vozio automobilom.

- Na prvu iznenađenje i nevjerica, jer sam 24 h prije s njim razgovarao. Skrenuo sam na prvi parking i razmišljao. Na drugu, sagledavši situaciju i kao medicinski tehničar u hitnoj medicini već 16 godina, znao sam prepoznati kad netko ide ka svome kraju. Otišao je velik, kako je i cijeli svoj život živio - mareći za druge i vodeći računa da se zahvali na pažnji koju je dobio kada mu je bila najpotrebnija. U ovom slučaju sudbina se poigrala da sam to bio ja, i na tome mu neizmjerno hvala - ispričao je Stević.

Za kraj nam je rekao kako osjeća potrebu da se Kušecu zahvali, i to sa dvije svoje fotografije izlaska i zalaska sunca u Zagrebu.

- Što sam mu prilikom zahvale na poklonu i rekao - da stihovi njegovih pjesama pristaju uz moje fotografije i da ću ih ponekad oživjeti - zaključio je ovaj medicinski tehničar.

Mladen Kušec je rođen u Zagrebu 1938. U rodnom gradu polazio je osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. Na RZ-u je počeo raditi 1963. Kao novinar i urednik istaknuo se gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade ('Tonkica Palonkica, frrr...', 'Patuljci pojma nemaju', 'Hihotići', 'Bijela vrana' i dr.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'
TEŠKO PALO NATJECATELJIMA

Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'

Izgubio sam veliko prijateljstvo. Nastavit ćemo vani, ali bit će mi teško dok ne izađem, rekao je Vojislav kroz suze