Obavijesti

Show

Komentari 23

Meghan Markle u Hrvatskoj pila domaće vino i jela lignje

Meghan Markle u Hrvatskoj pila domaće vino i jela lignje
19

Ako želite manje istraženu stazu i manje razvijen jadranski raj, idite na Vis. Taj otok ima super 'vibru', a prije je bio vojna zona i do 1992. nije bio otvoren za turiste, pisala je Meghan na svom blogu The Tig

VIDEO

Obilaženje otoka u Jadranskom moru između Italije i Hrvatske vrijedno je zlata ili kuna, ako ćemo ići po lokalnoj valuti. Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara, pokazat će vam što dalmatinska obala nudi: spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu, tako je u srpnju 2014. na svom blogu The Tig, koji je zbog pravila kraljevske obitelji morala 'ugasiti', o Hrvatskoj obali pisala bivša holivudska glumica Meghan Mrkle (36).

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL

Pokretanje videa...

01:03

Vojvotkinja od Sussexa je u Hrvatskoj bila najmanje dva puta, a svaki put je na svom blogu opisivala ljepote Jadranske obale. Meghan je, sudeći po postu, posjetila Dubrovnik, Korčulu, Vis i Hvar, a u blogu nije navela je li s njom prilikom kojeg posjeta bio i suprug, princ Harry (33). 

Dubrovnik

Vojvotkinja u blogu opisuje i 'Villu Dubrovnik' čije smo zaposlenike kontaktirali da vidimo sjeća li se netko posjeta vojvotkinje.

- Meghan se ne sjećamo, ali ionako ne smijemo odavati podatke o gostima - rekli su nam zaposlenici.

Villu Dubrovnik opisuje kao 'luksuzni boutique hotel na liticama' i preporučuje nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima. 

- Šetnja Stradunom, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani jedan do drugoga u pješačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo koja folklor pleše na otvorenom. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaće kako skaču s litica u more, a na večeru najradije odite u 'Nautiku' ili 'Porto', zbog svježih plodova mora i prekrasnog pogleda sa terase - savjetovala je Markle kako se dobro provesti u Dubrovniku.

- Zapamtite, Hrvatska graniči sa Italijom, a moj Bože kako se to osjeti u hrani; naručite rižoto od liganja i 'isperite' ga s čašom Plavca Malog ako tražite nešto autentično - dodaje vojvotkinja od Sussexa.

Korčula

Markle u svom opisu južnog dijela Jadrana nakon Dubrovnika prelazi na Korčulu koju naziva 'destinacijom za jednu noć' zbog veličine otoka a, osim restorana i hotela preporučuje i posjet Biskupovoj palači iz 18. stoljeća. Spominje i šetnju gradom Korčula za koji kaže da je 'pun kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama', te navodi da je u blizini rođen i Marko Polo.

- U sumrak popijte piće u Massimo baru, a na večeru možete otići u Adio Mare gdje ćete uživati u hrani i otvorenoj terasi. - piše Meghan i dodaje da se na Korčuli preko dana uglavnom možete izležavati uz čašu vina.  

Vis

Ako želite manje istraženu stazu i manje razvijen jadranski raj, idite na Vis. Taj otok ima super 'vibru', a prije je bio vojna zona i do 1992. nije bio otvoren za turiste. Unajmite kuću ili odsjednite u golemom hotelu San Giorgio. Pripremite se na to da ćete vući prtljagu po kamenim ulicama. Ništa na ovom otoku nije glamurozno, što je meni super - piše vojvotkinja.

- Ako ste ambiciozni, ili pak tražite pokoru, krenite biciklom po brdovitim putevima do plaže Stončica. Iscrpljena i uspuhana, bila sam oduševljena kad sam naručila hladno pivo i sardine u konobi, a potom uskočila u predivno more. Ako ste unajmili automobil, imate sreće. Ako ste došli biciklom, pokušajte šarmirati taksista da vam dopusti da bicikl utrpate u prtljažnik, kao što je meni uspjelo i vratite se u hotel - opisala je Markle, a preporučila je i odlazak na Stinivu, najljepšu skrovitu uvalu, za koju kaže da je nije lako naći ali napominje i da se potraga na kraju isplati. 

Hvar

- Dolazak na Hvar je šok, sve je življe. Jahte okružuju luku, a okolo hodaju žene u bikinijima i visokim potpeticama. Možda je baš u tome ljepota Hvara, u kojem možete sve, kao što sam i ja napravila - napisala je Meghan na blogu, a ona je dane provodila na vinskoj turneji, sunčajući se na poznatim plažama, večerajući u restoranima i partijajući u razvikanim klubovima dok se noću, izgleda, kupala.

- Samo nemojte u 4 ujutro odlučiti ići na plivanje i stati na morskog ježa, kao netko koga poznajem. Ups - upozorava Meghan na blogu. I Princ Harry je 2011. posjetio Hvar, a video na kojem pleše u noćnom klubu postao je virtualni hit. 

VIDI OVO: 6 razloga zašto bi prvi seks mogao biti katastrofa!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...