Obavijesti

Show

Komentari 17

Michael Jackson prešao na islam, sad se zove Mikaeel

Michael Jackson prešao na islam, sad se zove Mikaeel
13

Pjevač je ime Mikaeel dobio po Alahovu anđelu. Bivšega kralja popa na novu vjeru obratio je imam u vili njegovog prijatelja u Los Angelesu

VIDEO

Svjedočim da je Alah jedini bog, a Muhamed njegov poslanik, zakleo se Michael Jackson (50) sjedeći na podu prijateljeve vile u Los Angelesu okrenut prema Meki. Umjesto s maskom i šeširom bivšega “kralja popa”, koji je odgojen kao Jehovin svjedok, odsad ćemo viđati s tradicionalnom muslimanskom kapicom na glavi. Postavši musliman, Jackson je uzeo ime Alahova anđela Mikaeela. Odbio je da se zove Mustafa, odnosno Odabrani. Ceremoniji preobraćenja (šahadi) nazočio je i glazbenik nekad poznat kao Cat Stevens. Na vrhuncu slave, 1977. godine, taj je Britanac postao musliman i prozvao se Yusuf Islam.
Na islam su se prije Jacka preobratili njegov producent Phillip Bubal i tekstopisac David Wharnsby. Uvjeravali su ga kako ih je to preobraćenje učinilo boljim ljudima.
- Jacko se zagrijao za ideju o prelasku na islam, a mi smo pozvali imama da obavi obred - kazap je izvor.
Pjevač se nakon suđenja za pedofiliju prije dvije godine preselio u Bahrein. Ovih dana mora na sud jer tamošnji šeik Abdullah Al-Khalif od njega potražuje 40 milijuna kuna, koje je, tvrdi, potrošio na Jacksona i njegovu karijeru, a pjevač mu ih je obećao vratiti.


JACKO: OD ČUDA DO ČUDOVIŠTA
Michael Joseph Jackson rođen je 1958. u radničkoj obitelji u Indiani kao sedmo od devetoro djece. U dobi od 11 godina postao je slavan pjevajući s četvero braće u bendu Jackson 5. Samostalnu karijeru počeo je 1971. i tijekom osamdesetih imao nedodirljiv status najveće svjetske zvijezde. Prodao je desetke milijuna albuma i zarazio cijeli svijet svojim plesom moonwalk. U želji da nalikuje na idola Dianu Ross, Jackson počinje s nizom plastičnih operacija, prije svega nosa i brojnih izbjeljivanja kože. Početkom devedesetih stižu prve optužbe za pedofiliju na njegovu bajkovitom ranču Neverland, a Jacko je više bijel nego crn. Od “čuda od djeteta” i “kralja popa” Michael za mnoge postaje čudovište. Godine 1994. svijet je šokiran njegovim vjenčanjem s Elvisovom kćeri Lisom Marie Presley. Dvije godine poslije, na još veće iznenađenje, Jacko ženi neuglednu medicinsku sestru Debbie Rowe, s kojom je dobio dvoje djece, Michaela Princa i Paris. I oni se, poput Michaela, u javnosti pojavljuju s maskom preko lica. Michaelovo lice sad već izgleda kao da se raspada, a zatim su svijet obišle slike na kojima Michael trese sina Princea na prozoru hotelske sobe.
Potpuno ga razotkriva TV emisija “Living with Michael Jackson” iz 2003. Iz emisije je jasno kako je briljantni glazbenik emocionalno na razini djeteta, ali njegova priznanja da je najsretniji dok dječaci spavaju s njim u krevetu, stajala su ga suđenja za pedofiliju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...