Obavijesti

Show

Komentari 2

Mick Jagger snimio pjesmu za novu seriju: 'Tekst je poprilično uvredljiv, ali tako to treba biti'

Mick Jagger snimio pjesmu za novu seriju: 'Tekst je poprilično uvredljiv, ali tako to treba biti'

Nažalost, Mick i ja se nismo mogli naći uživo zbog COVID-a, pa sam mu preko Zooma odsvirao na gitari kako bih približno volio da zvuči pjesma. Što je najbolje – ja uopće nisam dobar gitarist, ali je Mick odmah shvatio što želim, rekao je Emmyjem nagrađeni skladatelj

VIDEO

Nije bila prvoaprilska šala. Kao što je i obećao, u petak je objavio na svom YouTube kanalu novu pjesmu "Strange Game" za novu TV seriju koja u petak 1. travnja kreće na Apple+ TV. Mick Jagger ispričao je kako je došlo do toga da napiše tekst, glazbu i da otpjeva naslovnu pjesmu za seriju "Slow Horses" u kojoj glavnu ulogu igra Gary Oldman.

POSLUŠAJTE PJESMU:

- Nazvao me Daniel Pemberton i rekao mi da sklada pjesme za novu tv seriju i da bi rado da ja napravim naslovnu pjesmu. Odmah sam pristao jer sam pročitao istoimenu knjigu Micka Herrona koja mi se jako svidjela i znao sam o čemu će biti riječ u seriji - kaže frontman Rolling Stonesa.

- Nažalost, Mick i ja se nismo mogli naći uživo zbog COVID-a, pa sam mu preko Zooma odsvirao na gitari kako bih približno volio da zvuči pjesma. Što je najbolje – ja uopće nisam dobar gitarist, ali je Mick odmah shvatio što želim. Nakon toga, tijekom prosinca smo se čuli preko Zooma i po nekoliko puta na dan, krenuli su e-mailovi i poruke i tako sve dok nije poslao finalnu verziju - kaže Emmyjem nagrađeni skladatelj Pemberton.

'Kako sam Micka Jaggera učio hrvatski? Zaključali su nas u garderobu i dali mi jedan sat...'
'Kako sam Micka Jaggera učio hrvatski? Zaključali su nas u garderobu  i dali mi jedan sat...'

- Ja sam na svoj iPhone snimio tih nekoliko akorda koje mi je Daniel odsvirao i krenuo pisati glazbu i tekst, u kojem sam pokušavao dobiti taj refren "Strange Game" kako sam htio da se pjesma zove. Htio sam ispričati tekst iz aspekta glavnog lika – Jacksona Lamba kojeg igra Gary Oldman. Tekst je prilično uvredljiv za glavne likove, ali o tome i jest riječ u seriji - kaže Jagger.

Rolling Stones concert in Stuttgart

“Slow Horses” je mračno duhovit britanski špijunski triler u kojem Gary Oldman igra Jacksona Lamba, iskusnog umirovljenog špijuna staroga kova koji predvodi “skladište” agenata izbačenih iz MI5 zbog raznih propusta i pogrešaka, pa ih zato posprdno zovu "Slow Horses" – oni kojima mozak radi sporije. Kristen Scott Thomas igra hladnu, antipatičnu i proračunatu agenticu MI5 koja im je prirodni neprijatelj, a svi otpisani dokazuju se ne bi li se ipak jednog dana vratili u elitnu špijunsku agenciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin