Obavijesti

Show

Komentari 1

Mija je do uloge došla slučajno: 'Možda mi je to posljednja...'

Mija je do uloge došla slučajno: 'Možda mi je to posljednja...'
2

'SLUČAJNA' GLUMICA Mlada arhitektica Mija Petričević osvojila je već Zlatnu Arenu, a sada je nominirana za prestižnu nagradu Večernjeg lista

VIDEO

Ne događa se često da arhitektica dobije Zlatnu Arenu na Pulskom filmskom festivalu, no upravo se to dogodilo Miji Petričević za ulogu u filmu “Ne gledaj mi u pijat” redateljice Hane Jušić. Do uloge je došlo slučajno, a arhitektura i dalje ostaje njezina prva ljubav, no povremeni izleti u glumačke vode nisu isključeni kao hobi.

- Svaki put kad dajem odgovor na ovo pitanje on je isti - sasvim slučajno ili sam jednostavno bila na pravome mjestu u pravo vrijeme. Naime, redateljicu filma upoznala sam u Komiži. Prilikom odlaska iz kampa Hana mi je prišla, razmijenile smo kontakte i tako je sve krenulo. U početku sam mislila da se radi o nekom studentskom filmu, ali kako su se stvari razvijale, tako je i moje iznenađenje raslo. Ponuda da odigram glavnu ulogu je, naravno, u meni izazivala i strah i uzbuđenje. Uzbuđenje radi nečeg novog i velikog, a strah radi preispitivanja – mogu li ja to? Uz trud i veliku pomoć Hane, mojega dečka Admira i ostalih glumaca (ekipe iz filma), lik Marijane je prikazan onakav kakav on jest - prepričava Petričević. Trenutačno radi u arhitektonskom birou 2A1.

- Ekipa na poslu me definitivno očarala. Dakle, završila sam arhitekturu i time se želim baviti, gluma će možda ostati dio mojeg života kao neki hobi, ali to ćemo još vidjeti. Svakako nemam namjeru preusmjeravati svoj život - objašnjava Petričević, koja je osvojila i Zlatnu Arenu.

- Nakon početnog šoka nastupili su golema sreća i uzbuđenje. Zaista mi je čast i zadovoljstvo bila primiti Zlatnu Arenu. Ponekad zaboravim da sam uopće primila tu nagradu i iznenadim se kad je ugledam na polici - kaže arhitektica.

Dodaje kako postoje sličnosti između arhitekture i glume. - Mislim da je želja da stalno razvijam svoju kreativnost i pobijedila taj strah od nepoznatog. Na putovanja se zaista nije bilo teško priviknuti, a što se tiče medijske eksponiranosti, mislim da nisam pretjerano eksponirana, što mi svakako odgovara - objašnjava Petričević.

Na pitanje što joj znači nominacija za Večernjakovu ružu, arhitektica odgovara:

- Paaaa, eto, kao i još jedna u nizu lijepih stvari koje su mi se dogodile - čast je biti nominiran za Večernjakovu ružu.

Ipak, nije željela otkriti koga će dovesti na dodjelu prestižne nagrade Večernjeg lista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama