Show

Komentari 0

Mika Aleksić izlazi pred sud

Mika Aleksić izlazi pred sud

Redatelj Aleksić je završio u pritvoru zbog optužbi da je silovao glumicu Milenu Radulović i Ivu Ilinčić dok su pohađale njegovu školu glume. Nakon njihovih ispovijesti, još se nekoliko djevojaka javilo sa sličnom nesretnom sudbinom

Redatelj Miroslav Mika Aleksić (69) 1. listopada bi se po prvi puta trebao pojaviti pred Višim sudom u Beogradu, otkako je optužen za četiri silovanja i spolno uznemiravanje tri učenice škole glume, piše Kurir.

Ročište je zakazano za 12 sati te će biti zatvoreno za javnost, a on će se kratko izjasniti o krivici.

- On će se kratko izjasniti osjeća li se krivim ili ne, a zatim će zamjenik Višeg javnog tužitelja i obrana predložiti koje dokaze će pokazati na suđenju - ispričao je sugovornik Kurira koji dodaje da se Aleksić obavezno mora pojaviti.

On bi se na suđenju trebao pojaviti s policijskom narukvicom oko stopala s obzirom da dolazi iz kućnog pritvora.

- Hoće li suđenje biti javno ili ne, ovisi od osoba koje sudjeluju u postupku. Postoji zakonska osnova da se zaštititi privatnost djevojaka te da suđenje bude zatvoreno za javnost. Sud će donijeti odluku kada se obje strane izjasne o tome - piše Kurir.

Podsjećamo, Aleksić je završio u pritvoru zbog optužbi da je silovao glumicu Milenu Radulović i Ivu Ilinčić dok su pohađale njegovu školu glume. Nakon njihovih ispovijesti, još se nekoliko djevojaka javilo sa sličnom sudbinom.

- Kada me je prvi put odveo u svoju kancelariju sjećam se da je cijeli sat pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako ga može odnijeti vjetar, pukneš prstima i žena padne. Sve vrijeme me je gledao u oči. Imala sam u tom trenutku nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svjesna toga - govorila je jedna od mnogih žrtava o Aleksiću.