Obavijesti

Show

Komentari 6

'Milena nam je bila kao mama, brinula se i pekla nam kiflice'

'Milena nam je bila kao mama, brinula se i pekla nam kiflice'
5

Diva srpskog glumišta pokopana je danas u Aleji velikana, pored svog supruga Dragana Nikolića. A ispratile su je tisuće ljudi. Njezini kolege prisjetili su se života s legendarnom glumicom

VIDEO

'Mileninim odlaskom kao da je otišao dio mladosti', 'Za nas ćeš uvijek biti mila i nasmijana djevojka naših života', 'Hvala za svaki osmijeh, znam da si sada u dobrom društvu', samo su neke od poruka upisanih u knjigu žalosti za Milenom Dravić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Diva srpskog glumišta pokopana je danas u Aleji velikana, pored svog supruga Dragana Nikolića. A ispratile su je tisuće ljudi.

Posljednje zbogom: Milenu su pokopali kraj njezina Dragana

– Svi su je voljeli jer nikad nije lagala, skrivala se iza nečega. Ona je bila samo Milena, uvijek sa svima u dobrim odnosima – rekao je Mihajlo Vukobratović, redatelj filma 'Policajac s Petlovog brda' u kojemu je Milena igrala.

Kolege i redatelji pamte je po savjesnosti, odgovornosti, ali i tremi koju je imala. Govore da je bila najveća a uvijek se preispitivala.

Zauvijek ćemo pamtiti Milenine plave oči: I Rade je odao počast
Zauvijek ćemo pamtiti Milenine plave oči: I Rade je odao počast

– I ona i Dragan imali su veliku tremu. Sjećam se premijere zajedničke predstave u Banja Luci. Milena je od treme jedva govorila, a kad je završila, nestala je. Tražili smo je po Banjoj Luci i odjednom čuli praporke. Ugledali smo Milenu kako stoji u kočiji i pjeva iz sveg glasa – rekla je glumica Tanja Bošković.

Na snimanjima se, dodala je, Milena ponašala kao da im je mama, pekla je kiflice, svakog ispitivala kako je. Redatelj Dejan Mijač Milenu je poznavao kao djevojčicu.

Vedrana Rudan o Mileni: 'Bila je Tito jugoslavenskih ekrana'
Vedrana Rudan o Mileni: 'Bila je Tito jugoslavenskih ekrana'

– Kad pomislim na nju prva asocijacija je radost. Pamtim je još s korizme, djevojčurak s repićem. Kad je govorila, poskakivala je, palila – rekao je Mijač.

Milena je kao djevojka kosu vezala u konjski rep, a šiške je uvijala zašećerenom vodom. Razrednik iz srednje škole nije podržavao njezina izbivanja iz škole radi glume, pa je Milena završila na popravnom iz fizike, predmeta koji joj je predavao. Nije se voljela šminkati i nikad nije počupala obrve. Prvi put se, manje je poznato, zaljubila sa 16 godina. Nikad nije rekla ime prve ljubavi ali bilo joj je dovoljno proći njegovom ulicom i vidjeti ga s 20 metara. Tek da joj srce zatreperi, da je 'drži' takvu sljedećih nekoliko dana.

Osamdesetih je bila vatrena navijačica Crvene zvezde, a kad su podbacili, prebacila se na hokej. Kad je 1984. Milena bodrila hokejaše, nije slutila da diktira trendove, da će radi nje hokej odjednom popularan sport.

– Iako su je svi obožavali, bilo je perioda kad je na ulici voljela biti nevidljiva. Tada bi se maskirala maramama, tamnim naočalama. Nije imala čak ni nadimak. Ona je bila nacionalna Milena – rekla je Tanja Bošković.

Od njezina odlaska u nedjelju RTS svaki dan emitira emisije 'Obraz uz obraz'. Plesala je, glumila, pjevala… Godinu dana je trčala da stekne kondiciju za sve to. Kamerman je, rekao je, vozio auto uz nju i nerijetko je zamolio da uspori.

Zadnji put je pred kamere stala u ožujku, u filmu 'Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj Sali' , čija će premijera biti na ovogodišnjem beogradskom Festu. Ekipi je rekla 'Djeco, snimite me lijepo', a iza te rečenice, kažu, nije bilo taštine nego samo odgovornost prema gledateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...