Obavijesti

Show

Komentari 30

Minea: Ne prestaju nas zvati i najviše traže pjesme iz 90-ih...

Minea: Ne prestaju nas zvati i najviše traže pjesme iz 90-ih...
8

Renata Končić Minea, Ivana Banfić i Marinela Jantoš Ella četiri godine pune svaki prostor s dance hitovima ‘Iza ponoći’, ‘Šumice’, ‘Uberi ljubicu’...

VIDEO

Četiri godine imamo koncert za koncertom, u istim smo mjestima već pjevale i pet puta, kaže Renata Končić Minea (41). S Ivanom Banfić (49) i Marinelom Jantoš Elom (47) na turneji je 'Volim 90-e'. Nakon godinu dana odradile su cijelu Hrvatsku i mislile da je turneja gotova.  

- Ne prestaju nas zvati. Zanimanje ne jenjava, jako nas traže da pjevamo pjesme iz 90-ih. Jasno je da ljudi pamte i vole taj period - rekla nam je Minea, koja se proslavila hitovima kao što su 'Vrapci i komarci', 'Uberi ljubicu' i 'Good Boy'. 

Iako je u vrijeme najveće popularnosti dance glazbe bilo puno više izvođača, Končić smatra da je svatko drugi u svojem filmu i češće pjeva novi repertoar. Ideju da prošire raspjevanu ekipu prepušta organizatorima. Oni su, kaže, ti koji trebaju pozvati moguće goste iznenađenja. 

- Svi vole zvuk 90-ih. Zajedno nastupamo godinama, ali ipak je pretjerano govoriti o povratku 90-ih. Mislim da se radi o uvijek popularnoj vrsti glazbe - kaže Ivana Banfić. Pjevačica radi na novoj pjesmi koja je u stilu megahita 'Šumica'. I pjesma i spot trebali bi biti gotovi početkom sljedeće godine. Trebala je pjevati i 'Udri jače, manijače', ali je, rekao je njezin tadašnji menadžer Zoran Škugor, Dino Dvornik povukao već snimljenu pjesmu. Banfić je tako ostala bez megahita.  Među dance zvijezdama 90-ih bila je i Velina s pjesmom 'Sherry, Sherry', koja je odlično prolazila u diskoklubovima. Taj hit nije uvijek pjevala samo Velina, nego i pjevačica s kojom bi se dogovorilo oko pristojne cijene na nastupima.

Sredinom 90-ih plesali smo i na hit grupe Mandi 'Nisi me bio vrijedan ti'. Tom su pjesmom postigli zapaženi uspjeh, a uslijedili su hitovi poput 'Zbog tebe', 'Pristajem na sve' i 'Predobro te znam'. I poslije 25 godina najveći hit E.T.-ja, 'Tek je 12 sati', nije izgubio na popularnosti. Grupa postoji i danas iako su se s godinama mijenjale pjevačice. Daliju pamtimo po dva velika hita, 'Suparnica' i 'Baby Bye', a onda je nestala sa scene.

Najavljivala je povratak, no to se ipak nije ostvarilo. Kasandra se nije mogla nositi s teretom slave te se povukla. Danas je nitko ne može nazvati jer pjevačica skriva broj mobitela. Kad poželi, javi se menadžerima ili kolegama, uvijek s drugog broja. U vrh estrade vinula se hitovima 'I Got A Feeling' i obradom pjesme 'Sladoled' Jasenka Houre. Nikita je pjevačku karijeru započela 1989. godine. Igrala je na kartu provokativnih i lascivnih nastupa, a uzor su joj bile Marina Perazić i Madonna. Kasnije se posvetila majčinstvu i kazališnim nastupima. Marinela Jantoš Ella tih je godina bila jedna od najvećih zvijezda iako je imala samo jedan hit - 'Iza ponoći'. I danas se taj spot pamti po crnoj koži i dva dobermana. Ela i danas nastupa po domjencima, svadbama, gdje god je tražena, a snima i nove pjesme. 

Ivana Banfic

S Ivanom i Mineom uživa u svakom novom nastupu, a putovanja su im, rekla je Minea, jako vesela.

- Dugo se znamo, dovoljno je da se pogledamo pa znamo koja što misli. Zadovoljstvo nam je zajedno putovati jer ne usfali ni smijeha ni pjesme kamo god idemo - rekla nam je Minea.

Pjevačica koju pamte sve generacije po hitu iz 90-tih 'Iza ponoći ja bit ću tu' Marinela Jantoš Ella (47) izjavila nam je kako joj je moda uvijek bila mrska.

- U ničemu se nisam vidjela, ’a kada su došle 90-te i techno malo su oslobodile pa “skidanje” nije bio neki taboo.Nikada nisam imala novaca kupiti ono što mi se uistinu sviđa,nikad mi nije bilo po mjeri te mi je još više razvijalo ljutnju - kaže nam Ella.

Slavko Midžor/Pixsell

Dodala je kako je na Photo session za album 'Iza ponoći' otišla gola jer nije znala što da obuče.

- Klečući sam plakala na telefon da ne mogu naći ništa što mi se sviđa pa mi je fotograf rekao "Dođi gola" ,nacrtat ćemo odjeću i tako je na kraju i bilo - objašnjava Marinela. Sve ju je to oslobodilo da za nastupe nosim rock-punk-techno odjeću.

VIDI OVO! Kate Middleton otkrila što joj smeta kod Williama: "Užasan si oko toga!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin