Obavijesti

Show

Komentari 17

Mira Furlan u Turskoj je velika zvijezda, a ne glumi u sapunici

Glumica je u Turskoj promovirala film u kojem je odigrala glavnu žensku ulogu, a posjetila je i Hrvatsku. Osim turskog uspjeha, glumila je i u rumunjskoj komediji

VIDEO

U Rijeku je došla kako bi pogledala obračun Olivera Frljića s kolegama u drami “Hrvatsko glumište”. Dva dana poslije u Istanbulu je Mira Furlan (59) imala premijeru filmaKomun Tadi”.

U njemu Mira ima glavnu žensku ulogu. Igra strankinju, botaničarku, u koju se zaljubi opaki krijumčar ljudima. Zbog nje kriminalac odluči promijeniti život.

Osim turskog uspjeha, Furlan je glumila i u rumunjskoj komediji o njihovoj dijaspori u Americi. Uskoro bi trebala glumiti u još jednom znanstveno-fantastičnom filmu “Space Command Redemption” Marca Scotta Zicreea.

Domaća publika pamti je po ulogama u TV-serijama “Horvatov izbor”, “Smogovci” i “Povratak u Vučjak”, ali i po mnogim ulogama u zagrebačkom HNK u kojem je bila stalna članica ansambla. Nakon što je upoznala današnjeg supruga, redatelja Gorana Gajića (52), živjela je na relaciji Zagreb - Beograd.

Zbog angažmana u predstavi “Pozorišne iluzije”, u vrijeme demonstracija u Beogradu početkom devedesetih, dobila je otkaz u matičnoj kući. Nakon njezina odlaska u SAD u Zagrebu je protiv nje pokrenut sudski postupak zbog oduzimanja stana. Nakon 16 godina borbe s Gradom, 2008. godine dali su joj pravo na otkup stana. 

Cjelovečernji igrani film ‘Horvatov izbor’ - 1985.

Po motivima drame ‘Vučjak’ Miroslava Krleže snimljen je film ‘Horvatov izbor’. Furlan glumi Milu, manipulativnu i strastvenu ljubavnicu novinara Krešimira Horvata kojeg igra Rade Šerbedžija. Film je upamćen po sceni u kojoj se glumica kupa gola.

'Putovanje u Vučjak' - 1986.

Dramska serija od 15 epizoda televizijska je inačica filma ‘Horvatov izbor’. Iako je serija imala iznimnu popularnost, gledatelji su ostali uskraćeni za golišave scene senzualne jugoslavenske glumačke zvijezde.

Serija 'Babylon 5' -1994.

Nakon što se preselila sa suprugom Goranom Gajićem u Ameriku, glumila je u ZF filmu i seriji ‘Babylon 5’, koja se prikazivala i na HTV-u.

Na Frljićevoj drami u Rijeci - 2014.

Glumica je bila na proputovanju kroz Hrvatsku. Zadnjih godina odigrala je ovdje i nekoliko uloga - prije pet godina u TV seriji ‘Najbolje godine’, zatim u filmu ‘Cirkus Columbia’ bosanskog redatelja Danisa Tanovića, a onda i u seriji ‘Turneja’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge