Obavijesti

Show

Komentari 58

2016. nije bila najgora: Ove su zvijezde preminule 1993. god.

2016. nije bila najgora: Ove su zvijezde preminule 1993. god.
1

Hrvatska je te godine ostala bez legendarnog pjevača Tomislava Ivčića i košarkaša Dražena Petrovića. Prerano su nas napustili i glumci River Phoenix te Brandon Lee

VIDEO

Prošle godine preminuli su mnogi poznati koji su mijenjali svijet. Napustili su nas David BowiePrince, Alan Rickman, Muhammad Ali, Leonard Cohen, Zsa Zsa Gabor, George Michael i mnogi drugi.

Gubitak toliko poznatih i snažnih svjetskih ličnosti u jednoj godini mnoge je šokirao. Neki su se prisjetili i 1993.godine, kada je svijet također ostao bez mnogih poznatih koji su iza sebe ostavili neizbrisivi trag.

Tomislav Ivčić

24sata

Tomislav Ivčić poginuo je 4. ožujka u prometnoj nesreći u Zagrebu. U svojoj bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri legendarni Zadranin napisao je više od 200 pjesama te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka.

Dražen Petrović

Tri mjeseca kasnije, u prometnoj nezgodi u  Njemačkoj na autocesti poginuo je i naš najveći košarkaš Dražen Petrović. Za upravljačem je bila njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy. 

River Phoenix

River Phoenix umro je u listopadu od predoziranja, a imao je samo 23 godine. Karijera talentiranog glumca tada je bila u uzlaznoj putanji.

Audrey Hepburn

 

One of my all time favorite shoots: Aud photographed by Bud Fraker c. 1953. Such a talented photographer. #audreyhepburn

A photo posted by Audrey Hepburn (@audrey.hepburn) on

Jedna od najpoznatijih holivudskih ikona, Audrey Hepburn umrla je od raka crijeva u siječnju 1993.. Glumica koja se proslavila ulogom u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' je prije nego što je oboljela od zloćudne bolesti, putovala svijetom i bavila se humanitarnim radom.

Pablo Escobar

 

BUENOS DIAS!

A photo posted by Pablo Escobar 🔵 (@escobargpablo) on

Najslavniji 'narko boss' umro je u prosincu 1993. kada je bježao od specijalaca i policije. Escobar i njegov tjelohranitelj trčali su po krovovima, ali ih je policija upucala. Tisuće njegovih pristalica došlo je na njegov sprovod.

Joseph L. Mankiewicz

Oskarovac Joseph L. Mankiewicz umro je od srčanog udara samo nekoliko dana prije svog 84. rođendana. Napisao je 48 scenarija, među kojima su i onaj za film 'Sve o Evi', 'Kleopatra', 'Pismo trima ženama' i mnogi drugi.

Vincent Price

Vincent Price preminuo je u kolovozu od raka pluća. Markantni izgled i specifičan glas omogućili su mu da utjelovi mnoge negativce. Glumio je u 'Odvratni dr. Phibes', 'Kući voštanih figura', 'Gavranu' te mnogim drugim filmovima te je postao najveća legenda žanra horora.

Brandon Lee

Sin legendarnog Brucea Leeja umro je u nezgodi na setu 'Vrane'. Naime, upucan je na snimanju jer se u pištolju našao pravi metak. Unatoč šestosatnoj operaciji Brandon Lee umro je u 29. godini.

Arthur Ashe

Legendarni tenisač zaražen je  virusom AIDS-a transfuzijom krvi nakon jedne operacije srca. Izmučen bolešću, umro je u pedesetoj godini života. Arthur Ashe osvojio je 'US Open', 'Wimbledon' i 'Australian Open' te se smatra jednim od najboljih tenisača svih vremena.

Federico Fellini

 

Fellini

A photo posted by Federico Fellini (@federico_fellini) on

Oskarovac Federico Fellini umro je u 74. godini u listopadu od srčanog udara i ostavio značajan utjecaj na filmsku umjetnost. Nekoliko mjeseci prije toga dobio je priznanje Akademije za kinematografska dostignuća koja su zapanjila i zabavljala publiku širom svijeta.

James Hunt

 

This will definitely be me tonight (Hopefully) #JamesHunt #F1 #Legend

A photo posted by Louis Brown (@louiscbrownn) on

Legendarni vozač Formule 1 umro je od srčanog udara, a imao je 45 godina. Nakon što je osvojio prvenstvo, postao je komentator utrka. Najveći protivnik bio mu je Niki Lauda, a njihov odnos prikazan je u filmu 'Utrka života'.

Frank Zappa

Pjevač, tekstopisac i kompozitor umro je u prosincu 1993. od raka prostate u 52. godini. U glazbenoj karijeri koja je trajala trideset godina Frank Zappa napisao je 57 autorskih albuma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...