Obavijesti

Show

Komentari 1

Mladen iz TBF-a: 'Ne sjećam se Porinova partyja u Osijeku 2005., znači da je bilo super!'

Mladen iz TBF-a: 'Ne sjećam se Porinova partyja u Osijeku 2005., znači da je bilo super!'
4

Nostalgična nosi snagu u sebi i da je netko od nas uzeo vremena da razmisli o tome kakva će biti njena budućnost, vjerojatno bi zaključio da će prilično dugo odzvanjati eterom i biti soundtrack mnogih života, kaže

VIDEO

Do dodjele nagrade Porin dijele nas još dva dana. Dvorana Gradski vrt u Osijeku priprema se za najveća glazbena imena, a grad Osijek domaćin je nakon dugih šesnaest godina. U Osijeku je prvi put dodjela održana 2005. godine u dvorani Zrinjevac, kad je Porin za pjesmu godine dobila grupa T.B.F. za Nostalgičnu. Posjeli smo Badovinca i pokušali saznati čega se sve sjeća iz Osijeka 2005.

- A joooj, majko mila, pa ne sjećam se više uopće partyja, znači bilo je super. Sjećam se samo da nas je u atriju hotela Osijek dobro zabavio Zrinko Tutić nekim svojim pričama i da smo nazdravljali viskijem - kaže nam Badovinac. Pitali smo ga jesu li predvidjeli toliki uspjeh pjesme Nostalgična: “Nostalgična definitivno nosi veliku snagu u sebi i da je netko od nas uzeo vremena da razmisli o tome kakva će biti njena budućnost, vjerojatno bi zaključio da će prilično dugo odzvanjati eterom i postati soundtrack-om mnogih života, ali mi doista nikad to ne radimo već uživamo u trenutku i uvijek nam je najvažnije da pjesme koje napravimo prvenstveno usreće nas”.  

Porin stigao u srce Slavonije: 'Sigurni smo da Osijek idućih dana neće biti miran niti tih'
Porin stigao u srce Slavonije: 'Sigurni smo da Osijek idućih dana neće biti miran niti tih'

Ove godine su za Pjesmu godine nominirani Gibonni, Matija Cvek, Petar Grašo, Silente i Urban. Pitali smo Badovinca čiji bi album kupio od ovih kolega, s kim bi snimio duet, a s kim bi odradio koncert: “Ne kupujem albume već odavno, to je pečat vremena, slušam ih na streaming servisima. Pa vjerojatno bi bilo baš lijepo bolesno da TBF, Silente i Cvek snime pjesmu skupa pa da onda i koncert odvalimo skupa. Kad kažem bolesno mislim to na najbolji mogući način”.

Dok čekamo tu glazbenu suradnju, pozivamo sve Osječanke i Osječane u KC Osijek večeras od 18 sati na projekciju glazbenih filmova o Oliveru Dragojeviću i Bošku Petroviću iz serijala “A Porina dobiva…”. Osim toga, od 20 sati u službenom Porinovom kafiću Trica očekuje nas koncert osječkih glazbenika i njihov program “Večer s Oliverom”. 

Dodjela nagrada Porin očekuje nas 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku (za ulaz je potrebno predočiti covid potvrde) s prijenosom uživo na HTV1, HR2 i HR Osijek. Na velikoj pozornici dvorane gledat ćemo sljedeća glazbena imena: Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.
 
Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac. Sve ostale informacije i novosti o Porinu i Tjednu Porina možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama: Facebook, Instagram, YouTube i Twitter.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S PEDROM IZ PLESA SA ZVIJEZDAMA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao