Obavijesti

Show

Komentari 6

Mrle imao koronu pa ostao bez uloge, ali je zato skladao glazbu

Mrle imao koronu pa ostao bez uloge, ali je zato skladao glazbu
5

Sam Edip kao da je zaražen bolešću - sudbinom. Njome dirigiraju neka viša bića, u ovom slučaju bogovi koji se igraju s čovjekom i oni ga nagovaraju da krene ispočetka, a to sam i ja doživio kroz koronu, kaže

U specifičnom vremenu (i uvjetima) rada na predstavi, pitanje je i svugdje oko nas - što može provesti kroz katarzu sad kad je katarza čovječanstvu tako potrebna, dio je teksta uoči predstave 'Edip', kazališta Hotel Bulić, a čija je premijera bila u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Mrle vježbao s pratiteljima u koroni

Pokretanje videa ...

A svojevrsnu je katarzu koja se spominje u najavi proživio Damir Martinović Mrle (59). Umjetnik i član benda Let3 radio je glazbu za predstavu.

- A sve sam radio i skladao u paklu korone. Dok su stvarali predstavu, ja sam se zarazio. Interesantno je kako se sve podudara. Jer i sama predstava govori o tome kao da se netko zarazio bolešću, a ja sam se, eto, zarazio u stvarnom životu - rekao nam je Mrle i nastavio:

Mrle i Alka snimaju zajedno: 'Je*at ćemo mater svima...'
Mrle i Alka snimaju zajedno: 'Je*at ćemo mater svima...'

- Pa sam Edip kao da je zaražen bolešću, a ona se zove sudbina. Njome dirigiraju neka viša bića, u ovom slučaju bogovi koji se igraju s čovjekom. Oni nagovaraju Edipa da krene ispočetka, a to sam i ja doživio kroz ovu koronu.

Nasreću, nije se zarazio onim težim oblikom. Sve je prošlo u redu, a dobro je i obitelj.

- Je, sve je u redu, nasreću. Nije bilo težih posljedica, u tom sam smislu dobro prošao, osim što zbog samoizolacije nisam prije same premijere vidio predstavu. I da, izgubio sam ulogu jednog od bogova. Nadam se da će se u novim izvedbama otvoriti mjesto i za mene. Predstavu inače nisam vidio do premijere, nisam mogao, a sad nakon što sam vidio kako su to sve napravili, mogu reći da sam oduševljen. Jako sam zadovoljan i fasciniran - komentirao nam je Mrle.

POGLEDAJTE MRLETOVU REAKCIJU NA PJESMU: