Show

Komentari 6

Mrle imao koronu pa ostao bez uloge, ali je zato skladao glazbu

Mrle imao koronu pa ostao bez uloge, ali je zato skladao glazbu

Sam Edip kao da je zaražen bolešću - sudbinom. Njome dirigiraju neka viša bića, u ovom slučaju bogovi koji se igraju s čovjekom i oni ga nagovaraju da krene ispočetka, a to sam i ja doživio kroz koronu, kaže

U specifičnom vremenu (i uvjetima) rada na predstavi, pitanje je i svugdje oko nas - što može provesti kroz katarzu sad kad je katarza čovječanstvu tako potrebna, dio je teksta uoči predstave 'Edip', kazališta Hotel Bulić, a čija je premijera bila u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Mrle vježbao s pratiteljima u koroni

A svojevrsnu je katarzu koja se spominje u najavi proživio Damir Martinović Mrle (59). Umjetnik i član benda Let3 radio je glazbu za predstavu.

- A sve sam radio i skladao u paklu korone. Dok su stvarali predstavu, ja sam se zarazio. Interesantno je kako se sve podudara. Jer i sama predstava govori o tome kao da se netko zarazio bolešću, a ja sam se, eto, zarazio u stvarnom životu - rekao nam je Mrle i nastavio:

- Pa sam Edip kao da je zaražen bolešću, a ona se zove sudbina. Njome dirigiraju neka viša bića, u ovom slučaju bogovi koji se igraju s čovjekom. Oni nagovaraju Edipa da krene ispočetka, a to sam i ja doživio kroz ovu koronu.

Nasreću, nije se zarazio onim težim oblikom. Sve je prošlo u redu, a dobro je i obitelj.

- Je, sve je u redu, nasreću. Nije bilo težih posljedica, u tom sam smislu dobro prošao, osim što zbog samoizolacije nisam prije same premijere vidio predstavu. I da, izgubio sam ulogu jednog od bogova. Nadam se da će se u novim izvedbama otvoriti mjesto i za mene. Predstavu inače nisam vidio do premijere, nisam mogao, a sad nakon što sam vidio kako su to sve napravili, mogu reći da sam oduševljen. Jako sam zadovoljan i fasciniran - komentirao nam je Mrle.

POGLEDAJTE MRLETOVU REAKCIJU NA PJESMU:

Najčitaniji članci