Obavijesti

Show

Komentari 1

Na 70. Zagrebačkom festivalu s pjesmom 'Trending' pobijedili su Feminnem i A. Buendija

Na 70. Zagrebačkom festivalu s pjesmom 'Trending' pobijedili su Feminnem i A. Buendija
7

Za vrijeme izvođenja pobjedničke pjesme, na samom kraju izravnog prijenosa, u skladu s trendom, Alejuandro Buendija uslikao je selfie s djevojkama iz grupe Feminnem

VIDEO

To je pjesma za koju smo nas tri napisale i tekst i glazbu, a onda se Saša savršeno uklopio sa svojim tekstom iz muške perspektive. Ne možemo biti ponosnije, rekle su djevojke iz grupe Feminnem. Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos te Alejuandro Buendija (Saša Antić) pobjednici su 70. Zagrebačkog festivala s pjesmom 'Trending'. 

- Pjesmu su cure napravile u jednu večer, a ja kad sam ju čuo, u sat vremena sam napisao svoj dio. Ključno je pronaći lik u pjesmi, onda se tekst sam napiše. Bitno je da je neka predstava - kaže Antić. 

Svojim atraktivnim nastupom oduševili su prepunu dvoranu zagrebačkog HoB-a, a za vrijeme izvođenja pobjedničke pjesme na samom kraju izravnog prijenosa, u skladu s trendom, Alejuandro Buendija uslikao je selfie s djevojkama iz grupe Feminnem.

Na impresivnu pozornicu festivala koji traje već 70 godina, prvi su u petak zakoračili Alen Đuras i Zsa Zsa izvevši legendarne hitove Ive Robića 'Ta tvoja ruka mala' iz 1953. i 'Golubovi' iz 1964. Tako se Zagreb još jednom sjetio velikana čija je stota godišnjicu rođenja obilježena ovih dana.

Nakon otvorenja uslijedili su nastupi osamnaest ovogodišnjih izvođača: Gina, Saša Lozar, Elvis Sršen, Pravila Igre, Antonia Dora, Amir Kazić Leo, Marko Kutlić, Nikolina Tomljanović feat. Tonka, Ivan Ive Županović, Leteći Odred, Tedi Spalato, Mateo Pilat, The Splitters, Albina & Đana, Feminnem ft. Alejuandro Buendija, Neno Belan & Fiumens, Mia Dimšić i Lea Dekleva & Chord Company. Festivalskim orkestrom ravnao je Alan Bjelinski, a glazbenike je udružio Ante Gelo. Voditelji festivala bili su Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Dimšić blistala u ružičastom na 70. Zagrebačkom festivalu, a Bebek došao u pratnji supruge
Dimšić blistala u ružičastom na 70. Zagrebačkom festivalu, a Bebek došao u pratnji supruge

Na samom početku Nenadu Borgudanu, autoru i frontmenu benda Detour, uručeno je priznanje za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – Nekad je bilo bolje. Nagradu mu je uručio direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec. Nagrada za najbolju pjesmu po izboru radijskih nakladnika (HURIN) pripala je Neni Belanu (autor glazbe) & Fiumensima te autoru teksta Nikši Sviličiću za pjesmu Žuti semafor. Nagradu im je uručio Željko Švenda, predsjednik HURIN-a.

Jubilarno izdanje festivala uveličala su i brojna velika imena, nekadašnji sudionici Zagrebačkog festivala, umjetnički ravnatelji i ljudi ključni za stvaranje pojma hrvatska glazba. Tako smo mogli vidjeti na crvenom tepihu i malim ekranima Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Marija Mihaljevića, Tončija Huljića…

Zagreb: Dragi Dikliću uručeno priznanje za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu

Poseban trenutak večeri svakako je bila izvedba pjesama velikana Drage Diklića. Matija Cvek i Franka izveli su pjesme Opet si plakala i Još samo večeras, a zatim i mogli bismo reći, Zagrebačkom festivalu najdražu - Zagreb je najljepši grad na kojoj im se pridružio Diklić, ovogodišnji dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu.

Umjetnički ravnatelj festivala, Branimir Mihaljević rekao je: 'Ja sam jako zadovoljan, odličan festival. Imali smo i divne goste, zvijezde iz bogate povijesti festivala, ali čuli i budućnost hrvatske glazbe. Čestitam pobjednicima i pjesmi želim dug život u eteru!'.

Zagreb: Uzvanici pristigli na 70. Zagrebački festival u City Plazu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac