Show

Komentari 0

Na dražbi više od 900 predmeta Presleyja, Madonne i Cobaina

Na dražbi više od 900 predmeta Presleyja, Madonne i Cobaina

Imamo vrlo rijetku Cobainovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Cobaina vrlo je traženo, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions

Više od 900 predmeta koji su pripadali nekima od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, među kojima su Eric Clapton, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson i Kurt Cobain, ovaj će tjedan biti ponuđeni na dražbi u New Yorku.

Music - Nirvana - Le Zenith, Paris

Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu godine 1970. Njegova Martin gitara na dražbi bi mogla postići cijenu od 300.000 do 500.000 dolara, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions.

Licitacija za gitaru i ostale predmete održat će se u petak i subotu u Hard Rock Cafeu u New Yorku i online. Gitara na kojoj je svirao Presley, a poklonio ju je Normanu Taurogu, redatelju brojnih filmova u kojima je pjevač glumio, mogla bi postići cijenu od 90.000 dolara.

Julien

Na aukciji će biti ponuđeno i odijelo koje je nosila Madonna u filmu "Evita", a vrijednost mu je procijenjena na 12.000 dolara. Među ostalim predmetima na dražbi će se naći i haljine Amy Winehouse i Katy Perry te nekoliko predmeta koji su pripadali članovima rock benda Nirvane i Kurtu Cobainu.  

- Imamo vrlo rijetku Cobainovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Cobaina vrlo je traženo - rekao je Nolan.

POGLEDAJTE VIDEO: MOJA PRIČA SA SVJETSKIM REKORDEROM U RONJENJU NA DAH

Najčitaniji članci