Show

Komentari 2

Na Gradecu: Četiri tenora ispraćena glasnim ovacijama

Na Gradecu: Četiri tenora ispraćena glasnim ovacijama

Četiri tenora u pratnji maestra Jurice Karuze održala su sinoć spektakularan dvosatni koncert pred prepunim platoom Gradec

Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić oduševili su izvedbama arije 'Nessun Dorma', talijanskih 'Grande Amore', 'Funiculi Funicula', 'Canzone per te' te domaćih standarda poput Cocine 'Vilo moja', Oliverove 'Cesarice', Robićevih 'Golubova' i 'Zvona moga grada' Vice Vukova. 

Publika, među kojom je bio i predsjednik Sabora Željko Reiner, uživala je u vrhunskoj izvedbi Četiri tenora i glasnim pljeskom popratila svaku pjesmu, a na nekima je i zapjevala s izvođačima. 

- Kad publika zajedno s nama zapjeva, osjetimo da su primili tu našu energiju i da smo svi skupa cijelim bićem u koncertu, kazao je Vladimir Garić. No publici ni dva sata koncerta nisu bila dovoljna te su jedva pustili Tenore da odu s pozornice nakon čak četiri bisa.

Ali nije samo publika uživala u koncertu. I Tenori su ga jedva dočekali te ga ističu kao jedan od dražih ovog ljeta. 
- Još smo puni dojmova i emocija. Hvala publici koja nas je tako toplo ispratila. Iza nas je puno koncerata ovog ljeta, no ovaj ćemo pamtiti, kazao je Đani Stipaničev nakon koncerta. Osim što su izvrsno pjevali, Tenori su se iskazali i kao izvrsni zabavljači.

Između pjesama su se međusobno 'podbadali' i šalili s publikom, a pošteđen nije ostao ni maestro Karuza. Cijeli koncert protekao je u opuštenoj atmosferi prožetoj mediteranskim šarmom četvorice Tenora koji nisu ostali ravnodušni na prijam zagrebačke publike.

- Bilo je tu i par suza tijekom nekih pjesama. U svakom slučaju, presretni smo jer ono što smo htjeli dati na prvom koncertu, ovaj put smo uspjeli, a publika je to prepoznala i nagradila, kazao je Marko Pecotić. 

- Ovo je bilo spektakularno, od bine, rasvjete, razglasa najboljeg do sad, a i mi smo bili ok, našalio se izvrsno raspoloženi Marko Škugor. Tenori su bili izvrsno raspoloženi cijeli dan, a publika se počela okupljati već na tonskoj probi. 

Privučeni impresivnim glasovima koji su odzvanjali s platoa, pred pozornicom se okupila poveća skupina azijskih turista koji su bili naprosto oduševljeni Tenorima te su snimali probu i pljeskali nakon svake pjesme. Zamolili su Tenore da samo za njih još jednom otpjevaju 'O sole mio', a ovi su to rado i učinili. 

Dalmatinski slavuji svoju su priču počeli u Zagrebu u srpnju no zbog kiše su koncert morali odgoditi. U međuvremenu su nastupili diljem obale, a svi koji su ih vidjeli i čuli slažu se da je riječ o izvođačima svjetskog kalibra. Ljetnu turneju završili su gdje su ju i počeli; na predivnom zagrebačkom platou Gradec odakle su ispraćeni onako kako zaslužuju - stajaćim ovacijama.

Najčitaniji članci