Obavijesti

Show

Komentari 21

Na koncertu pokazao penis, a u njemu je živjela duša Indijanca

Na koncertu pokazao penis, a u njemu je živjela duša Indijanca
1

MAGNET ZA ŽENE Što se tiče ljubavnog života, Morrison je bio apsolutni seks simbol zbog neodoljive karizme, ali u njegovu srcu jedino značajnije mjesto imala je Pamela Susan

VIDEO

Američki pjesnik i rocker, frontmen skupine The Doors, Jim Morrison pronađen je mrtav u kupaonici svoga stana u Parizu prije točno 45 godina, a ovo su samo neke od interesantnih crtica iz njegova života.

Duša mrtvog Indijanca

Morrison je rođen 8. prosinca 1943., a oca je upoznao tek kada je imao dvije godine. Kao dijete 1947. svjedoči prometnoj nesreći u pustinji u Novom Meksiku. Smatrao je da je duša mrtvog Indijanca 'ušla u njegovu' te da je s njim ostala kroz život. To ga uvjerenje neće napustiti do smrti, čak u pjesmi 'Peace Frog' s albuma "Morrison Hotel" opisuje to iskustvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bend dobio naziv po knjizi

You Tube

Mnogi vjeruju da ime njegovog benda potječe iz naslova knjige koju je napisao Aldous Huxley. Knjiga se bavi utjecajem droge na ljudsku percepciju, a zvala se ‘The Doors of Heaven and Hell’ ('Vrata raja i pakla').

Kako su nastali Doorsi

Screenshot

Iako se njegova obitelj nadala da će se prijaviti u američku vojsku, završio je školu George Washington u Alexandriji, a kasnije odlazi u južnu Kaliforniju. Tamo započinje studij kinematografije na UCLA-u, koji je završio do kraja i upoznaje klavijaturista Raya Manzareka s kojim osniva bend. Pridružuje im se na bubnjevima John Densmore, a mjesto gitarista dobiva Robbie Krieger. Nakon što je 1965. završio studij, Morrison je započeo voditi boemski život u Venice Beachu.

Razljutio Eda Sullivana

Kada su ga pozvali da gostuje u showu Eda Sullivana, Morrison je pristao promijeniti stihove pjesme ‘Light My Fire' tako da se izbjegne tematika droge i konzumiranja iste. Ipak, u posljednji tren se predomislio i otpjevao pjesmu s originalnim stihovima. Cijela situacija toliko je razljutila voditelja da se odbio rukovati s bendom te ih više nikada nije zvao u svoj show.

Screenshot

Osim što je bio pjevač The Doorsa, bio je autor nekoliko knjiga poezije, dokumentaraca, kratkog filma i ranog muzičkog video spota za pjesmu 'The Unknown Soldier'. 

Žena su ga obožavale

Što se tiče ljubavnog života, bio je apsolutni seks simbol zbog neodoljive karizme, ali u njegovu srcu jedino značajnije mjesto imala je Pamela Susan.

Misteriozna smrt u Parizu

YouTube

Morrison se u Pariz doselio nakon 1971. i tamo je živio s partnericom Pamelom Coulson. Upravo ona ga je pronašla mrtvog, a kao razlog službeno je naveden srčani udar. Nikad nije obavljena obdukcija tijela, pa je ta činjenica već godinama plodno tlo raznim teorijama zavjera. Dva dana nakon što je pokopan, objavljeno je da je preminuo.

Osebujni karizmatik bez 'kočnica'

Screenshot

Časopis 'Rolling Stone' svojedobno je objavio listu bizarnih i nepoznatih činjenica o glazbenim velikanima, a na prvom mjestu našao se upravo legendarni Morrison. Neponovljivi pjevač Doorsa ovu je 'laskavu' titulu zaradio pokazivanjem penisa na koncertu u Miamiju 1969., čime je izazvao jedno od svojih brojnih uhićenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje