Obavijesti

Show

Komentari 1

Na MAKK konferenciji govorit će kreativno srce 'Pacijenata'

Na MAKK konferenciji govorit će kreativno srce 'Pacijenata'
1

Tonči Huljić i Igor Barberić otkrit će sve tajne nastajanja ovog hit mjuzikla, zanimljive detalje događaja 'iza pozornice' i ostale pikanterije ove suradnje

VIDEO

Došlo je vrijeme da čovjek poludi, a na izvedbi mjuzikla 'Pacijenti', ludilo se doživljava na najbolji mogući način. 'Pacijenti', autora Tončija Huljića, Mire Gavrana i Igora Barberića, u listopadu su na rasprodanoj premijeri, ali i svim kasnijim izvedbama, potpuno zarobili srca publike.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj autorskoj konferenciji MAKK 2016. koja se 17.i 18.11. održava pod motom 'Autor je kreativno srce digitalne ekonomije' u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, Tonči Huljić i Igor Barberić otkrit će sve tajne nastajanja ovog hit mjuzikla, zanimljive detalje događaja 'iza pozornice' i ostale pikanterije ove suradnje.

Premda je par mjeseci prije same premijere priznao da mu je stvaranje mjuzikla „stvarno užasno težak posao, kompleksan i vrlo riskantan“, meštar od glazbenog zanata Tonči Huljić nedvojbeno se dokazao i u mjuziklu. Osjetilo se tada i koliko mu zadovoljstvo pruža činjenica da se uhvatio u koštac i s ovom umjetničkom formom, svjestan 'da bez sinergije svih troje ljudi: redatelja, skladatelja i libretista, teško može doći do dobrog finalnog rezultata'. Nakon premijere, Huljić nije krio svoje zadovoljstvo:

- Presretan sam, zadovoljan sam, prošlo je bolje nego sam i sam očekivao. Svi ljudi koji su došli na premijeru su došli na povjerenje i na imena autora, i po prvi puta sam osjetio tremu sat vremena prije predstave, ali vrlo brzo je nestala s prvim smijehom, prvim aplauzom, reakcijama na ono što smo im ponudili i vjerujem da smo opravdali to povjerenje - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do tog rezultata, trebalo je puno rada i muke, a ponekad i 'najtežeg dijela skladateljskog posla – biti krvnik samom sebi, uzeti sjekiru i udariti po pjesmi'. Kojoj je pjesmi iz mjuzikla 'Pacijenti' Huljić tako presudio i zašto? Zašto se sada odlučio na taj životni izazov - stvaranje mjuzikla? Kako je funkcionirao ovaj autorski tim? Kako se Vjekoslava Huljić 'sinkronizirala' sa suprugom Tončijem kao skladateljem i libretistom Mirom Gavranom? Kakva preslagivanja i promjenu koncepcije je unio redatelj Igor Barberić? Tonči Huljić i Psihomodo Pop – na papiru nespojivi, no kultni zagrebački rock bend i Gobac pjevaju Huljićev song iz ovog mjuzikla. Tko je ovdje lud, a tko normalan ili uistinu važi:'tko nije lud nije normalan?'.

Poslušajte životopisnog Tončija Huljića i  Igora Barberića 17. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti na MAKK-u i inspirirajte se na neka nova stvaranja.  Razgovor s ovim dvojcem iz autorskog tima vodite će nagrađivana vrsna urednica, reporterka i voditeljica N1 televizije Nataša Božić koja će zasigurno od njih doznati i koju informaciju više.

Programi i raspored MAKK-a 2016. pronađite na www.makk.hr, kao i na službenim Facebook i Twitter stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju