Obavijesti

Show

Komentari 12

Na prvu uopće nisu 'kliknuli', a onda joj je postao ljubav života

Na prvu uopće nisu 'kliknuli', a onda joj je postao ljubav života
7

Iako je Tajči na početku bila nezainteresirana, Matthew nije odustajao. Zvao ju je nekoliko tjedana, a ona je na njegov poziv reagirala tek kad joj je trebala pomoć oko selidbe

VIDEO

Da nisam prešla Atlantik, nikada ne bih upoznala ljubav svojeg života. Upoznali su nas zajednički prijatelji, njegov brat svećenik i časna sestra samostana u kojem sam pjevala. Na prvu mi se uopće nije svidio, ispričala je svojedobno Tajči o svom suprugu Matthewu koji je jučer preminuo u 47. godini života. Matthew Shane Cameron mjesecima je vodio bitku s nepušačkim rakom pluća.

Tatjana Cameron (46), nekad Tatjana Matejaš Tajči otišla je iz Hrvatske na vrhuncu svoje karijere 1992. godine. Odselila je zbog nesretne ljubavi, a nije ni slutila što je čeka u Americi.

U Ameriku je otišla s jednim koferom

U iznenadnoj odluci podržali su je i roditelji koji su joj rekli 'kako se uvijek može vratiti', pa je 'preko bare' otišla s privjeskom za ključeve na koji joj je tata dao ugravirati poruku 'Mi smo tu navek'. Otac joj je preminuo prije 11 godina nakon mučne borbe s rakom.

- Do vjere sam došla iz potrebe za njom. Imala sam puno, ali željela sam više. Da bih dobila to ‘više’, odrekla sam se svega - odjednom se našla ni s čim - potpuno sama u dalekom svijetu - s jednim koferom, kozmetičkom torbicom, bundicom i nekoliko stotina dolara, ali shvatila sam da je sve što mi je trebalo bilo u meni, ne u materijalnom smislu, nego u duhovnom i osobnom - rekla je.

Diplomirala je na Akademiji u New Yorku, a 1997. se preselila u Los Angeles u potrazi za boljim poslovnim prilikama. Tamo je upoznala svog budućeg supruga, pijanista i kompozitora Matthewa.

Pristala je na susret jer joj je nosio namještaj

Iako je ona na početku bila nezainteresirana, Matthew nije odustajao. Zvao ju je nekoliko tjedana, a ona je na njegov poziv reagirala tek kad joj je trebala pomoć oko selidbe.

U zamjenu za nošenje namještaja dogovorili su susret na pješčanoj plaži. Proveli su dan uz razgovor i smijeh, a tada je pao i prvi poljubac.

Facebook

Vjenčali su se 4. prosinca 1999. godine, a na svadbi je pjevala i plesala na stolu. Preselili su se u  Cincinnati 2000. godine.

- Naš brak bio je kao vožnja u sportskom automobilu, brz, krivudav, ponekad strašan i razarajuć, ali i izvanredno prekrasan. Kao što to biva s izvanrednim stvarima u životu, uložili smo puno truda, predanosti i ljubavi kako bi mogli putovati još dugo - napisala je jednom na društvenoj mreži.

Pobijedila je depresiju pa je pomagala drugima

U braku su dobili trojicu sinova: Evana Amadeusa (15), Blaisea Ludviga (12) i Dantea Xaviera (17). Tajči je često isticala kako su brak i obitelj njezini najveći uspjesi. Priznala je kako je za disciplinu u kući zadužen muž, dok je ona, poput svake majke, emotivnija i dječacima bi možda češće popustila nego tata.

Facebook

Iako je stvorila dom i produbila svoju vjeru. Tajči se i dalje borila s depresijom i anksioznošću.

- Pravo buđenje za mene je nastalo tek u trenutku kad sam shvatila da sve promjene u životu mogu napraviti jedino ako ta želja dolazi iznutra pa sam upravo to i učinila. Stoga želim svoje gledatelje potaknuti da žive s više ljubavi, radosti, slobode i hrabrosti. Putujući diljem Amerike, upoznala sam različite tipove ljudi, a njihove su me priče inspirirale. Želim da sada inspiriraju i vas - rekla je pjevačica u prvoj epizodi showa 'Waking Up In America'.

Bila mu je najveća podrška

Naučila se nositi s problemima, a idila je prestala kada su saznali Matthewovu dijagnozu. Liječnici su mu tada rekli da je u stadiju 4 što znači da se rak proširio iz pluća po cijelom tijelu te da ima još samo godinu dana života.

Tu vijest je u veljači ove godine podijelila na društvenoj mreži i stranici GoFundMe. Matthewu je bila najveća potpora. Skupljala je donacije za njegovo liječenje, organizirala je i odrađivala koncerte, prodavala knjige, postere i albume.

- Moj Matthew je borac, šampion i ja sam uz njega. Moja mama Štefica kuha nam i čisti. Pomažem joj koliko stignem jer se borim za svaku gažu - rekla je pjevačica.

Pokretanje videa...

00:21

Cameronu su u tada iz plućne maramice uklonili 750 mililitara tekućine koja mu je pritiskala srce. Patio je od brutalnih bolova i jako je teško disao.

- Ovim putem htio sam samo reći da sam iznenađen tolikom podrškom i ljubavi koja mi stiže sa svih strana. Meni je ljude lako voljeti, no teško mi je shvatiti da toliko vas voli mene - napisao je tada na društvenoj mreži.

Borio se za život zbog djece

Išao je na kemoterapije, a u svibnju je pronašao novi oblik terapije za kojeg je vjerovao da mu može pomoći. Odlučio se boriti za život zbog svoje djece.

Ovog ljeta bio je operiran, a čak je i na svoj rođendan 23. rujna bio na liječenju. Na intenzivnoj njezi završio je krajem listopada.
Prije dva tjedna Tajči se zahvalila svima na molitvama i ljubavi.

- Stopala su mu sad u redu, on ima nevjerojatno tijelo, a jako je usredotočen na želju za životom - otkrila je tada i dodala da se on osjeća bolje.

Ipak, jučer je objavila emotivan status u kojem je otkrila da je Matthew izgubio borbu s rakom.

- Matthew više ne osjeća bol. Nije sputan ljudskim ograničenjima. Sada je iskonski slobodan - napisala je i objavila video koji je njihov sin Dante napravio za tatin rođendan. Poruke podrške pjevačici stižu sa svih strana svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga