Obavijesti

Show

Komentari 7

Na RTL stiže serija 'Toma': Smrt Silvane ga je shrvala, tragediju je predvidjela i Baba Vanga...

Na RTL stiže serija 'Toma': Smrt Silvane ga je shrvala, tragediju je predvidjela i Baba Vanga...
7

Mnogi tvrde da Toma nikog nije volio kao Silvanu, ona mu ljubav nije uzvratila kako je on htio te ga je povrijedila kada ga je pozvala na svoje vjenčanje

VIDEO

Serija “Toma” pruža dublji uvid u život pjevača Tome Zdravkovića, a prva epizoda će biti emitirana u utorak, 30. travnja u 20:15 sati, najavili su s RTL-a. Toma Zdravković, izvođač popularne glazbe u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je 30. rujna 1991. nakon borbe s teškom bolešću. Serija “Toma”, koju su stvorili Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, istražuje život ovog legendarnog boema kroz dvije paralelne priče.

ToMa je 'oživio' imenjaka Tomu Zdravkovića: 'Fenomenalan si'
ToMa je 'oživio' imenjaka Tomu Zdravkovića: 'Fenomenalan si'

Kroz seriju Toma pratimo njegov život od skromnih početaka u Pečenjevcima, preko sudbonosnih susreta s ikonama kao što je Silvana Armenulić, koje su utjecale na njegov umjetnički razvoj i na privatni život. Vrhunci njegove karijere prikazani su rame uz rame s osobnim padovima, dajući seriji ton tragične veličine.

Tomin život i karijera bili su isprepleteni s mnogim poznatim ličnostima tadašnje umjetničke scene u Jugoslaviji, uključujući Zorana Radmilovića, Miku Antića i Tozovca. Serija prati dvije glavne narativne linije: Tominu borbu s bolešću koja započinje 1991. godine i njegov odnos s doktorom koji prerasta u prijateljstvo, te retrospektivni prikaz njegovog bogatog i burnog života.

Glavne uloge u seriji pripale su Milanu Mariću, koji tumači Tomu Zdravkovića, Tamara Dragičević glumi Silvanu Armenulić, Petar Benčina tumači Aleksu Hadžipopovića, Andrija Kuzmanović igra menadžera Dragana Dakovića, a Sanja Marković Gordanu, Tominu suprugu.

'Toma Zdravković' iz prvog reda uživao u koncertu Jelene Rozge
'Toma Zdravković' iz prvog reda uživao u koncertu Jelene Rozge

Režiju potpisuju Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, scenarij Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović dok je filmsku glazbu skladala regionalna zvijezda Željko Joksimović.

Silvana i Toma navodno su se upoznali tako što ga je, tada 19-godišnja pjevačica, srela promrzlog na klupi u Leskovcu. On joj je priznao da voli pjevati pa ga je ona odvela na svoj nastup. Iako je bila na početku karijere, pomogla je Tomi da se probije u glazbi. 

storyeditor/2023-09-20/Silvana_Armenulic_1974_VL_arhiva.jpg

Upoznala ga je sa svim važnim ljudima, pronalazila mu poslove, a on je upravo njoj napisao pjesmu ‘Šta će mi život bez tebe dragi’ koja je postala jedan od njezinih najvećih hitova.

Mnogi tvrde da Toma nikog nije volio kao Silvanu, ona mu ljubav nije uzvratila kako je on htio te ga je povrijedila kada ga je pozvala na svoje vjenčanje. Njihov je odnos komentirala i Gordana, Tomina supruga.

storyeditor/2023-09-20/Silvana_Armenulic_1972_VL_arhiva.jpg

- Znam da ju je jako volio, ali s obzirom na to da se moj suprug lako zaljubljivao, pretpostavljam da je bio zaljubljen i da je to ostala jedna njegova neostvarena ljubav koja je postala prijateljstvo. Ona je u to vrijeme za njega bila nedostižna, a pomogla mu je. Nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, on je bio očajan. Ja se sjećam kad sam toga dana došla kući, mislim da je Lepa Lukić javila… On je bio očajan. Nikada ga nisam vidjela takvog. Mislim da je to nešto što Toma nikada nije priznao nikome, nego samo sebi - izjavila je svojedobno Gordana.

storyeditor/2023-09-20/Silvana_Armenulic-Boris_Dvornik-Lov_na_jelene_1971_VL_arhiva.jpg

Silvana je poginula prometnoj nesreći, a imala je 37 godina. Nesreća je pogodila cijelu bivšu Jugoslaviju, a njezina je smrt sve ove godine ostala pod velom misterije jer je navodno dva mjeseca prije smrti iskoristila koncert u Bugarskoj za posjet proročici Babi Vangipiše Story.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima