Obavijesti

Show

Komentari 119

'Nadam se da zbog politike neću imati probleme na HRT-u'

'Nadam se da zbog politike neću imati probleme na HRT-u'
5

Na javnoj televiziji je s godinama publiku zadivio svojim enciklopedijskim znanjem, a pojavio se i u zabavnom showu 'Zvijezde pjevaju'. Sad se pak politički aktivirao u radikalno lijevoj stranci i izlazi na parlamentarne izbore

VIDEO

Na tiskovnoj konferenciji Radničke fronte u srijedu jedno novo lice, lovac iz Potjere Krešimir Sučević Međeral. Njegova politička stranka izrazila je podršku antifašistima koji će prosvjedovati protiv komemoracije i mise za poginule na Bleiburgu. Mnogima omiljenog lovca iz Potjere, koji u kvizu često slovi kao 'strah i trepet' za natjecatelje, htjeli smo priupitati štošta o njegovim političkim ambicijama i nadolazećim parlamentarnim izborima, ali na dio pitanja zasad je ipak morao 'povući kočnicu'. 

POGLEDAJTE VIDEO S KONFERENCIJE: 

Pokretanje videa...

01:22

- Danas sam na konferenciji rekao sve što bih u ovom trenutku želio na tu temu. Ne bih se naprosto još u ovoj fazi htio isticati na bilo kakav način iz Radničke fronte. Nije još počela službena kampanja, bit će vremena za sve - rekao nam je Krešo, u duhu stranke.

A ranije danas, podsjetimo, popularni lovac govorio je okupljenima kako ne smijemo izgubiti iz vida da oni koji su stradali na Bleiburgu nisu bili tek nevine žrtve, već u najvećem broju podržavatelji NDH te da se ta manifestacija već godinama pretvara u 'ustaški dernek', kojemu je cilj oživjeti ideologiju za koju smo se nadali da je prije 75 godina završila tamo gdje joj je i mjesto. Nije međutim bilo prepreka da nam Krešo pojasni otkud on u politici i koja će mu biti uloga u ovoj političkoj stranci radikalne ljevice, koja okuplja radnike, aktiviste, sindikaliste i one koji žele dramatične promjene političkih i ekonomskih odnosa, nauštrb kapitalizma. 

Lovac iz Potjere ide na izbore: 'Opleo' po ustaštvu i Bleiburgu
Lovac iz Potjere ide na izbore: 'Opleo' po ustaštvu i Bleiburgu

- Točno je da sam sad postao, recimo to tako, političko lice i to je novost. Još uvijek ustvari tek pregovaram s vodećim ljudima koja bi bila moja uloga, ali bit ću vjerojatno na nekoj listi. Simpatizer stranke sam svakako već dulje vrijeme, pozivao sam ljude i ranije da glasaju za Radničku frontu u promotivnim materijalima - pojašnjava Sučević Međeral.

Očekivano, lovac iz Potjere svoja politička uvjerenja nije usvojio 'jučer', no mnoge koji ga znaju kao kvizaša, intelektualca i lice s televizije ovakva je odluka o aktivnom političkom djelovanju iznenadila. 

- Pitaju me već neki što su ti rekli prijatelji, što su rekli ovi ili oni... Ne znam što bi mi trebali reći, ne uzrujavam se oko komentara. Ne radim ništa što nije legitimno, a u ovo vjerujem - rekao nam je lovac. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#potjera #krešimirsučevićmeđeral #happybirthday #hrt1 #quiz

A post shared by Potjera (@potjera_kviz) on

Na HRT-u je s godinama publiku zadivio svojim enciklopedijskim znanjem, a pojavio se i u zabavnom showu 'Zvijezde pjevaju'. Potonje vjerojatno nije gaža kakvu očekujete od političkog kandidata antiestablišmentske struje, a pitali smo ga i misli li da bi mu novi politički angažman u stranci, k tome radikalnoj, mogao stvoriti neželjene probleme na Prisavlju.

- Pa... iskreno se nadam da ne. Biti član bilo koje zakonite političke stranke u zemlji je legitimno djelovanje. Ako bi se ispostavilo da bih zbog toga upao u neke probleme to bi onda više govorilo o onima koji su ih pronašli nego o meni samome - zaključio je oprezno Sučević Međeral.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael