Obavijesti

Show

Nadimak je dobio od oca Ante iz Dalmacije, a hitovi na YouTubeu broje stotine milijuna pregleda

Nadimak je dobio od oca Ante iz Dalmacije, a hitovi na YouTubeu broje stotine milijuna pregleda

'Muzički tobogan', emisija koju je vodio i uređivao Subota, u Jugoslaviji je bila obožavana, a koliki utjecaj je imala i ostavila na generacije ovih prostora najbolje pokazuje to i da su Minjine pjesme i danas izuzetno slušane

VIDEO

Legendarni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života, prenijeli su jutros srpski mediji, a brojni ljubitelji njegove glazbe i emisije iz cijele regije opraštaju se od omiljenog TV lica. Umro je nakon duge i teške bolesti, a mnogima s ovog područja ostavio je lijepe uspomene na djetinjstvo.

Preminuo Minja Subota, autor dječje emisije 'Muzički tobogan'
Preminuo Minja Subota, autor dječje emisije 'Muzički tobogan'

Iako su voditelja svi znali kao Minju, njegovo pravo ime bilo je Milan. Nadimak mu je nadjenuo njegov otac Ante, a njegova obitelj porijeklom je iz Dalmacije. U velikom intervjuu za Kurir Subota je svojedobno govorio i o tome.

Marko Mrkonjić/Pixsell

- Zovem se Milan Subota, a rođen sam u utorak, i to 8. studenog 1938. u Sarajevu. Otac Ante Subota i majka Desanka dali su mi ime Milan. Rijetko tko će me poslije oslovljavati s Milan, već po nadimku Minja, koji sam dobio od roditelja kao dječak. Mnogi su djecu kasnije i nazivali Minja zbog Tobogana. Obitelj Subota je srpska pravoslavna porodica iz Petrovog Polja u Dalmaciji, a živjela je tamo više od 600 godina. Moj otac je podrijetlom iz Drniša, a rođen je i živio je u Splitu. Nakon završenih studija elektrotehnike u Beogradu, on se vjenčao s mojom majkom Desankom Piljom iz Sarajeva - ispričao je.

'Muzički tobogan', emisija koju je vodio i uređivao Subota, u Jugoslaviji je bila obožavana, a koliki utjecaj je imala i ostavila na generacije ovih prostora najbolje pokazuje to i da su Minjine pjesme i danas izuzetno slušane. 

Hitovi koje je uglazbio imaju stotine milijuna pregleda na YouTubeu, a roditelji odrasli na 'Muzičkom toboganu' i danas ih rado puštaju svojoj djeci.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU NOVE SEZONE 'POLIGRAFA': Stjepan Ursa

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin