Obavijesti

Show

Komentari 3

Najveća glazbena imena stižu u Las Vegas na 64. Grammyje

Najveća glazbena imena stižu u Las Vegas na 64. Grammyje
9

Ovogidišnji Grammyji preseljeni su iz Los Angelesa u Vegas nakon problema zbog pandemije, a najveće svjetske zvijezde prisustvovat će prestižnoj dodjeli

VIDEO

Najveća glazbena imena stižu u nedjelju na 64. dodjelu Grammyja u Las Vegasu, a najveći favorit je džezist Jon Batiste (35) s 11 nominacija.

Dodjela glazbenih nagrada ove godine će se prvi put održati u Las Vegasu, nakon što su organizatori odgodili planirani događaj 31. siječnja zbog porasta broja slučajeva covida-19, a zatim ga premjestili iz Los Angelesa u američku prijestolnicu kockanja.

2022 Vanity Fair Oscar Party

Izbor je velik jer je Akademija za diskografsku umjetnost i znanost ponovno proširila glavne četiri kategorije kako bi ovaj put uvrstila 10 nominacija u naporima da poveća raznolikost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodjela Grammyja odvija se samo tjedan dana nakon što je glumac Will Smith šokirao svijet kad je ošamario komičara Chrisa Rocka na pozornici na Oscarima pa to daje dodatnu nepredvidljivost toj dodjeli koja se već smatra jednom od najbizarnijih večeri u svijetu showbiza.

Justin Bieber borit će se za osam kipića, kao i R&B pjevačica H.E.R. i reperica Doja Cat na ceremoniji koju će voditi televizijski voditelj i komičar Trevor Noah.

Billie Eilish u utrci je za sedam nagrada. Isto vrijedi i za Oliviju Rodrigo, bivšu glumicu s Disney kanala koja se prošle godine probila na pop scenu s hitom "Drivers License".

2022 Vanity Fair Oscar Party

Očekuje se da će Rodrigo (19) osvojiti Grammyja za hvaljeni debitantski album "Sour" i u utrci je za najboljeg novog izvođača - bori se protiv Eilishina brata Finneasa, reperice Saweetie, eksperimentalne pop grupe Japanese Breakfast i drugih.

Kao i Eilish 2020., Rodrigo ima priliku pomesti glavne četiri kategorije čime bi postala treća umjetnica kojoj je to pošlo za rukom.

The Brit Awards 2022 - Arrivals - London

No Jon Batiste, jazz pijanist i R&B umjetnik, koji je prošle godine osvojio Oscara za soundtrack za animirani Pixarov film "Soul", nominiran je za čak 11 Grammyja, uključujući u dvije glavne kategorije.

Batiste, dugogodišnji glazbeni direktor popularnog Late showa sa Stephenom Colbertom, posljednjih se godina izdignuo kao glas socijalne pravde i prosvjeda.

Njegov album "We Are" nominiran je za album godine, a singl "Freedom" za snimku godine.

Lady Gaga i 95-godišnji Tony Bennett imaju velike šanse osvojiti Grammy za njihov album "Love For Sale" koji je osvojio šest nominacija.

Johnny Cash iz bolnice je otišao po Grammy, a James Fossett je prvi u balonu preletio ocean
Johnny Cash iz bolnice je otišao po Grammy, a James Fossett je prvi u balonu preletio ocean

Kanye West osvojio je nekoliko nominacija za svoj album "Donda" i suočit će se s dugogodišnjom rivalkinjom Taylor Swift u kategoriji albuma godine, koja je osvojila tek jednu nominaciju za album "Evermore".

U rap kategorijama su West, Nas, J. Cole i Tyler, Stvoritelj, ali ne i Drake koji je u prosincu bez objašnjenja povukao svoje dvije nominacije.

U prošlosti je kanadski reper optuživao Akademiju za diskografsku umjetnost i znanost da njegovu glazbu svrstava u rap kategorije samo zato što je crnac.

Cardi B i Megan Thee Stallion natjecat će se u kategoriji za najbolju rap izvedbu s pjesmom "WAP".

Korejski pop velikani BTS osvojili su jednu nominaciju u pop kategorijama za veliki komercijalni hit "Butter", što je manje od očekivanog za popularni boy bend.

BTS će nastupiti na dodjeli Grammyja, kao i Rodrigo, Eilish, Batiste, H.E.R. i Lil Nas X.

Westu, koji ima ukupno pet nominacija, otkazan je nastup zbog problematičnog ponašanja, ali neki izvori kažu da bi se još uvijek mogao pridružiti postavi u zadnji trenutak.

West se već nekoliko puta obrušio na komičara Petea Davidsona koji je u vezi s njegovom bivšom suprugom Kim Kardashian.

Instagram je uklonio 44-godišnju megazvijezdu s te društvene mreže na 24 sata nakon što je uvrijedio ovogodišnjeg voditelja dodjele Grammyja Trevora Noaha koji je rekao da West postaje "sve ratoborniji u pokušajima da vrati Kim".

FILE PHOTO: Kanye West arrives at the 2016 MTV Video Music Awards in New York

POGLEDAJTE I 24 PITANJA S MARKOM PETRIĆEM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac