Obavijesti

Show

Komentari 5

Nataša i Joško Lokas uživali su na prvom urbanom pikniku

Nataša i Joško Lokas uživali su na prvom urbanom pikniku
19

O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti u Velvetu su razgovarale Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima

Dokoličarenje je danas ultimativni luksuz i baš zato je tim iz kultnog kafića i galerije Velvet odlučio potkraj travnja organizirati prvi zagrebački urbani piknik. Ideja urbanog piknika u formi galerijskog dokoličarenja rođena je još prije nekoliko godina na relaciji Pula - Bruxelles kada je kustosica Paola Orlić po prvi put takav piknik organizirala u pulskoj galeriji Makina. Pretvarajući galerijski prostor u pseudo-livadu, pulskoj je publici, ugodno smještenoj između mirisnih grmova cvijeća i aromatičnog bilja predstavljen koncept inverzije forme vernissagea kada su hrana i piće pretvoreni u glavni medij komunikacije kreativnih ideja.

Tematski interpretirani i predstavljeni na način koji nudi puno više od doslovnosti utaživanja žeđi i gladi, publika je iz pasivnih receptora postala aktivni participant socijalnog eksperimenta tzv. novog urbanog dokoličarenja. U četvrtak je u večernjim satima priliku za kreativnom razmjenom ideja, hrane i pića imala zagrebačka publika. Za tu priliku slikar i cvjećar Saša Šekoranja pretvorio je urbani dio grada u rascvjetalu žutu livadu na kojoj su uzvanici mogli uživati u kulinarskim i vinskim delicijama. U pikniku su uživali mnogobrojni poznati Hrvati poput Vande Winter, Petre Kurtele, Nataše Janjić Lokas i Joška Lokasa, Hloverke Novak Srzić, Lovra Pogorelića, Kristine Krepele i brojnih drugih. 

O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarale su Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima, a svoje sjajne kulinarske i vinske specijalitete te ideju uživanja kroz okuse i mirise predstavili su poznati istarski masterchefovi i maslinari. Kakav okus imaju tratinčice i ljubičice u hrani? Kako se osjećaji prevode u okuse ili hranom evociraju pojedina stanja i sjećanja? Na koji se način prirodni godišnji ciklusi odražavaju u suvremenim kulinarskim eksperimentima, otkrila je poznata istarska Masterchef(ica) Doris Cerin.

U Velvetu su nastupili i ponudili  na kušanje svoje proizvode brojni drugi; maslinarka Nicoletta Balija, jedini hrvatski proizvođač šafrana Alessandro Candotti, a kušali su se kozji sirevi Aleša Winklera iz Stancije Kumparička i vina Pilato I obitelji Skaramuča. Istarskoj gastro ekipi pridružilaise  dizajnerica, ilustratorica, kuharica BooBoo Tannenbaum s piknik pitama za podizanje razine serotonina te raznim pripadajućim crtarijama bez kojih ne možete otići doma.

Urbani piknik pokušao je izvući i ono najbolje iz nas: vratiti izgubljeno vrijeme u kojem smo se znali družiti bez žurbe, a u hrani uživali polako. I tako kultivirati plemenitu dokolicu iz koje se rađaju najsjajnije ideje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
Brena objavila snimku trenutka kada je snimatelj pao na nju...
OZLIJEĐENA NASTAVILA PJEVATI

Brena objavila snimku trenutka kada je snimatelj pao na nju...

'Nastavit će se', poručila je Lepa Brena putem Instagrama, nakon što joj je na trećem koncertu ozlijeđena noga radi čega je otkazala dva koncerta
Istina o fotografijama Lepe Brene u uniformi: Prvi put je možda doista spašavala oca...
DVA PUTA U UNIFORMI

Istina o fotografijama Lepe Brene u uniformi: Prvi put je možda doista spašavala oca...

Brena je dva puta pozirala u uniformi. Jednom u Brčkom kada je, kako se čini, htjela izvući oca iz ratnih užasa. Drugi put je to učinila 1996. Vojnici koji plešu oko nje pripadnici su postrojbe o kojoj govori serija Sablja...