Obavijesti

Show

Komentari 1

"Ne planiram ništa, živim samo od danas do sutra"

"Ne planiram ništa, živim samo od danas do sutra"
3

Uvijek vjeran kazališnoj pozornici, Božidar je jedini glumac koji je 42 godine radio u istom kazalištu. Svoj odlazak iz zagrebačkog HNK-a nije htio slaviti

VIDEO

Ne slavim rođendan, ni Novu godinu, meni obljetnice nisu nimalo važne. Živim od danas do sutra, ne planiram budućnost, a prošlosti se nastojim ne sjećati, rekao je Božidar Orešković prije dvije godine u intervjuu za Gloriju. Glumac je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu proveo 42 godine. Bio je odan kazalištu, no isticao je da su mu na prvom mjestu njegove kćeri, unuci i supruga.
- On je bio kao tri glumca. Nikad mu nije bilo teško raditi i posvetiti se poslu. Uživao sam raditi s njim - rekao je njegov dugogodišnji kolega Zijad Gračić.
Božidar je studij glume završio na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 1965. godine. Već iste godine pozvali su ga da zaigra u Drami HNK. Prvi njegovi nastupi bili su u predstavama Povratak i Najveći junak. Njegova posljednja uloga u HNK bila je u predstavi Romeo i Julija prije tri godine. Za ulogu Suca Bracka u Ibsenovoj drami Hedda Gabler 1996. godine dobio je nagradu Mila Dimitrijević za najboljeg glumca.
- Božo je bio čisti genije. Glumio je, pisao scenarije, režirao i sve je to radio jako kvalitetno. Ne mogu vjerovati da ga nema - tužno nam je ispričao Zijad. Dodao je kako je svake godine s Božidarom zajedno glumio na ljetnim pozornicama na Jadranu. Žao mu je, kaže, što više nikad neće skupa glumiti. Sredinom 1990-ih Božo je osnovao kazalište “Teatar 101”.

NIJE HTIO SLAVITI ODLAZAK IZ HNK
Božidar je u mirovinu otišao 1. rujna 2007. godine.
- Kolege su mi željele prirediti domjenak, ali sam ih odbio. Ne mislim da je odlazak u penziju razlog za slavlje - rekao je glumac zadnjeg dana rada u zagrebačkom HNK-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci