Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
140 komentara

Nema pojma: Daju mu 130.000 kn dok ne napuni 100 godina?

U autorskom ugovoru s Antunom Vrdoljakom HRT je navodno pristao da mu isplaćuje 130.000 kuna godišnje do 2030. godine. Vrdoljak tvrdi kako nije potpisao takav ugovor...

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
140 komentara

Kako je objavio Jutarnji list, u godišnjem izvješću Nadzornog odbora HRT-a o provedbi zakonitosti rada i poslovanja te kuće u prethodnoj godini nalazi se nekoliko izdašnih iznosa koje je javna televizija sklopila.

U dokumentu se tako spominje autorski ugovor s Antunom Vrdoljakom prema kojem na ime autorske suradnje HRT godišnje isplaćuje redatelju 130.000 kuna, temeljem dva ugovora, svakog na 65.000 kuna.

vrdoljak | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Taj ugovor je, prema izvješću Nadzornog odbora sklopljen još 2005. godine kada je glavni ravnatelj HRT-a bio Mirko Galić. S obzirom da je potpisan na 25 godina, autorski ugovor mu istječe 31. prosinca 2030. godine kada će Vrdoljak biti u stotoj godini života.

Vrdoljak: 'To je izmišljotina'

Uz Vrdoljakovo ime stoji napomena da je 'ugovor davno sklopljen u pravnoj službi'.

- To je izmišljotina. Odmah ću tražiti od HRT-a takav ugovor. Za Boga miloga, pa tko to ne bi potpisao. Istina je da imam s HRT-om ugovore koji reguliraju isplatu tantijema za filmove i serije koje HRT reprizira budući da na njih polažem doživotna autorska prava - ispričao nam je Vrdoljak.

Foto: KRASNODAR PERSUN

Redatelj je trenutno zaokupljen projektom 'General' na kojem su angažirani su brojni glumci, a prikazivanje na HRT-u očekuje se tijekom iduće godine. Vrdoljak će dio ljeta provesti u montaži, a dio na snimanju priče o životnom i ratnom putu generala Ante Gotovine.

Naši partneri pišu
Message