Obavijesti

Show

Komentari 20

Zamalo: U 'Šifri' znao pitanje za pola milijuna, ali je odustao

Zamalo: U 'Šifri' znao pitanje za pola milijuna, ali je odustao
3

Natjecatelj kviza Šifra, Zvonimir Matić, ponudivši točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja, uspio je doći u priliku odgovarati i na posljednje pitanje, vrijedno pola milijuna kuna

VIDEO

Sportski novinar iz zagrebačkog Botinca, Zvonimir Matić peti je natjecatelj u Šifri koji je uspio doći do posljednjega pitanja, ali i prvi koji je na njega ponudio točan odgovor.

U tome je zadatku trebalo poredati četiri glumca iz prvoga nastavka televizijske serije 'Velo misto' po redu pojavljivanja. Zvonimirova šifra 2143 bila je točna, no Zvonimir u taj odgovor nije bio potpuno siguran, pa je odustao i otišao kući sa 125 000 kuna.

Dotada je gotovo suvereno prošao sve prepreke, snalazeći se izvrsno u najširemu rasponu tema: od pitanja o Trainspottingu i izračunavanja postotaka u prvome krugu, preko pitanja o Troji i Prijamovu blagu te Mljetskim jezerima u drugome krugu, sve do pitanja o članicama Europske unije i Isusovim apostolima u trećemu krugu igre.

- Iako izreka kaže da mudrost počinje sa sumnjom, ipak ne sumnjamo da će Zvonimir mudro potrošiti zarađeni novac - istaknuo je urednik kviza Šifra Igor Grković.

Krajem listopada u uzbudljivoj igri u kvizu Šifra student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio je pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 000 kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

Napeto bilo je i 16. studenoga u 556. izdanju Potjere, koje je završilo pobjedom tročlane ekipe koja je lovcu uspjela pobjeći s čak 240 000 kuna, što je u pet sezona toga HRT-ova kviza jedan od najviših osvojenih iznosa. U pobjedničkoj ekipi bili su Ivana Lovrek, magistrica filozofije i pedagogije iz Osekova, Branko Bešenić, časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Koprivnice te student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Fabijan Čorak. 

Pothvat studenta Tvrtka Pleića uspjela je ponoviti psihologinja Miljenka Ivec iz Novoga Marofa u petnaestome ovosezonskom izdanju HRT-ova kviza Šifra, otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkome vremenu uspjela je ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskoga zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 000 kuna.

Nakon večerašnje sjajne igre Zvonimira Matića u kvizu Šifra natjecatelji su u HRT-ovim kvizovima ukupno osvojili više od 600 000 kuna, što je najveći osvojen iznos u jednoj sezoni. Snimka večerašnje emisije dostupna je s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...