Obavijesti

Show

Komentari 37

Nikolina Pišek: Moj Kike se sustavno pokušava ubiti...

Nikolina Pišek: Moj Kike se sustavno pokušava ubiti...
7

Kike Curavić skočit će na Sjeverni pol s visine od 5000 metara čime bi oborio ruski rekord. Cilj je upozoriti i pripremiti ljude na globalno zatopljenje

VIDEO

Svjetski rekorder u ronjenju na dah Kristijan Kike Curavić (35) na Vrsarskom aerodromu s padobrancima zagrebačkoga kluba Alfa extreme sprema se za skok na Sjevernom polu. Šest padobranaca, inače policajaca specijalaca, predvodi instruktor padobranstva Hrvoje Sladatić, koji iza sebe ima više od 5000 skokova. U travnju planiraju skočiti s 5000 metara na Sjevernom polu. Zbog iznimne hladnoće to još nitko nikad nije napravio. Uz Hrvoja i Kiku za pothvat se spremaju i Mario Hiveš, Josip Babok, Ivan Sučić, Davor Šale te Bojan Horvatić.
- To će biti opasan skok zbog temperatura, koje sežu i do 80 Celzijevih stupnjeva ispod ništice. Na sebi ćemo imati troslojnu nepropusnu odjeću kako se ne bismo smrznuli. Padobran ćemo otvoriti na 1200 metara. Padat ćemo kroz ekstremno nisku temperaturu. Znam da će svaka sekunda biti duga kao deset minuta, ali izdržat ćemo. Straha nemam. O svemu ću razmišljati tek nakon skoka - priča nasmijani Kike, koji kaže da je dosad s padobranom skočio 50-ak puta.
Dosadašnji rekord skoka s visine od 4000 metara na Sjevernom polu drže Rusi.
- Cijeli projekt stajat će oko 150.000 eura, a skakat će se iz ruskog aviona. Doskok će biti na led. Ovaj skok je ekskluzivni 'hrvatski proizvod’ i cilj nam je upozoriti, osvijestiti i pripremiti ljude na globalno zatopljenje te potrebu brige za očuvanje okoliša - kaže Kike. Hrvoje Sladetić prvi put s padobranom je skočio prije 17 godina. U Memphisu je 2004. skočio s visine od 10.000 metara pri temperaturi od minus 55 stupnjeva.
- Za planirani skok na Sjevernom polu trebamo se dobro fizički i psihički pripremiti. Jedino me uvijek strah da se u proceduri skoka nešto ne ispusti - priča Hrvoje.
Za godinu dana Kike s istom ekipom najavljuje sličan skok i na Južnom polu, gdje će temperature biti nešto više nego na Sjevernom, oko 40-ak ispod nule. Tada planira i jedan dublji zaron na dah. Taj projekt svjetskih razmjera dobit će podršku jedne velike američke filmske kompanije koja će okupiti nekoliko hollywoodskih zvijezda. Imena se još taje.
Najavljujući spektakularan, rizičan i opasan skok na Sjevernom polu, Kike kaže da da će u okviru pripremnih aktivnosti u ožujku čistiti splitsko podmorje te da će slijepu djecu iz Splita učiti ronjenju.

NIKOLINA: ON SE VEĆ SUSTAVNO POKUŠAVA UBITI
Voditeljica na Novoj TV neće ići na Sjeverni pol sa svojim dečkom Kristijanom. Put za jednu osobu stoji oko 74.000 kuna.
- Imam poslovnih obveza, ali i da nemam, Sjeverni pol me uopće ne privlači - rekla nam je Nikolina Pišek (32), koja se pretjerano ne boji za Kristijanov život.
- Zasad me nije strah jer je travanj još daleko. No otkad poznajem Kristijana, on se sustavno pokušava ubiti pa sam navikla na opasnost. Pomalo me podsjeća na lik samoubojice iz stripa 'Alan Ford’ - kazala je kroz smijeh voditeljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš