Obavijesti

Show

Komentari 31

Nisu odustale: Slavne žene koje su uspjele pobijediti rak

Nisu odustale: Slavne žene koje su uspjele pobijediti rak
10

Holivudske glumice smogle su hrabrosti i progovorile o borbi s teškom bolesti, a njihove priče inspiracija su mnogim ženama kojima su poručile da ne odustaju

VIDEO

Christina Applegate

Zvijezda serije 'Bračne vode' saznala je da je bolesna u listopadu 2006. godine dok je snimala seriju 'Tko je Samantha'. Prvih pet tjedana Christina Applegate (43) nije nikome ništa govorila, a kad je ekipa sa seta čula tužnu vijest, svi su joj bili velika podrška. Kako je u jednom intervjuu ispričala, kad je saznala za bolest nije se rasplakala nego je odmah počela razmišljati o tome kako da preživi. Već drugi dan nakon dijagnoze otišla je onkologu i kirurgu jer je na operaciju željela čim prije. Odlučila se na mastektomiju - odstranila je obje dojke.

- Shvatila sam da mi se to moralo dogoditi kako bih shvatila koliko je moj život vrijedan i da upoznam sebe, ali i snagu koju imam. Svojom pričom sada mogu pomoći i drugima - rekla je Christina. 

Dvije godine nakon što je pobijedila ovu opaku bolest glumica je zatrudnjela sa suprugom i glazbenikom Martynom Lenobleom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Giuliana Rancic

Televizijskoj voditeljici i novinarki rak dojke dijagnosticiran je u listopadu 2011. godine. I Giuliana Rancic (41) se, kao i Christina Applegate, podvrgnula mastektomiji. U trenutku najveće životne borbe s njom je bio suprug Bill Rancic. Kako je objasnila, razlog zbog kojeg je javno objavila da boluje od raka dojke bio je taj što je željela potaknuti ljude da se više brinu za svoje zdravlje. Ona je ovu groznu vijest saznala tijekom redovnog pregleda za tretman oplodnje. 

Nakon što je pobijedila bolest, uz pomoć surogat majke Giuliana i Bill dobili su sina. 

Kylie Minogue

Slavna pjevačica s rakom dojke borila se prije deset godina. Tijekom godinu dana koje je posvetila oporavku, Kylie Minogue (47) se nakon mastektomije i ostalih liječničkih tretmana, vratila glazbi i nastupima. 

Pjevačica je često znala istaknuti kako ju je spasila isključivo njezina intuicija jer su joj liječnici postavili krivu dijagnozu. Nakon što je napipala kvržicu rekli su joj da je sve u redu, no ona je inzistirala na još jednom pregledu koji joj je, kako ona kaže, spasio život. 

- Bilo mi je jako teško, ali bila sam uvjerena da je moja bolest poruka ljudima da se brinu za sebe. Nisam ovdje da bih plašila ljude, već da poslužim kao primjer da se bolest može dogoditi svakome. Moramo biti pažljivi - zaključila je glumica jednom prilikom. 

Cynthia Nixon

Zvijezda serije 'Seks i grad' s ovom se opakom bolesti borila prije devet godina. Dijagnozu je saznala tijekom rutinskog pregleda. Cynthia Nixon (49) nije željela da javnost sazna za njezinu bolest, pa se sa svime borila u tajnosti. O svemu je progovorila tek dvije godine nakon što se izliječila . Priznala je da je bila prestrašena, ali ne i iznenađena jer je njezina majka također pobijedila ovu bolest. 

Kathy Bates

Glumica je prije 12 godina pobijedila rak jajnika, a u travnju 2013. godine Kathy Bates (67) javno je priznala da joj je dijagnosticiran i rak dojke zbog čega se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji. 

- Moja obitelj naziva me mačkom jer se uvijek dočekam na noge pa ni ovaj slučaj nije iznimka - rekla je oskarovka za časopis People nakon što se opet morala suočiti s lošom vijesti. Dodala je kako su je liječnici uvjerili da će još dugo živjeti. 

Sheryl Crow

Tijekom rutinskog pregleda američkoj su pjevačici u veljači 2006. godine otkrivene sumnjive promjene na lijevoj dojci. Nakon što je saznala lošu vijest, Sheryl Crow (53) je odgodila turneju i podvrgnula se operaciji. Zahvaljujući ranom otkrivanju, izbjegla je kemoterapiju, a ženama danas savjetuje da redovito odlaze na preglede. Uz pomoć slavnog doktora Oza osmislila je i vodič za prevenciju raka. Među ostalim savjetuje da dnevno treba piti tri šalice zelenog čaja, na jelovniku treba biti bijeli luk, maslinovo ulje i lisnato povrće. 

Anastacia

Pjevačici je rak dojke prvi put dijagnosticiran 2003. godine i to sasvim slučajno. Zbog bolova u leđima, Anastacia (46) je htjela smanjiti grudi zbog čega je morala na mamografiju. Kad je čula dijagnozu nije mogla vjerovati. No rak je otkriven u ranom stadiju, pa se uspješno oporavila. Tada je odstranila dio lijeve dojke i išla na kemoterapiju. Kaže da joj je rano otkrivanje bolesti spasilo život. Da se bolest vratila saznala je u veljači 2013. godine, no već je u listopadu svoje obožavatelje obavijestila da je bolest uspjela pobijediti po drugi put. O svom iskustvu često govori i nada se da će tako pomoći drugim ženama da ne posustaju u borbi protiv raka. 

Olivia Newton John

Zvijezda filma 'Briljanteen' također se suočila s ovom opakom bolesti. Olivia Newton John (66) za dijagnozu je saznala 1992. godine, istovremeno s izdavanjem albuma s najvećim hitovima njezine karijere. Odlučila se na mastektomiju nakon čega je potpuno ozdravila. Njezino ime koristilo se u kampanjama protiv ove zloćudne bolesti, a albume 'Stronger Than Before' i Grace i Gratitude' posvetila je ženama diljem svijeta koje su se našle u istoj situaciji kao i ona. Osnovala je i Olivia Newton-John Cancer i Wellness Centre u Australiji. 

Martina Navratilova

Jedna od najboljih tenisačica svijeta nije mogla vjerovati kad joj je doktor u veljači 2011. godine rekao da ima rak dojke. Martina Navratilova (66) bila je u šoku jer nije mogla vjerovati da se razboljela usprkos svom zdravom načinu života. 

- Cijeli život imam kontrolu nad svojim životom i tijelom i onda mi se ovo dogodi - rekla je tada. Rak je otkriven u ranom stadiju, a nakon uspješne operacije i oporavka Martina se nastavila baviti sportom. 

Ivana Popović

Modna dizajnerica je prvi rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja, a prije tri godine pobijedila je rak dojke, i to isključivo makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom. Nakon svega danas se osjeća odlično u svojoj koži.

Za sve oboljele od raka dojke ovog je ljeta preplivala maraton od Crikvenice do Šila. Promjena prioriteta i zdraviji pristup tijelu motiviraju je da ruši tabue koji su vezani za bolesti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'