Obavijesti

Show

Komentari 73

Nitko nije znao: Michael je svoj novac dijelio 'šakom i kapom'

Nitko nije znao: Michael je svoj novac dijelio 'šakom i kapom'
5

Burni privatni život Georgea Michaela godinama je punio stupce 'žutog tiska' no njegova dobra i nesebična dijela ostala su nepoznanica sve do trenutka njegove smrti

VIDEO

Glazbena ikona George Michael preminuo je u 54. godini u svom domu. Tužna vijest šokirala je milijune obožavatelja, prijatelja i kolega. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43

Nakon njegove smrti, svi se prisjećaju velikih glazbenikovih uspjeha kao i turbulentnog privatnog života. No tek sada, njegovi prijatelji i suradnici otkrivaju i njegov humanitarni i dobrotvorni rad, kojem je desetljećima bio posvećen. 

Michael, čiji je partner Anselmo Feleppa umro od bolesti povezanih HIV-om, godinama je novčano podupirao rad udruge Terrence Higgins Trust, a redovno je donirao i udruzi Macmillan Cancer Support koja pomaže oboljelima od raka. 

Donacije su bile tajne

- George je godinama donirao darove i novac koji je pomogao da se brinemo u ljudima zaraženima HIV-om. Njegova je potpora pomogla je da se korak više približimo svijetu u kojem zaraženi mogu živjeti bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude - kazala je Jane Barron iz organizacije 'Terrence Higgins Trust'. 

FILE PHOTO British singer George Michael poses for photographers before a news conference at the Royal Opera House in central London

Pjevač je potpomagao i rad organizacije Childline koja pomaže potrebitoj djeci i mladima. 

- George je bio iznimno velikodušan filantrop, ali nije htio da se o njegovim donacijama priča u javnosti - rekla je. Njena je organizacija primala tantijeme od Georgeove pjesme 'Jesus to a child' iz 1996. godine. 

Pop zvijezda podupirala je i rad državnog zdravstva te je jednom prilikom organizirao i besplatan koncert za sve medicinske sestre i tehničare. George je tako pokazao zahvalnost što je njegova majka, koja je umrla 1997. godine od raka, imala kvalitetnu njegu za vrijeme boravka u bolnici. 

- Medicinske sestre su pomogle mojoj obitelji. Tek tada sam shvatio koliko su podcijenjene - kazao je tada pjevač. 

Dio tantijema njegovog hita 'Last Christmas' su, pak, išli na račun organizacije koja pomaže gladnima u Etiopiji. 

Pomagao i potpunim strancima

Društvene mreže su, satima nakon njegove smrti, pune priča o Georgeovim nasumičnim dobrim djelima. Pjevač je financijski pomagao i ljudima 'na ulici', potpunim strancima koje nikada nije upoznao no nekako je saznao da im treba pomoć.

Voditelj s BBC-a otkrio je, tako, da je natjecateljica jednog showa produkciji priznala joj trebaju novci za umjetnu oplodnju. Pjevač je za to saznao, nazvao je televiziju i ženi donirao 15.000 funti, odnosno oko 132.000 kuna. 

Zatim je novinarka Sail Hughes na Twitteru otkrila da je George Michael jednom prilikom konobarici dao napojnicu od 45.000 kuna jer je saznao da 'grca' u dugovima te se školuje za medicinsku sestru. 

FILE PHOTO British singer George Michael performs on stage during his "Symphonica" tour concert in Vienna

Glumica Emilyne Mondo ispričala je da je Michael s njom volontirao u prihvatilištima za beskućnike no zamolio ju je da nikome ne kaže. 

Pjevač je, saznalo se, 2000. godine kupio originalni piano Johna Lennona od privatnog kolekcionara za 8 milijuna kuna, ne bi li ga vratio muzeju Beatlesa u Londonu koji si ga nije pomogao priuštiti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško