Obavijesti

Show

Komentari 3

Njegova smrt šokirala je svijet: Walkeru je kći promijenila život, svoje filmove je mrzio gledati...

Njegova smrt šokirala je svijet: Walkeru je kći promijenila život, svoje filmove je mrzio gledati...
8

Paul Walker preminuo je 30. studenog 2013. godine u stravičnoj prometnoj nesreći. Njegova je smrt šokirala cijeli svijet, a neki i danas misle da nije bila slučajna

VIDEO

Prošlo je već deset godina otkad je svijet napustio legendarni Paul Walker. Glumac je preminuo 30. studenog 2013. godine u stravičnoj prometnoj nesreći. Obilježila ga je uloga u franšizi filmova 'Brzi i žestoki', a osim glume, imao je poprilično zanimljiv život.

Vin Diesel o prijatelju Paulu ne može govoriti bez suza u očima: 'Znam da si uz mene i fališ mi'
Vin Diesel o prijatelju Paulu ne može govoriti bez suza u očima:  'Znam da si uz mene i fališ mi'

Djed mu je bio poznati boksač, a on se htio baviti morskom biologijom

Paul Walker rođen je 12. rujna 1973. godine u Glendaleu u Kaliforniji kao Paul William Walker IV. Njegov djed, Billy Walker 'Irish', bio je profesionalni boksač poznat kao 'Golden Boy'. Odrastao je u obitelji s četvero braće i sestara.

Zvijezda filma Fast and Furious, Paul Walker, poginuo u prometnoj nesre?i

Svoju glumačku karijeru započeo je vrlo rano. Kao dijete se pojavio u reklami za pelene, a sa samo dvije godine se počeo baviti manekenstvom. Već u ranim godinama je pokazao da ima ogroman talent za glumu pa je tako dobio uloge u raznim dječjim emisijama. Sa svojom sestrom Ashlie natjecao se u televizijskoj igri 'I'm Telling', gdje su završili na drugom mjestu. Međutim, tek se 1999. godine proslavio s ulogom u romantičnoj komediji 'Ona je sve to'. Osvojio je srca publike te privukao pozornost kritičara, ali i bitnih ljudi u filmskoj industriji.

Prije nego što se počeo baviti glumom, Paul je htio biti morski biolog. Volio je ocean pa je tako slušao neka predavanja na raznim koledžima. Također, često je posjećivao evente koji su se bavili takvim temama. 

REUTERS

Glumio je 'dobricu', ali bio je sve samo ne to

Walker je u početku svoje televizijske karijere najčešće glumio 'dobricu'. Međutim, kako su govorili njegovi bližnji, on je bio sve, samo ne pristojan dečko.

- Nije bio dobrica dok je bio mlad. Volio je fizičke sukobe, samo je čekao da ga netko isprovocira ili ne daj Bože da mu napadnete obitelj. Mnogi njegovi vršnjaci su ga se ustvari bojali u to vrijeme - rekao je jednom prilikom njegov brat Caleb.

Kći preminulog glumca Paula Walkera proslavila je njegov rođendan emotivnom objavom
Kći preminulog glumca Paula Walkera proslavila je njegov rođendan emotivnom objavom

Nakon brojnih romantičnih komedija je počeo glumiti u akcijskim filmovima, kao što su 'Brick Mansions' i 'Sati'. U njima je glumio nasilne likove, što se redateljima svidjelo. Od njega su počeli sve češće tražiti da glumi upravo takve likove. 'Opasnog' lika glumio je u njegovom najpoznatijem filmu 'Brzi i žestoki'. Prvi put u ulozi Briana O'Connora gledatelji su ga vidjeli 2001. godine.

Ono što je bilo zanimljivo kod njega je to što se nikad nije volio gledati na malim ekranima. Na premijerama se pojavljivao samo iz poštovanja prema filmu i redateljima, ali nikada nakon toga ne bi više gledao taj film.

Screenshot

Imao je burne veze, a zbog kćeri se smirio

Paul je ukrao srca brojnim ženama, a bio je poznat kao pravi zavodnik. Imao je nekoliko burnih veza, od kojih su sve bile poprilično javne. S Rebeccom McBrain je u vezi bio 90-ih godina, a 1998. godine su dobili kćer Meadow Rain. Njegova kćer promijenila je i njegov stil života. Kako su govorili oni koji su ga poznavali, tada se glumac jako promijenio.

- Kada smo saznali da je je moja cura trudna, bio sam mlad i uplašen, nisam bio spreman za dijete. Nisam znao ni tko sam ja, nisam bio siguran u sebe, a kamoli da budem siguran da mogu odgojiti nekoga - pričao je ranije Paul. Ipak, nakon što se Meadow rodila, Walker i Rebecca su prekinuli.

U centru pozornosti bio je i zbog navodne veze s Aubriannom Atwell, koja je tada bila maloljetna. Ista situacija je bila i kad se saznalo za njegovu vezu s Jasmine Pilchard Gosnell.

Nesreća mu je oduzela život, neki misle da nije bilo slučajno

Paula je najviše proslavila uloga u filmu 'Brzi i žestoki' gdje je pokazao svoju ljubav prema automobilima i brzoj vožnji. Otvoreno je pričao o toj svojoj ljubavi, ali ga je ona na kraju koštala života. Glumac je preminuo u prometnoj nesreći zbog prevelike brzine. Tada za volanom nije bio on nego njegov prijatelj Roger Rodas. Zabili su se Porscheom u drvo, nakon čega se automobil zapalio. Njegova je smrt šokirala cijeli svijet. 

Meadow Rain je 2015. godine tužila tvrtku Porsche jer ih je krivila za njegovu prometnu. Tri godine kasnije, 2018., snimljen je dokumentarac 'Ja sam Paul Walker' o životu glumca gdje je njegova majka rekla da ne vjeruje da je nesreća bila slučajna.

Press Association

Najbolji prijatelj bio mu je Vin Diesel

U legendarnoj franšizi je Paul glumio uz slavnog glumca Vina Diesela. Bili su jako dobri prijatelji, a danas ga se Vin ne može prisjetiti bez suza u očima. Da su bili najbolji prijatelji pokazuje to što je Vin Diesel 2021. godine doveo Meadow do oltara na njenom vjenčanju.

Diesel je i Meadowin kum. Na dan nesreće je upravo Vin bio jedna od prvih osoba koja je stigla na mjesto nesreće te je tamo proveo cijelu noć.

- Znam da si duhom uz mene i fališ mi - napisao je ranije Vin povodom glumčevog rođendana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti