Obavijesti

Show

Komentari 0

Noć hrvatskog filma i novih medija u čak osam gradova

Noć hrvatskog filma i novih medija u čak osam gradova
2

Filmski program u svim kino dvoranama počinje u 18 sati, osim u zagrebačkom kinu Europa gdje će se održati svečano otvorenje manifestacije s početkom u 20 sati

VIDEO

Prva 'Noć hrvatskog filma i novih medija' održati će se 14. lipnja 2014., na 17 različitih lokacija diljem Lijepe naše. U 8 gradova u jednoj će se večeri prikazati više od 250 filmova - počevši od 14 digitalno restauriranih hrvatskih filmskih klasika - Vuk Samotnjak, Breza, Lisinski, U raljama života, Tri Ane, Sjenka slave, Tajna starog tavana, Makedonski dio pakla, Kapetan Mikula Mali, Ljubavna pisma s predumišljajem, Idu dani, Atentat u Sarajevu, Crne ptice, Ciguli Miguli, najgledanijeg domaćeg filma u povijesti, “ljubavne komedije s pjevanjem” – Tko pjeva zlo ne misli, prvog hrvatskog cjelovečernjeg zvučnog filma Lisinski iz 1944.,  preko novijih igranih filmova koji su ostvarili velik uspjeh na domaćim i inozemnim filmskim festivalima, najznačajnijih ostvarenja dokumentarnog i eksperimentalnog hrvatskog filma, sve do najpopularnijih animiranih i igranih filmova za najmlađe kao što su Čudesna šuma, Duh u močvari i Koko i duhovi,  ali i najnovijeg  Duh babe Ilonke.

Umjetnička voditeljica manifestacije, Irena Škorić, uz pomoć stručnih suradnika: Borivoj Dovniković – Bordo - selektor za animirani film, Branko Ištvančić - selektor za dokumentarni film, Željko Sarić - selektor za eksperimentalni film, Leila Topić - selektorica za nove medije, sakupila je ono najbolje od domaće kinematografije, i sastavila specifičan filmski program za svaki grad uključen u projekt.

Filmski program u svim kino dvoranama počinje u 18 sati, osim u zagrebačkom kinu Europa gdje će se održati svečano otvorenje manifestacije s početkom u 20 sati. Kao i na svim ostalim projekcijama, ulaz na svečano otvorenje je besplatan.  Dio programa bit će posvećen filmskoj glazbi, od njenih samih početaka do danas ulicom sjećanja vodit će vas Cantus Ansambl svirajući neke od najznačajnijih skladbi napisanih za film: Tko pjeva zlo ne misli, Bitka na Neretvi, Vlak u snijegu, Glembajevi, Baltazar... U dvorani Muller kina Europa prikazivati će se izbor najzanimljivijih radova u kategoriji 'Novi mediji', a održati će se i filmska tribina pod nazivom Hrvatski film između umjetnosti i publike?, čiji su voditelji filmski kritičar Boško Picula i povjesničar filma Daniel Rafaelić, a gosti  redatelji Lordan Zafranović i Vinko Brešan, filmska kritičarka Diana Nenadić, producent Stanislav Babić i glumica Marija Škaričić.

Osim toga, 'Noć hrvatskog filma i novih medija' u Zagreb premijerno dovodi debitantski dugometražni igrani film 19-godišnjeg Brune Mustića, studenta 1. god. ADU,  mlade nade hrvatske kinematografije –  film Glazbena kutija u kojemu važne uloge igraju Robert Kurbaša, Ana Gruica i Dara Vukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cilj nam je od za sada skromnog vala dobre nade u interes hrvatske publike za domaći film, u toj jednoj Noći, stvoriti tsunami, koji će to zanimanje trajno i dugo vremena pojačati. Upravo zbog toga, ulaz na sva događanja potpuno je besplatan!   

Sve dodatne informacije potražite na službenim web stranicama manifestacije i službenom Facebook Pageu. www.noc-filma.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju