Obavijesti

Show

Komentari 0

Nova dimenzija hita Sinova ravnice, 'Dođi u Vinkovce'

Nova dimenzija hita Sinova ravnice, 'Dođi u Vinkovce'
1

Ovih dana Sinovi Ravnice rade na snimanju novog nosača zvuka s kojim band namjerava ići u potpuno novom smjeru koji se može osjetiti i novom izdanju pjesme

VIDEO

Glazbeni hit iz 1996. godine, „Dođi u Vinkovce“ bio je značajan početak uspona tamburaškog sastava Sinovi Ravnice i jedan od prvih velikih koraka uspješne karijere ovog tamburaškog sastava, koja traje već punih 17 godina. Danas, poneseni nekim novijim glazbenim zvucima, Sinovi Ravnice uz pomoć kolege i glazbenog producenta benda Borisa Đurđevića donose ovaj veliki hit upakiran u novo ruho i, po prvi put u video izdanju.

"Pjesma koja je 2004. godine ponovno postala hit doživjevši obradu poznatog hrvatskog hip – hop izvođača Dalibora Bartulovića, poznatijeg kao Shorty, obilježila je jedno desetljeće hrvatske tamburaške scene. Iako je od nastanka pjesme prošlo punih 17 godina, „Dođi u Vinkovce“ i dan danas glazbeni je hit kojeg s jednakom strašću slušaju svi uzrasti uživajući u nezaboravnim stihovima i jedinstvenoj melodiji. 

Za video identitet novog izdanja ovog velikog hita pobrinuo se redatelj Darko Bušnja koji srčano opisuje svoje sudjelovanje u ovom projektu: 

'Pjesmu nastalu u ratnom vihoru ispričali smo jednom malom vinjetom smještenom u današnje prilike. Uz Mateu Grabić, glumicu HNK Osijek i Iliju Červe, glumca vinkovačkog Kazališta "Joza Ivakić", pokušali smo napraviti jednu toplu priču punu emocija, u kojoj otac željno iščekuje kćer koja se vraća iz daleka, što je današnja stvarna slika Slavonije. Glumci su sjajno prenijeli emocije, a band se odlično uklopio u priču. Snimano je  na 3. lokacije koje na neki način predstavljaju Slavoniju i Vinkovce; žitna polja, ratom razrušena zgrada i krov zgrade s koje puca pogled po nepreglednoj Slavoniji. Moram naglasiti da je novi aranžman pjesme pravo osvježenje, koje nudi jedan drugačiji pristup "tamburi", što i ne čudi, jer stiže iz ruku Borisa Đurđevića.' 

Atmosfera sa snimanja spota ni ostatak ekipe sa seta nije ostavila ravnodušnima, pa tako i studentica glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Matea Grabić izjavljuje: 

- Iznimno mi je drago što sam sudjelovala u snimanju spota za legendarnu vinkovačku pjesmu "Dođi u Vinkovce". Na snimanju mi je bilo jako ugodno jer sam s Darkom već surađivala, a sa Ilijom igrala u dvije predstave. Darko je došao spreman i znao je što konkretno želi od mene i to mi je olakšalo cijeli proces. Dečki iz banda bili su super i ugodno je bilo surađivati s njima jer je atmosfera bila opuštena što je olakšalo cijelo snimanje - a šef benda, Igor Rojko dodaje: 

- Odlična atmosfera na snimanju u okruženju odličnih ljudi. Htio bih spomenuti suradnju režisera i našeg dugogodišnjeg suradnika  i prijatelja Darka Bušnju koji je " kriv " za ovo što se može vidjeti. Naravno tu je i prva suradnja sa make-up artisticom Ivanom Bušnja i glumcima koji su odlično odradili svoj posao. U razgovoru s dečkima, nakon što smo vidjeli spot jednoglasno i bez pitanja došlo je do zaključka da je to ekipa s kojom ćemo nastaviti suradnju!"

Ovih dana Sinovi Ravnice rade na snimanju novog nosača zvuka s kojim band namjerava ići u potpuno novom smjeru koji se može osjetiti i novom izdanju pjesme „Dođi u Vinkovce“. O uspješnosti njihovog novog projekta govori i činjenica da je njihov posljednji singl „Nesrećo“ na društvenoj mreži Youtube pregledalo više od 300.000 slušatelja što je pokazatelj da su Sinovi Ravnice još jednom udahnuli novu strast u stvaranju tamburaške glazbe. Stoga je ovaj šesteročlani band uvjeren da će i „Dođi u Vinkovce 2013“ u svom novom ruhu pronaći put do svojih slušatelja i produžiti vijek jedne od najslušanijih i najpopularnijih hrvatskih pjesama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti