Obavijesti

Show

Komentari 1

Novi adventski vikend nudi obilje dobrog programa

Novi adventski vikend nudi obilje dobrog programa
4

Od petka do nedjelje, Advent u Zadru nudi obilje dobrog programa i koncert Damira Kedže, Rockatansky Banda i Gadjo Manouche. Ovo je Kedžin prvi zadarski koncert i očekuje ga s nestrpljenjem!

Pjevač Damir Kedžo, nekad član megapopularnog boy benda „Saša, Tin i Kedžo, godinama je nakon trenutnog uspjeha sa „Supernova Music Talentsa“ tražio svoje mjesto pod estradnim suncem. Uspjeh je okusio već sa 16 godina, kao jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika u Hrvatskoj, a u sličnoj situaciji je i sada – samo s naramkom velikih hitova iza sebe i činjenicom da je na nekoliko velikih televizijskih show programa, od domaćeg „Tvoje lice zvuči poznato“ do ruskog „New Wawe“ u olimpijskom Sočiju, osvojio kako publiku tako i stručne žirije.

Kedžo je čovjek sudbinski vezan za uspjeh, iako njegov put prema slavi nije išao u jednom smjeru. Veliki hit „Sve u meni se budi“ kojega je izveo sa Zsa Zsa donio mu je više od dva i pol milijuna gledanja na YouTube kanalu, rijeke hvalospjeva fanova, nagradu za hit godine i konačnu potvrdu kako je uspio. „Sve što se s ovom pjesmom događa, meni je izvan svake pameti“, govorio je Kedžo uživajući u zasluženoj slavi.

U petak će u 20 sati nastupiti u Zadru na Trgu Petra Zoranića, i to prvi put u gradu kojega dobro poznaje. Kako je dio obitelji nastanjen u Donatovom gradu, privatno je često u Zadru, a sada će obiteljski susret spojiti sa glazbom i zadovoljstvom nastupanja na otvorenoj pozornici.

„Bio sam na ljeto u zadarskoj Supernovoj, ali nikad nisam imao pravi koncert u gradu. Jako se veselim nastupu i jedva čekam doći u Zadar“, kaže nam Kedžo dok odrađuje zadnje pripreme i probe pred koncert. Bit će tu svega; božićnih pjesama uključujući „All I want for Christmas is you“ od Mariah Carey do famozne „365“ s kojom je sve počelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Repertoar je za ovu priliku blagdanski i prigodan, nešto bržih i sporijih stvari te moje pjesme koje publika voli“, obećava dobru zabavu mladi pjevač i omiljeni televizijski izvođač i performer. Upravo mu je show „Tvoje lice zvuči poznato“ promijenio i usmjerio karijeru, a sam kaže kako je to bila potpuno nova dimenzija.

„To je bio ključan trenutak. Sve se promijenilo i donijelo puno pozitivnog u moj život i karijeru. Sada već pripremam novi singl s kojim ću ući u novu godinu, a radim i na novom televizijskom showu koji je zasad tajna, pa ne smijem previše govoriti o sadržaju. Pun sam pozitivne energije, pa zaista s nestrpljenjem očekujem susret s dragim Zadranima“, poručuje Kedžo čiji koncert otvara sadržajan adventski vikend u Zadru.

Istog dana, u petak, od 10 sati ujutro mogu se slušati blagdanske pjesme i uživati u gastro ponudi iz kućica, u popodnevnim satima je od 17 sati program „Zimske bajke“ za najmlađe s edukativnim radionicama za djecu „Magic Trees And Whispering Wood“, dok je predstava „Frozen“ na Trgu Petra Zoranića u 18:30. „Kampo KAdvent“ nudi popularni „Pub Kviz“ u „Caffe bar NO.7“, dok je u 20 sati u Hotelu „Bastion“ gastro spektakl „Passport: Zdjelarević, Destination: Izabrana jela slavonske kuhinje“.

VIDEO

OKVIR: „Advent u Zadru“ subotu i nedjelju

Subotnji program ponovno počinje od 10 sati radionicama „Magic Trees And Whispering Wood“, u 11:30 je predstava „Frozen“, a od 9 ujutro do 13 sati čuveni turopoljski degustacijski stol na Forumu s kulturno-umjetničkim programom „Turopoljsko srce – srcu Zadra“. U 12:30 je nastup ogranka Seljačke sloge „Buševec“ na Trgu Petra Zoranića, u 18 sati paljenje druge adventske svijeće uz sudjelovanje zborova župa i zajednica, u 20 sati nastup zbora OSS Buševec u crkvi sv. Donata, a od 21 sati koncert sjajnog „Rockatansky Banda“. „Kampo KAdvent“ ide s jutarnjim programom od 10 sati, na rasporedu je „Čovjekić, ne ljuti se!“

U nedjelju u 11:15 je koncert grupe „Gadjo Manouche“ (Gipsy Jazz), u 17 sati su blagdanske pjesme, a od 20 sati prigodni blagdanski program uz DJ-a. „Kampo KAdvent“ počinje u 10 sati s programom „Kampo iluzija“.

OKVIR: Turopoljsko srce – srcu Zadra

„Već četvrtu godinu uzastopno imamo čast i privilegiju građanima grada Zadra i njihovim gostima prikazati dio svoje kulturne djelatnosti i tako ih upoznati s kulturnim naslijeđem plemenitog Turopolja“, kaže predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec Nenad Rožić pružajući osnovne informacije o ravničarskom području između Save i Kupe, odnosno Zagreba i Siska. Ova je udruga pod imenom „Seljačka sloga“ osnovana još 1920. godine u Buševcu, a kasnije se zahvaljujući zalaganju Antuna i Stjepana Radića, proširila po mnogim selima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Do Zadra je došla zahvaljujući članici Gordani Katulić Jakić koja je udajom i preseljenjem u Zadar željela povezati oba svoja zavičaja. I ove ćemo godine uživati u dašku Turopolja; njegovim pjesmama i plesu, u poznatoj turopoljskoj kotlovini, domaćim gibanicama, raznim kolačima, medenjacima, domaćim kukuruznim kruhom, dimljenim domaćim sirom, kuhanim vinom, likerima i rakijama. Sve to na Forumu od 9 ujutro do 13 sati uz čuveni turopoljski degustacijski stol te s kulturno-umjetničkim programom „Turopoljsko srce – srcu Zadra“. Od 12:30 nastupa Ogranak „Seljačke sloge Buševec“ na Trgu Petra Zoranića, a u 20 sati zbor OSS Buševec u crkvi sv. Donata.

Više informacija ne web stranici, Facebooku i Instagramu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'