Obavijesti

Show

Komentari 31

Obišli svijet: 'Drumski ratnici' na put uvijek ponesu paštetu

Obišli svijet: 'Drumski ratnici' na put uvijek ponesu paštetu
5

LIMENA LJUBAV Rađa je motociklom posjetio Djeda Mraza, a u Maroku bio u kafiću gdje se snimala 'Casablanca', dok je Skoko medeni mjesec proveo s 'pilom'

VIDEO

Kod kuće na zidu imam veliku kartu svijeta i na njoj ucrtavam sva putovanja. Dosad sam s motociklom obišao više od 150.000 kilometara, započeo je priču košarkaš Dino Rađa (48).

Na put ne ide bez kišnog odijela, ulja za motor, alata, paštete, vode i mesnog doručka.

- Doživio sam kišu, snijeg, prolom oblaka, plus 50, pa i pustinjsku oluju. Jednom sam vozio po tuči i to je stvarno bilo strašno - rekao nam je Dino, koji vozi BMW-ov motocikl od 1200 kubika.

Sigurnost mu je bitna i uvijek je potpuno odjeven.

- Imam kacigu koja pokriva cijelo lice, ne daj Bože nesreće. Lani me je jedna gospođa ‘pokupila’ u Splitu na semaforu i ‘izbila me iz cipela’. Bilo je nezgodno, ali imam sportski organizam pa sam dobro prošao - kaže Rađa.

U sjećanju će mu ipak ostati putovanje u Maroko.

- Posjetio sam ‘Rick’s Cafe’ u Casablanci, u kojem se snimao film s Humphreyem Bogartom - kaže Dino Rađa.

Pjevač Sandi Cenov (47) motocikle obožava otkad zna za sebe.

- Moja ljubav prema njima počela je dok sam bio u rodilištu u susačkoj bolnici. U Opatiji je bilo Svjetsko prvenstvo u brzinskom motociklizmu, a ja sam ga od rođenja pa sljedećih 20 godina redovito pratio - kaže Sandi, koji vozi Harley Davidson ROAD KING od 1500 kubika.

Kulinarski virtuoz David Skoko (38) čak je i na bračno putovanje išao motociklom. Zajedno sa suprugom Anom (36) prošao je 8000 kilometara u 13 dana. Na prvi Tomos automatic sjeo je s 11 godina, a kad je napunio 18 godina, djed mu je dao novac kojim je kupio stari Kawasaki. Danas vozi BMW od 1200 kubika.

Prvi motocikl koji je vozio voditelj Zlatan Zuhrić Zuhra (53) bio je moped. Zamijenio ga je, kaže, socijalistički motocikl Tomos Cros, vozio je i Yamahu Virago, koju je prodao kad mu se rodio sin, a danas vozi Hondu Shadow od 750 kubika.

- Pripadam generaciji kojoj je imati dobar motocikl bila vjekovna želja. Dok sam bio mali, roditelji mi ga nisu mogli priuštiti, ali moj bratić je vozio Tomos Automatic 3 M. Nema mjesta u Zagorju koje nismo posjetili. U Turopolju na bazenima bili smo atrakcija i sve cure su bile naše - prisjetio se Zuhra mladih dana. 

Poznati hrvatski bajkeri su i Goran Navojec, Davor Dretar Drele, Boris Mirković, Rene Bitorajac, a jedina žena među njima je glumica Zrinka Cvitešić.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina