Objavio knjigu prije 11 godina, a postala najprodavanija nakon što je kćer sve stavila na TikTok | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 6

Objavio knjigu prije 11 godina, nitko ju nije kupovao. A onda je kći sve postavila na TikTok...

Objavio knjigu prije 11 godina, nitko ju nije kupovao. A onda je kći sve postavila na TikTok...
4

Njegov roman se, zahvaljujući TikToku i kćerinoj objavi, popeo na vrh Amazonove ljestvice bestselera

VIDEO

Djevojka Marguerite Richards prošli je tjedan posjetila obiteljsku kuću u Vermontu i prisjetila se očevog romana 'Stone Maidens'. Kriminalistički triler Lloyda Devereuxa Richardsa (74), koji je objavljen u studenom 2012., nije mu donio nikakvu zaradu, sve dok ga kćer nije proslavila na Tik Toku. 

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Bio je na 1452. mjestu ljestvice misterija, trilera i napetih romana na Amazonu, kako navodi The Washington Post. Marguerite je pitala oca može li snimiti TikTok video o njemu, a Lloyd nikad nije ni čuo za tu platformu. Video u kojem je podijelila kako je 14 godina pisao knjigu je postao viralan i tako je u tjedan dana bio pregledan oko 43.7 milijuna puta. 

Novi roman Elizabeth Gilbert, autorice bestselera 'Jedi, moli, voli', preveden na hrvatski

Njegova knjiga se, zahvaljujući TikToku, popela na vrh Amazonove ljestvice bestselera. Priča prati forenzičkog antropologa FBI-a koji istražuje serijskog ubojicu koji davi žene i ostavlja njihova tijela u šumama južne Indiane. Nakon što je završio nacrt u jesen 2009., Llyod je rekao kako ga je odbilo oko 80 književnih agenata i do jeseni 2010. nitko nije htio objaviti knjigu. 

@stonemaidens you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens ♬ original sound - lloyd

Kada je ipak jedna izdavačka kuća pristala, godinu iza knjiga je bila objavljena. Međutim, prodana je u dvije godine u nekoliko desetaka primjeraka, a nakon toga više nijedna.

Zabavna inovacija: Knjiga koja otvaranjem postaje mali, ali funkcionalni tkalački stan
Zabavna inovacija: Knjiga koja otvaranjem postaje mali, ali  funkcionalni tkalački stan

- To je baš sjajna knjiga i znala sam koliko mu je bila važna. Nikad nije rekao: 'Ah, nikoga nije briga.' Samo je uvijek bio pozitivan - osvrnula se kći.

Pravi bestseler: Caddy u novom izdanju stigao i u Hrvatsku
Pravi bestseler: Caddy u novom izdanju stigao i u Hrvatsku

- Moj tata je proveo 14 godina pišući knjigu. Radio je puno radno vrijeme i djeca su mu bila na prvom mjestu. Ali je našao vremena za svoju knjigu - rekla je Marguerite. 

@stonemaidens the support, and kind words have changed our life!❤️🥹🙏 thank you #stonemaidens #bts ♬ Admirer of Things - Bradley Thomas Turner

Lloyd se rasplakao kada je vidio preglede na TikTok videu i kad je shvatio da se njegova knjiga prodaje. Kaže da mu Amazon nije poslao podatke o prodaji, ali ih očekuje do ožujka. Njihova stranica pokazuje da je 'Stone Maidens' na prvom mjestu u odjeljku knjiga o serijskim ubojicama.

- Sve ovo što se sada događa dugujem svojoj kćeri. Da sam rekao 'umoran sam, želim ići u krevet, možda neki drugi put', ne bismo sada razgovarali. Jako sam zahvalan, ali jedina stvar koja se promijenila u posljednjih 11 godina je ovih nekoliko videa koje je postavila na TikTok - poručio je Llyod koji trenutačno radi i na nastavku knjige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu