Obavijesti

Show

Objavljen novi album "Cell-O"

Objavljen novi album "Cell-O"
2

Velika finska četvorka Apocalyptica objavila je studijski album "Cell-0" uoči zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture u ponedjeljak 20. siječnja

VIDEO

Novi susret s ovdašnjim fanovima jedan je rijetkih samostalnih nastupa benda jer na velikoj većini europskih datuma sviraju kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton.

Objava ”Cell-0" albuma označava povratak korijenima i prvi je instrumentalni uradak benda u zadnjih 17 godina, a Apocalyptica se otisnula na put istraživanja novih boja i zvukova njihovih moćnih instrumenata. Stvaranju albuma pristupili su kao potpunom umjetničkom djelu, ne razmišljajući o singlovima, spajajući tako sve dijelove s energijom pravog metal benda. 

“Teško se izraziti bez tekstova, ali na albumu 'Cell-0' pronašli smo dijelove svemira koje prije nismo poznavali. Milijuni nota se spajaju i tvore glazbu kao što milijuni stanica tvore život, a kada sve to vizualizirate pojavljuju se slični uzorci. Nove pjesme imaju puno slojeva i kompleksne su, pa nije uvijek lako reći o čemu su. To je i ljepota instrumentalne glazbe, slušatelj može doživjeti iste pjesme na različite načine, a to je i jedan od razloga zbog kojeg ih ne želimo objašnjavati prije nego ih netko iskusi”, poručuje Apocalyptica. Intenzivan i emotivan album je producirala Apocalyptica, a za mix je zadužen Andrew Scheps (RHCP, Lana Del Rey, Metallica, Black Sabbath). 
 

Apocalyptica kreće na cestu 17. siječnja i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se igdje u Europi vidi na solo nastupu. Nastupi ih vode po cijeloj Europi, od Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Belgije, pa sve do Finske, nakon čega bend nastupa u SAD-u. “Našu Cell-0 turneju postavit ćemo na novu razinu u smislu prezentacije naše glazbe, jer ne znamo drugačije”, kaže bend.

 

Istinski glazbeni istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”, a na toj seriji koncerata grupa je pronašla uporište za nove instrumentalne skladbe. 

 

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. upravo s tim kultnim prvijencem "Plays Metallica By Four Cellos", prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Uz trenutni novi album u diskografiji broje devet studijskih uradaka, a aktualnom “Cell-0” prethodio je „Shadowmaker“ iz 2015. godine. Virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta i to pulsku Arenu te više koncertnih prostora u Zagrebu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 170 kn, a na dan koncerta 200 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac