Obavijesti

Show

Komentari 0

Objavljene nominacije za šestu nezavisnu nagradu Rock&Off

Objavljene nominacije za šestu nezavisnu  nagradu Rock&Off
7

Neka od imena u natjecanju za Rock&Off nagradu su Let 3, Grše, Pips, Chips & Videoclips i mnogi drugi

VIDEO

Nakon uspavanog perioda koji uvijek slijedi nakon nove godine, ovog ponedjeljka glazbeni svijet probudile su nominacije za prestižnu nagradu Rock&Off čije ćemo dobitnike doznati 2. veljače u Tvornici Kulture, na najboljem tulumu u gradu.

Rock&Off nagrade dodijeljene po peti put. Pogledajte kakva je bila atmosfera sinoć u Tvornici
Rock&Off nagrade dodijeljene po peti put. Pogledajte kakva je bila atmosfera sinoć u Tvornici

Nominacije su rezultat zbroja glasova stručnog žirija koji je sastavljen od više od 90 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija koji su za izvođače u velikoj konkurenciji glasali u dva zasebna kruga. Ovogodišnji rekord po broju nominacija drži IDEM s čak šest nominacija, a slijede ga PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS s pet nominacija te LET 3, Klinika Denisa Kataneca i Vojko V s četiri nominacije.


 

Protekla je godina u autorskom i koncertnom smislu donijela velik broj uspješnica što je samo dodatno stavilo pritisak i otežalo odluke stručnog žirija koji je morao odabrati nominirane u čak 9 kategorija - Album godine, Pjesma godine, Koncertni izvođač godine, Veliki prasak godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine i Electro&Off izvođač godine. U posljednjoj, Iskonovoj nagradi publike, glasači će moći odabrati i nagraditi svoje favorite na webu www.iskon.hr od 19. siječnja do 2. veljače u podne.

U jednoj od najkonkurentnijih godina i najtežoj za odluke žirija još od nastanka nagrade, istaknula su se poznatija imena koja su postigla opipljive uspjehe. U konkurenciji za album godine natječu se Baba Yaga - “Musaka”, IDEM - “poyy”, Klinika Denisa Kataneca - “Kao zao kor”, M.O.R.T. - “Samo hrabro i bez veze”, Nina Romić - “Jezero”, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS - “Vesna” te Vojko V - “Dvojko”.

Pjesme koje su najviše odzvanjale u našim ušima prošle godine i zaslužile nominaciju su Grše - “Mamma Mia”, IDEM - “Par put godišnje”, Let 3 - “Mama ŠČ!”, M.O.R.T. - “Svijet se sužava”, Natali Dizdar - “Ocean”, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS - “Većinom” te Vojko V - “Mamacita”.

Jedna od boljih koncertnih godina iznijela je na manje, ali i najveće pozornice nezapamćenu energiju domaćih izvođača koji su se svojim koncertnim izdanjima urezali publici i struci u pamćenje. Za koncert godine nominirani su Damir Urban, Goran Bare & Majke, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS i Vojko V.

Nagradom “Veliki prasak godine” za najbolje nadolazeće glazbenike koji su u prošloj godini napravili veliki pomak mogli bi biti nagrađeni Groovetastic, IDEM, TV EYE, Zimzelen i Živa.

Svoje mjesto u nominacijama u Rock&Off kategoriji osigurali su Dino Jelusick, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3 te PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS. Prema mišljenju žirija, u sestrinskoj Pop&Off kategoriji su svoje mjesto zaslužili Baba Yaga, Detour, Miach, Natali Dizdar te Nina Romić. Iza nas je i velika godina za rap scenu koju su obilježili brojni nastupi i hit singlovi izvođača poput Bore Balboe, Kreše Bengalke, KUKU$-a, Repera iz sobe te Vojka V koji su svi redom nominirani u Rap&Off kategoriji za ovogodišnju dodjelu nagrada.
 
Petero nominiranih u Electro&Off svojim su trakama kroz prošlu godinu rasplesali i raspjevali brojne publike diljem regije, a njihova imena su: Jan Kinčl, Petar Dundov, Pi, Pocket Palma te Živa. Unatoč velikom broju prijedloga, kipić bi pak ove godine u kategoriji Jazz&Off mogao otići u ruke nominiranih Aldo Foško Collective, Ante Jeličić Quintet, Mangroove & Jazz Orkestar HRT-a, Mimika Orchestra te nemanja.         

 Za posebnu Iskonovu nagradu publike konkurencija je iznimno jaka ove godine, a natječu se Baba Yaga, Groovetastic, Grše, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, M.O.R.T., Natali Dizdar, Nina Romić, PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS, TV EYE, Zimzelen te Živa. Svi zainteresirani moći će glasati za svoje omiljene izvođače koji su svojim obilježili proteklu godinu i time zaslužili nagradu publike.

- Izuzetno nam je drago vidjeti da se svake godine povećava broj novih i nadolazećih bendova u nominacijama novinara u svim kategorijama jer očito igraju sve bitniju ulogu na sceni. Srećom iiskusnije kolege, unatoč dužem stažu na sceni, nisu izgubili svježinu s novima materijalima - rekao je direktor Rock&Off -a Krešimir Blažević.

Dodijeljena još jedna Rock&Off nagrada, najviše kipića kući su ponijeli Chui i Bad Daughter
Dodijeljena još jedna Rock&Off nagrada, najviše kipića kući su ponijeli Chui i Bad Daughter

Njegov imenjak, Krešimir Madunović iz Iskona, dodatno je istaknuo kako će 6. izdanje biti najzanimljivije dosad.

- Konkurencija je izuzetno jaka u baš svim kategorijama, no da ne prepustite sve odluke samo žiriju – pozivam da od 19. siječnja i sami glasujete za ime koje vas je najviše veselilo, inspiriralo i glazbeno pratilo u prošloj godini. Glasovanjem ćemo i ove godine u žiri dodati više od 10.000 pratitelja domaće Rock&Off scene, a i nagrade za najsretnije su spremne - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.