Show

Komentari 52

Obožavali smo ih: Ove su nam emisije obilježile djetinjstvo...

Obožavali smo ih: Ove su nam emisije obilježile djetinjstvo...

Osim u crtanim filmovima, filmovima i serijama, kao klinci mogli smo uživati i u širokom broju kvalitetnih emisija za djecu i mlade. U nekima od njih, nažalost, nikad nismo uspjeli sudjelovati

Hugo

Zabavni show 'Hugo' vodili su Boris Mirković, Ivana Plechinger i Kristijan Ugrina, a on je bio omiljena zabava djeci od 1996. do 2004. godine. Emisija koju su obožavali klinci diljem zemlje nastala je u Danskoj, a također je bila interaktivna pa su igrači Hugom mogli upravljati preko tipki na kućnom telefonu. Junak je morao proći nekoliko misija te na kraju izabrati jednu od tri ponuđene mogućnosti kako bi pobijedio vješticu Mordanu. Ako je igrač bio uspješan, na kraju bi Hugo oslobodio Hugolinu i njihovu djecu. 'Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti', 'Zbog tvoje spore ruke mrzim glupe štuke', samo su neke od rečenica kojih će se gledatelji Huga zauvijek sjećati. 

Modul 8

Ovo je bila emisija koju su pratili mladi ljubitelji gaminga od 1994. do 2002. godine. Natjecatelji su se borili u dva tima, a tada najnovije i najpopularnije igre prelazili bi na konzolama ili računalu. Igrači su se natjecali u brojnim PlayStation klasicima kao što su: Spyro, Crash, Worms, kao i mnogim drugim naslovima. Emisiju je vodio Kristijan Ugrina.

Turbo Limach Show

Tijekom 90-ih jedna od najpopularnijih emisija za djecu bio je 'Turbo Limach Show'. Svi su obožavali gledati grupe osnovnoškolaca kako se natječu u raznim igrama, a također, emisija je imala i svoj glazbeni dio u kojem su se djeca i mladi mogli pohvaliti svojim pjevačkim talentom. Mnogi od sudionika na Turbo Limachu danas su poznate glazbene zvijezde, a neki od njih su, između ostalih i Dalibor Petko, Lidija Bačić, Saša Lozar, Ivana Kindl i Nina Kraljić. Emisiju je vodio Siniša Cmrk, a show se emitirao od 1992. do 2003. godine. 

Hit Depo

Hit Depo vodili su Danijela Trbović i Hamed Bangoura, a emisija se profilirala kao jedna od najvažnijih za mlade željnih različitih glazbenih žanrova. Sve je bilo koncipirano poput emisije u kojoj se emitiraju spotovi s aktualne top-liste, osim što je izbor spotova bio fokusiran na ukus mladih. U emisiji smo mogli gledati strane i domaće spotove, a ukinuta je 2004. godine. 

Malavizija

Mozaični show za 'djecu i mlade' koja se na HRT-u prikazivao od 1991. do 1996. godine snimao se uživo, a vodili su je glumci Ivica Zadro, Vitomira Lončar i Darko Janeš. Emisija je uključivala nagrade igre, spotove, crtiće i priloge. Gosti koji su dolazili bili su izbor djece, a gledatelji su se telefonski mogli uključiti u emisiju.

Briljanteen

'Budite dobri, lijepi i pametni' bila je odjavna rečenica svake epizode 'Briljanteena', zabavno-informativne emisije u kojoj su svirali demo bendovi, emitirali se prilozi o filmu i glazbi, a u emisiju su dolazili gosti iz svijeta popularne kulture, znanosti i umjetnosti. Briljanteen je u eteru od 1994. bio čak 18 godina. Emisiju su, između ostalog, proslavili i njeni voditelji. Frano Domitrović je najdulje bio voditelj, a s njim su vodili Maja Bunjevac, Hrvoje Oštrić, Ida Prester, Iva Šulentić i Domagoj Novokmet

Najčitaniji članci