Show

Komentari 4

Od stolara do filmske zvijezde: Preživio je nekoliko nesreća, a sada se oporavlja u Dubrovniku

Od stolara do filmske zvijezde: Preživio je nekoliko nesreća, a sada se oporavlja u Dubrovniku

Harrison je u naš najpoznatiji grad na obali stigao kako bi se odmorio od snimanja novog nastavka filma 'Indiana Jones' čija je premijera trebala biti 2022. godine no, snimanje je zaustavljeno jer se glumac ozlijedio

Legendarni holivudski glumac Harrison Ford (79) za vikend je sletio u Dubrovnik gdje sa suprugom Calistom Flockhart i sinom Liamom uživa u ljetovanju, a njihov odmor popratili su i svjetski mediji. 

Naime, Harrison je u naš najpoznatiji grad na obali stigao kako bi se odmorio od napornog snimanja novog nastavka filma 'Indiana Jones' čija je premijera trebala biti 2022. godine no, snimanje je zaustavljeno jer se glumac na setu ozlijedio. To potvrđuje i fotka s terase vile u Dubrovniku gdje je glumac uhvaćen za vrijeme masaže ozlijeđenog ramena. 

Podsjetimo, Ford je rođen 13. srpnja 1942. godine u Chicagu. Počeci njegove glumačke karijere  bili su vrlo neuspješni, te se morao izdržavati na druge načine. Po zanimanju je stolar, te se bavio gradnjom vrata i prozora. 1964. oženio se s kuharicom Mary Marquardt, koja mu je rodila sinove Benjamina Willarda.

1977. odlučio je odustati od glume jer je morao osigurati stabilne prihode za obitelj. Iste godine razvodi se od Mary i prolazi kroz težak period. Naime, casting za film 'Ratovi zvijezda' promijenio je njegov život zauvijek. Na sveopće iznenađenje, dobio je ulogu Han Sola i preko noći postao glumačka zvijezda. Film je oborio sve dotadašnje rekorde i postigao nevjerojatnu zaradu.

Screenshot

1980. Ford glumi u nastavku 'Ratova zvijezda', a godinu nakon dobiva jednu od najvažnijih uloga u karijeri. Postaje pustolov Indiana Jones te se pojavljuje u četiri nastavka filma.

Privatni život bio mu je vrlo buran. Ford je strastveni pilot i preživio je nekoliko zrakoplovnih nezgoda, od kojih je najspektakularnija ona iz 2015. godine. Tada je prisilno sletio na golf terene u blizini Los Angelesa, a 2017. se sa svojim malim zrakoplovom zamalo sudario s putničkim avionom u kojem se nalazilo 116 ljudi.

Instagram

Još uvijek se iz hobija bavi stolarijom, te je sam izgradio kuću na ranču u gradiću Jackson Hole, u kojoj boravi kad nije u Los Angelesu.

Od 1983. do 2004.bio oženjen scenaristicom Melissom Mathison, s kojom ima sina Malcolma i kćerku Georgiu. Njegova treća veza s Calistom Flockhart iz serije 'Ally McBeal' traje i dalje, a vjenčali su se 2010. u Wyomingu. Calista je posvojila sina Liama dok je bio beba, a kasnije ga je posvojio i Harrison. 

Ford se pojavio u više od 50 filmova, a ni u 79. godini života ne odustaje od svoje glumačke karijere. 

Najčitaniji članci