Obavijesti

Show

Komentari 8

Odlučili nakon duge potrage: Winnetoua će glumit Albanac

Odlučili nakon duge potrage: Winnetoua će glumit Albanac
6

Nakon dugotrajne potrage producenti su pronašli glumca koji će glumiti legendarnog indijanskog poglavicu. Uloga je dodjeljena albanskom glumcu koji živi u Njemačkoj

VIDEO

Iako su razmišljali da za ulogu Winnetoua angažiraju pravog Indijanca, kako doznajemo, glavnu ulogu dobio je glumac iz Albanije koji živi u Njemačkoj. 

U Rijeci se snimalo u Guvernerovoj palači i ruševnoj tvornici Benčić koja 'glumi' zloglasni zatvor Yumu. Okolica Fužina dočarat će gradiće i sela Divljeg zapada, ondje su niknuli salooni i korali za konje, a u zaleđu Novog Vinodolskog sagrađeno je indijansko selo. 

24sata

Nova tri filma o poglavici Apača snimat će se od Učke pa do Trogira. Zaposlene su tisuće statista, koji su morali egzotično izgledati i biti vješti jahači, a tražili su i invalide te nudiste koji su spremni snimati razgolićeni.

- Hrvatska ima prostore koji mogu dočarati Ameriku. Veseli nas povratak na mjesta gdje je prije 53 godine sniman prvi serijal - kažu iz producentske kuće Rat Pack.

'I danas volim glumiti kaubojku'

Dunja Rajter (75) jedna je od niza glumica kojima je angažman u filmovima o Winnetouu iz šezdesetih otvorio mogućnost karijere na Zapadu.

Glumila je u dva filma o legendarnom poglavici Apača, i to 1963. i 1964. godine. Utjelovila je ratobornu šankericu iz gradskog saloona. Nakon toga dobiva mnoštvo ponuda, pa čak i od američkog Playboya, koji je tada u potrazi za egzotičnim ženama s istoka Europe.

Uloga joj je pomogla da u Njemačkoj ostvari karijeru pjevačice i glumice te joj nije žao što se više nije vratila u Hrvatsku.

24sata

- Snimanje mi je otvorilo sva vrata i ne žalim što sam otišla. Pogotovo mi je bilo drago tijekom rata jer sam se angažirala oko pomoći i ne bih to mogla učiniti da sam bila doma - kaže Rajter. Godinama na poznatim Igrama Karla Maya u Bad Segebergu utjelovljuje različite likove. Tako je 2003. u 'Old Surehandu' glumila Mutter Thick ili poznatu madam čijim djevojkama dolaze svi kauboji, a 2012. u 'Winnetou II' voodoo svećenicu Marie Laveau. 

Rođena Našičanka nije zaboravila korijene pa se nakon 25 godina veze s njemačkim producentom 2009. vjenčala u Zadru. Redovita je gošća i na svim susretima Winnetou ekipe i obožavatelja koji se organiziraju u kanjonu Krke i Lici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti